Dec 13, 2008

holiday 2: brisbane

Brisbane adalah tempat pertama kat Australia yang ku jejak. Ku suka Brisbane sebab some places kat sini mengingatkanku pada Malaysia. he he. Gambar2 dibawah ni adalah gambar2 di Brisbane. ^_^
Photobucket

Brisbane International Airport. FYI, KLIA lagi cantik. ;p First thing yang kami cakap selepas keluar dari airport ni adalah "Wah! panasnya!" Ha ha ha. Poyo habis. Ni baru Australia, dah rasa panas sangat. Belum lagi Malaysia. he he. But seriously, New Zealand is colder ;p Muka kami berminyak2 bila sampai je Brisbane. Haih.

Then kami naik train ke satu tempat dimana my friends akan datang pick up. Sepanjang perjalanan dalam train tu, apa yang ku realize, bentuk rumah, environment semua sebijik macam Malaysia!! Waa.. rasa macam balik Malaysia pulak. Ada yang nampak mcm KL, yang mcm Kg Baru pun ada. Ha ha! LOL


Photobucket

Then kami sampai sini. Accommodation budak2 Queensland University of Technology. Thanks korang sbb bg tumpang ^^

Photobucket

Ini Brisbane city. Tempat shopping2. Lebih kurang Queen Street kat Auckland. Ku tak shopping kt sini, tapi kat Gold Coast (ku akan cerita dlm next entry.hehe)

Photobucket

Tak ingat la nama tempat ni. Hehe. Snap sebab bangunannya sangat cantik.

Photobucket

Photobucket

Ni gambar kat jeti. Member2 ku nak bawak ku ngan akmar pergi South bank. Kalau jalan kaki pun leh sampai. Tapi saja mengada2 nak rasa naik ferry yang tak sampai 5 minit pun.

Photobucket

Ini adalah pantai buatan. Bila Auckland nak buat satu ni? Hrm. Ha ha.

Photobucket

Brisbane City nye view. Suka sangat. tapi satu je silapku, tak bawak tripod! Argh. Kalau tak leh ambik gambar super cantik. Sob sob T_T

Photobucket

Abes orang lalu lalang pelik tengok budak2 ni posing camni. Haha. Peduli la. Datang sini sekali je seumur hidup. Hoho.

Photobucket

Cik Ben dah penat. ha ha. Antara orang yang rajin membawa 2 budak Auckland ni berjalan-jalan.

Photobucket

Dah penat, haruslah makan pulak. Hehe. Cantik gila restoran ni. Tapi malas nak upload semua gambar. ;p

Summary: (Ada summary pulak tu. haha) Yang paling ku suka pasal Brisbane adalah public transport. Sangat best. First time ku jumpa tempat yang ada busway. Ok la. Kurang sikit accident. (^_^)

46 comment(s):

~ mizzAmy ~ on December 13, 2008 at 6:03 PM said...

~ ha'ah la, ada ala2 cam KL jer. gambar yg korang tidor tuh cantik la. and the piccas semua cantik jgak. dah pandai snap ekh?? ;) ~

Farah on December 13, 2008 at 6:05 PM said...

thanks2 kak amy.

kan? mcm KL. tu belum tengok gmbr rumah2 kat situ. sebijik mcm Malaysia. tp sy lupe nak snap. adui.

maziah on December 13, 2008 at 7:37 PM said...

huhu best nye jenjalan..posing la mcm² mane pun..jgn pedulikn org len..huhu bukan selalu dpt mai kn..hehe.

Farah on December 13, 2008 at 7:52 PM said...

tu la kan maz hehe ;)

MrYusSmile on December 13, 2008 at 8:23 PM said...

untung hidup erk..muda2 dh dpt merasa kehidupan negara org...rexeki tu. so study rajin2...jgn natty2 lak k.:)
nice place same like Malaysia..it's true.

keep in touch Farah..kim salam kt makwe2 sna erk..hehehe...!!
tgh single available ni..huhu

Farah on December 13, 2008 at 8:34 PM said...

yus. hehe. sempat lg promote.

alhamdulillah, ade rezeki nak menjejak ke tempat lain kn.hehe.

;)

As on December 13, 2008 at 9:07 PM said...

busway tu mcm mana farah..

huu suka tgk night view dengan bangunan camtuh! :)

Dakjaat™ on December 13, 2008 at 9:21 PM said...

satu pengalaman yang menarik .. Hiksss!! beruntung sungguh! =)

Farah on December 13, 2008 at 9:55 PM said...

as>> busway tu jalan utk bas saje. xde kenderaan lain. ;) yup, frh suke gk!

dakjaat>> yup sgt beruntung ;)

Monkey D Luffy on December 13, 2008 at 10:02 PM said...

ahhhh... aku pun nak travel gak.

Farah on December 13, 2008 at 10:04 PM said...

ape lg kapten. cepat2 la book ticket air asia. ahaha

frahynx rose on December 14, 2008 at 12:31 AM said...

wow..mst beh akk g sna eh...

Farah on December 14, 2008 at 12:35 AM said...

aah dik. best2.hehe ;)

iEn on December 14, 2008 at 1:07 AM said...

wah2.. cantiknyaa.. bile nak bawak ien nih huwaa!

Farah on December 14, 2008 at 1:49 AM said...

hehe. jom2. ;p

As on December 14, 2008 at 4:30 AM said...

aah no wnder ah takde eksiden...huu how come leh wat camtu eh..

mana gambar busway?

diya on December 14, 2008 at 5:47 AM said...

wah! cantik gambar tiga2 terakhir tu! nampak fabulous tau! huhu. memang ada gak ala2 kl tempat tu :D

Yatie on December 14, 2008 at 10:41 AM said...

salam aidiladha farah ..

hahaha, akak suka gmbr korang yg baring2 meniarap kat rumput tuh .. mmg lawak .. suka .. suka ... :)

Farah on December 14, 2008 at 2:16 PM said...

as>> gmbr busway frh lupe nk snap, sebab kalau nak amik kena panjat atas bukit. haha. br nmpk highway ngan busway. kalau ade ms i'll show u yg my friend snap k

diya>> hehe.. ye kan? thanks diya ;)

dakchomey on December 14, 2008 at 5:04 PM said...

ala.jelez seyh...

check thiz out..http://dakchomey.wordpress.com/meh-mengundi/

CHIKA on December 15, 2008 at 2:15 AM said...

sounds funnnnnnnn

Farah on December 15, 2008 at 12:19 PM said...

dakchomey>> ala.dik pun pegi bercuti gk kan.

CHIKA>> ;)

^^CoMeL^^ on December 15, 2008 at 12:43 PM said...

wahhhhh!!!
pantai buatan itu sangat chantek....


behsnye percutian dia...
sgt jeles ini..bile la ku dapat ke sana tah:-<

Jard The Great on December 15, 2008 at 12:58 PM said...

sekali dlm idup??? aku rase mesti ko datang sana lagi pada masa hadapan... hehe.. kan? kan??

(ps: len kali bawa aku skali...hehehe)

Farah on December 15, 2008 at 1:40 PM said...

comel>> mintak en.khalif bwkkan ;)

jard>> mn tau ni? hahaha. nk bwk ko leh, tp ko kene sponsor everything.haha

Neoryzer on December 15, 2008 at 1:51 PM said...

indahnya pemandangan... :)

MiSZuE on December 15, 2008 at 4:06 PM said...

wow..cantik lah tempat tue..
bila dapat pg sana..
nk p honeymoon kat situ lah ehehe

dakchomey on December 15, 2008 at 4:11 PM said...

ala....kitew bercuti dlm negara jew..

nur nabil on December 15, 2008 at 5:03 PM said...

bestnyer jalan2
=)

^^CoMeL^^ on December 15, 2008 at 5:31 PM said...

tggu jadik hak dia sepnuhnya n ada rezeki lebey leh la nk gie.
hahahaha
doakan2 kami eh...

Farah on December 15, 2008 at 10:29 PM said...

Neoryzer>> yep2 ;)

nur_nabil>> mmg best.hehe

Comel>> waahh betul tu... honeymoon nnt leh la pegi. kan sidia dh kumpul duit. :)

miszue>> bleh2. ajak cik abg ;)

dakchomey>> jalan2 jugk kan dik.hehe

Zul on December 15, 2008 at 10:48 PM said...

best die dapat jalan2 kat sane.. dapat tambah pengalaman.

^^CoMeL^^ on December 16, 2008 at 1:11 PM said...

hahaha..
berangan jek comel nie..

lmbt lagik punye..
tggu farah n alif dulu kot..
ngeeeeeee

aki on December 16, 2008 at 5:21 PM said...

bnyaknyer comment dier...hehehehe..

nak pic lagi..x puas tngk..eh..eh...

sonoknyerrr dier dpt berjalannn...^^

Genie on December 16, 2008 at 6:48 PM said...

wah, wah, wah.. beshbeshbesh..!!!

banyak tak ongkos nk oegi brisbane?

Farah on December 16, 2008 at 6:55 PM said...

genie>> hrmm.. kalau dr auckland ni x byk sgt sbb dh dkt ;p

aki>> banyak lg gmbr. tp semua rsolution besar. kene resize dulu br leh up. tu yg mls tu.haha

comel>> isk2. xpe2. berangan tak salah ;)

zul>> hehe...

sweethOneY on December 16, 2008 at 8:54 PM said...

cantiklahhhhhh
bestnya leh jalan2 :D

Princess Liyana on December 16, 2008 at 9:01 PM said...

seronoknye dear jalan2...huhu..bangunan cantik2 lak tu..byk bli souvenir?huhu

Farah on December 16, 2008 at 9:03 PM said...

sweethoney>> huhu. maseh2

liyana>> byk jugak.hehe..;)

Genie on December 17, 2008 at 12:18 AM said...

sebenarnya kan, dreaming nak pegi aukland. haha. bleh jejalan ngan kak farah..

hehehehehe..

Farah on December 17, 2008 at 2:35 AM said...

hehe.genie, kalau nature2 ni mmg auckland lg cantik. brisbane tu lebih kurg KL. hehe. btw nk pergi auckland kn ckp la kt akak. even akak da blk mesia. hehe. bleh tlg2 ape yg mampu.hehe

Mohd Ariff on December 17, 2008 at 7:56 AM said...

lawa nyer pict nie.. siyes..

cora ada edit x?

berkenan lak dgn canon EOS ni..

^^CoMeL^^ on December 17, 2008 at 1:10 PM said...

tp brangan klu tercapai tape..
takot tk tercapai jek
*hampa*

mau suh khalif keje keras lagik..
wahahahaha

Farah on December 17, 2008 at 1:51 PM said...

maxx>> utk gmbr ke 4 & yg pantai tu je cora edit. yg lain x :) hehe thanks btw

comel>> hehe. tula kan. hehe. insyaAllah la kan comel. biar dia keje byk2 lg.hehe

yOnnA on December 18, 2008 at 1:58 AM said...

farah,cantiknya tempat2 kat sane kan?
jeleshnyaa yonna :(

guna slr eh :D

nadia-ady on December 18, 2008 at 3:36 PM said...

farah! cantik la gambar2 ni! hoho

kat sana fara tumpang bilik kawan ke?kiranya sepanjang kat sana farah tak duduk hotel la ye? bagus2.jimat belanja sikit..hehehe

k, nak p tengok entri gold coast pulak :D

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei