Mar 10, 2009

Blog addict

Jam sudah menunjukkan 5.25 a.m. waktu Auckland. Still tak mengantuk [dek kerana melayan spa Q], still nak menaip, still nak berblogging, still nak mendownload movie, still nak kacau orang [kat YM]. Kalau esok ade kelas, dah lama saya tumbang. HAHA.

Saya terperasan bbrp pkara yg saya buat ktk memblog. Okeh first, saya akn justify paragraph. Then, guna font yang sama jenis, sama saiz, dan segala2nya sama [termasuk width utk pics] agar nmpk neat and clean. Cubaan utk mjadi kreatif di blog ini mmg gagal. Saya lebih rela ianya nmpk boring. No offense.

Photobucket

Once saya dah post entry, saya akan check entry yang dipublish itu berulang kali. Kalau nampak terlalu pjg, saya akan summarizekan atau rephrase. Kalau sikit sgt, akan add something. Sbb tu, siapa2 antara terawal baca entri di blog ini, dan dtg baca sekali lg, akan perasan kelainan tersebut. HAHA.

Saya tak suka auto-publish entry dan simpan draft. Sbb saya memblog bila ada idea. Publish bila rasa nak publish. Bkn simpan lama2 sampai basi. Prioriti adalah diri sendiri. Saya memblog supaya nanti saya tua, saya boleh baca balik apa yang saya suka merapu waktu saya muda. [takde maknanya] HAHAHA.

Everyone ada style dan habit masing2. Saya percaya, tak kira macam mana sekalipun appearance your blog, readers tetap akan baca if they really like YOU and your BLOG. So, no worries!

Picture: Flickr.com

31 comment(s):

nadia-ady on March 10, 2009 at 5:48 AM said...

yup2...kita tulis blog kalau boleh nak bagi anak cucu sekali baca. Kasi tahu mereka "Ni la, kisah nenek masa zaman muda remaja dulu" wakakakaka!!!

kan? kan? heheeh

nadia buat auto-published kalau time entry birthday je la,sebab nak on-time..hehehe.. Kalau draft pulak, khas untuk luahan hati (peribadi atau masalah dalamn) yg pasti menyentuh sensitiviti pihak lain.Takut pihak yg kita attack tu TERBACA je dan terasa...huhu..Ulang2 baca ni nak publish ke taknak. Sampai satu saat, kasi delete je entri tu(mmg betul delete)..hahaha.. Biarlah kita je terasa, jgn attack balik..Tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi.hehehe

Farah Aminuddin on March 10, 2009 at 5:55 AM said...

Agknya mesti byk drafts yg nadia tulis tu. hehe kalau frh, xberani buat cmtu. sbb tgn ni cepat je nk tekan "publish" drpd "save".. mmg lah boleh delete. tp sape yg follow tu ttp leh bc intro nye. hahaha.

tk kisahlah kan. masing2 ade hak nk berblogging mcm mana pun.hihi. mcm slogan melodi pulak ea.haha

MrYusSmile on March 10, 2009 at 6:03 AM said...

kita pya pemikiran sama..
utk masa tua..hehehe

kenangan...

fikrifayi on March 10, 2009 at 6:33 AM said...

huhu.. padan la post bwh ni mule2 lain, pastu tgk lg skali ade penambahan pule.. huhu

Farah Aminuddin on March 10, 2009 at 9:53 AM said...

yus
betul betul betul ;p


fikrifayi
haha. sbb tula keluarnye entry ni. ;p

en_me on March 10, 2009 at 10:53 AM said...

blog bukanlarr hakmilik .. kekalsss.. keep it up cek farah yg jeliterr tewww

Princess Liyana on March 10, 2009 at 11:39 AM said...

huhu..btol,kalau org suka mereka ttp akan dtg..ilmiah atau tidak ilmiah..alaahai..kan kan?

wah!siap paraphrase gitu. mmg teacherla ni..hi hi hi

Kujie on March 10, 2009 at 11:48 AM said...

kakjie ada banyak draft, tak penting pun tapi kadang2 bila isu semasa timbul...boleh edit.

bab tulis blog........kak jie jarang ambil tahu lebih2 dari apa yg tuan blog paparkan...kalau 50% hidupnya...itu lah yg kita perlu tahu, jgn terlaluan dan sediakan zon selamat.

kak jie gila dgn blog sendiri...hari2 mengadap blog sendiri..baca entri lama2...:p

menteil on March 10, 2009 at 12:33 PM said...

haha... mesti cucu aku cakap atok dia gila time muda..

Farah Aminuddin on March 10, 2009 at 2:15 PM said...

en_me
ye ye bkn hak milik kekal ;p


liyana
betul tu. xsemestinye kene ilmiah setiap mase kan. hoho. dh cukup arr asignments yg berlambak tu.haha. lgpun, kalau dh blog psl peribadi, sejauh mana nk ilmiahnye kn ;p


kujie
lain org lain cara-nye kn. so if it works for you, go ahead la kan.hehe. betul2. ttp kene sediakan zon selamat. boleh elak pkr negatif in the future.haha kajie addicted ngan blog sendiri? bagus2.


menteil
knp banyak merapu kt blog ke.haha

nadia-ady on March 10, 2009 at 3:08 PM said...

hehehe...Boleh terbaca ea intronya farah? Tak tahu pulak. Farah cakap baru nadia perasan, pernah baca intro entri farah ada sekali dulu tapi bukak2, page not found..hehehe..Sempat baca 2-3 baris je la..hihi..

inn on March 10, 2009 at 3:28 PM said...

same lah ske save dulu..yay!ade geng yayay!

Abang Long on March 10, 2009 at 3:33 PM said...

Waktu di Auckland sekarang ...

Baru terasa berblogging dengan sahabat dari luar negara.

Ada PEMBACA TEGAR. Itulah hakikat dunia blog.

Monkey D Luffy on March 10, 2009 at 3:48 PM said...

aku suka template baru ko ni... share... heheeh

p/s: sayangilah blog anda :)

ciare (^_^)v on March 10, 2009 at 4:06 PM said...

yg pastinya ciare suke baca ur blog =) honestly...hehe

filanastasia on March 10, 2009 at 4:42 PM said...

farah : ermm btul btul btul.. masing-masing punya peminat n pengikut masing-masing kan.... huhuhu

Farah Aminuddin on March 10, 2009 at 5:18 PM said...

nadia-ady
haha tu la psl. bile page not found tu yg frh xsuke. nnt org ingt blog frh dh didelete ke hape. so better xyah ade draft haha [4 me la] ade jgk blog yg frh follow, bile tgk update kt dashboard, ckp mcm2. emo katekan. then bile teka, entry tu sudah tiada. lol


inn
byk save eh? ;p


Abang Long
pembaca tegar? biasanye saya dengar penulis blog tegar. hehe. tapi saya ade jugak list beberapa blog yg saya tak pernah miss entry2 nya :)


monkey d luffy
Hahaha. ko dh berapa kali tuka template. still xpuas hati ke? betul2 sayangilah blog anda setiap hari. vitagen. hahaha


ciare
thanks ciare *big grin* hehe


filanastasia
tulah. so better jadi ourselves kan? :)

:: p R i n c E s S _ N :: on March 10, 2009 at 5:36 PM said...

len org len carenyerr kan yunk...

Farah Aminuddin on March 10, 2009 at 5:46 PM said...

betul hehe

~ mizzAmy ~ on March 10, 2009 at 6:59 PM said...

~ ha'ah la, lain org lain caranya nak publish kan entri mereka. tak kreatif tak per. janji nampak neat dan clean. so, org tak pening2 kepala nak baca. ;) ~

Farah Aminuddin on March 10, 2009 at 7:20 PM said...

yup agree~

Princess Liyana on March 10, 2009 at 10:01 PM said...

ha ha ha..hari2 tls assignmnt.cukup2la ilmiahnye ;P..

alaahai. btol tu kalau psl peribadi tklah ilmiah pun;)

Nedy Nadia on March 10, 2009 at 10:10 PM said...

same ar..haha

Farah Aminuddin on March 10, 2009 at 10:48 PM said...

nedy nadia
hoho ;p

Liyana
yep2 :)

nadia-ady on March 10, 2009 at 11:36 PM said...

tu la...Dulu masa awal2, nadia ada baca entri farah (yg lepas2) yg pasal best fren (yg farah cerita panjng2 pasal best fren masa sek rendah ke menengah tah.Lupa..)..Lepas tu bila nadia bukak page dia, page not found.Farah dah buang kan? Tapi still dapat baca full satu entri cuma tak dapat komen je la..hehehe

*pil.tahan.sakit* on March 11, 2009 at 2:41 AM said...

dulu i ada blog sblum blog yg sekarang ni.. tak silap ada 2 blog sblum ni plus this currently one..


dulu masa buat blog just suka2 je.. then bila baca balik rasa mcm kebudakkan hehehe pastu berenti..for about 3years.. then terasa mcm nak blogging balik..

S h i n o on March 11, 2009 at 1:02 PM said...

sy pon xtau npe sy blogging..

tp rse suke je..sbb bila cukup masa,tgn ringan je tulis :P

Farah Aminuddin on March 11, 2009 at 3:55 PM said...

hehe.. blog bile2 kite mau..hoyehhh

Faizal@poyan on March 11, 2009 at 4:13 PM said...

salam farah..

emmm saya membina blog semata-mata untuk diri saya, mencurah dan meluahkan apa yang saya rasa,

tapi tak sangka boleh kenal kengkawan cyber best sgt...

oklah membelog untuk masa depan ...

Farah Aminuddin on March 11, 2009 at 9:56 PM said...

nadia ady
wuhuu tk sngka nadia bc entry tu.haha antara entry terawal farah. lol. tp delete sbb terlalu pjg berjela. haha


pil thn sakit
dh penah berhenti berblogging? yelah, mood utk tulis blog ni bkn selalu ade kn :)


faizal
slm :) aah selalu farah bc ur entry byk psl luahan perasaan. ok la, mungkin lega sikit bila dpt cerita kn :)

Mersik on March 13, 2009 at 9:24 PM said...

Salamz

Tumpang memblog sama di sini hik hik..

Uii oang jauh rupanya.

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei