Nov 12, 2008

Summer season

pic credit to trendymoda - glittergraphic

Nak cerita pasal panas je ni. Kalau nak tau, New Zealand dah masuk musim Summer. Panas. Panas. Huhu. Inila akibatnya kalau asyik kena angin dan cuaca sejuk. Bila panas sikit je dah merungut. Tu belum balik Malaysia lagi tu. haha. Kat sini sekarang temperature lebih kurang 18-20 degree camtu. Cubalah compare ngan temperature kat Malaysia, of course la Malaysia panas lagi kan?? Huhu.

By the way sebenarnya la kan.. even Malaysia temperature lagi tinggi, panasnya lain okey. Tak sepanas sini. pelik kan? Kat sini, sangat terasa bahangnya. Senang kata, panas kat Malaysia lain, panas kat sini lain. Ku lagi prefer panas kat Malaysia. Huu.. Lagi satu, kat sini memang kena pakai sunblock kalau nak keluar. Kalau tak nanti, gatal2 kulit. Ku dah kena ni. Gatal. *Bukan perangai gatal okeh haha* Ni sebab malas pakai sunblock. Leceh. Kat Malaysia panas pun takdela sampai kena sapu sunblock hari2 :(
Redha jelah....

Note: Ni kalau mat saleh minah saleh ni mesti raya sakan la dah masuk summer. Leh start sunbathing. Haha.

17 comment(s):

~ mizzAmy ~ on November 12, 2008 at 6:57 PM said...

~ panas dia cemana? sampai nak kena pakai sunblock bagai.. cam teruk jer. ~

goasop on November 12, 2008 at 9:21 PM said...

darlingfarah pun le la start sunbathing~ *tongue

nadia-ady on November 12, 2008 at 11:28 PM said...

aik farah...18-20 darjah celcius bleh panas cam tu ek..sampai kene pkai sunblock..pelik2..huhu

neway,nadia pown tak suka pakai sunblock ni.leceh...type2 losyen2 ni susah sket nak pakai..huhu

dakchomey on November 12, 2008 at 11:36 PM said...

maybe akak da biase sejuk then tetbe panas..tu yg ade skin prob tu kowt..

Monkey D Luffy on November 12, 2008 at 11:53 PM said...

macam panas selepas hujan ler.

p/s: hah... lagu drama apa ni? jepun kan! mungkin inilah yg aku cari2 selama ini.

yonna bebot =) on November 13, 2008 at 1:23 AM said...

sunbathing! ai like!! hahahha..
nak rasa kulit gelap berkilat mcm diorg :p ngee

farah!
snap la gambar guna slr baru tu!!
nak tgk manusia2 kat sana ;p

ad3ck on November 13, 2008 at 4:02 AM said...

keadaan hang neh tak ubah seperti hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri ;p.

eh ke negara eh?

fiza nordin on November 13, 2008 at 4:06 AM said...

salam kenal farah...lompat dr umah Cik Mat & Kak Ct nih...saje jenjalan...

faridmw on November 13, 2008 at 6:28 AM said...

salam..
dah bertukar musim ka?
panas malaysia la paling best bg rakyat malaysia.. hehehe
klu dkt msia takyah pakai sunblock ker?

Jard The Great on November 13, 2008 at 4:27 PM said...

waaa!! awak kat new zealand ker??? jeles nih..

(ooppss... ade budak TESL la dtg blog aku td.. hehe.. nnt english aku tolong betulkan, boleh tak?)

Jard The Great on November 13, 2008 at 4:33 PM said...

hi... just added u on my list.. hope u dont mind..

sweethOneY on November 13, 2008 at 7:59 PM said...

jomlaaa kte sunbathing jugak =P

Princess Liyana on November 13, 2008 at 8:35 PM said...

jgn lupa pakai sunblock okk..;)

hehe..tau tkpe..depa suka bjemur tgh panas tu..hehe

EP_JB on November 14, 2008 at 12:55 PM said...

berjemur patu ader bekas kalo bukak...hehe...tgok kat tv ler

MiSZuE on November 14, 2008 at 3:17 PM said...

farrah xmo berjemur ke hikhik..

13may on November 14, 2008 at 5:44 PM said...

kamu nak berjemur gak ker???

jom! saya join >:)

*SiRibenMerah on November 14, 2008 at 8:24 PM said...

ehem..ehemmm..
nk g berjemur yek.. ceitt.. 13may tuh ada niat lain tuh.. hahahaha..'

*tayah le berjemur.. nnt kne cancer kulit =P

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei