Oct 29, 2008

Laptop buruk

pic credit to www.geekzone.co.nz

Laptopku rosak. Huwaa.Dah 2 hari ianya rosak. Dahla last assignment ku ada tersimpan dalam tu, dan ku tak buat apa2 backup copy. T_T memang stress gila kelmarin. Nak tak nak, dalam masa 2 jam ku siapkan assignment Lingustics tu dengan kelajuan tahap maksima. Adus. Due pukul 4ptg.Nasib baik sempat berkejar ke Fisher Building (tempat yang biasa kitorang kena submit assignment).

Dan sekarang ni ku tengah menggunakan laptop Mr. Aliff. Laptop sekarang tengah tersadai menunggu masa untuk direpair. Hopefully ianya still boleh direpair. Ku sayang laptop Acer tu sangat3. Walaupun tak canggih, dan tak ada intel pentium duo/ dual core atau apa2 je mendenya (sebab ku tak reti pasal laptop ni), laptop ni tetap menjadi pujaan hatiku. Ada kisah sedih disebalik laptop tu. yang perlu kuiingat sampai bila2 dan menjadikan alasan untuk kuterus menghargainya.Tapi takperlulah diceritakan disini apa reason tu ;)

Apa2pun nasib baiklah terdetik hatiku sebelum ni untuk beli external hard disk tu. Fuh. Lega sangat2. At least semua gambar2 ku dapat diselamatkan, kecuali last assignment tu ;(
Oho. Actually ku tak berniat nak jadikan ni satu entry yang panjang. Sebab bagiku lagi selesa mengupdate blog pakai laptop sendiri. ehe. Tapi terpanjang jugak entry ni kutaip. Tamat.

22 comment(s):

yonna bebot =) on October 29, 2008 at 5:45 PM said...

laptop yonna ni lagi lah lame.
berat gile.
tp yonna syg sangat.
ada sentimental value.
even my dad tawarkan laptop baru,
yonna tanak :D

bila sesuatu benda tu ada kenangan ngan kita,
susahkan kita nk buang :)

hee..
pegi la repair cepat2 eh.

yonna sanggup hilang assignment dari hilang gambar! hahaha..

gambar itu nyawa =)
assignment leh taip balik :p

EP_JB on October 29, 2008 at 5:49 PM said...

sediakan payung sebelum hujan...malang tidak berbau...hehe

^^CoMeL^^ on October 29, 2008 at 6:06 PM said...

insyallah..
klu masalah tk besar leh repair laptop tue..

sabar eh :kiss:

safuan~ on October 29, 2008 at 6:46 PM said...

laptop farah tu rosak ape??harap2 bleh la repair yek..

S h i n o on October 29, 2008 at 6:47 PM said...

ade sentimental value la tuu..
hehe :)

farah aminuddin on October 29, 2008 at 7:31 PM said...

yonna>> hehe.. comel jek.. sanggup ilang assignmnt dr hilang gmbr.. tp betul jugk ape yg yonna ckp tu ;p

ep>> biasanya akn wat backup copy..entah mcm mana yg last tu terlupe ;(

comel>> mekasih :kiss:

safuan>> ntahla.. tp bukan rosak sbb virus.. mudh2an leh repair

shino>> yup2.. ;p

mahsyar90 on October 29, 2008 at 10:55 PM said...

sy nye external hard disk baru je hilang..hilang kat mesjid lak tu masa sembahyang..sakit ati betul..

Monkey D Luffy on October 29, 2008 at 11:39 PM said...

kapten rasa laptop tu kekasih pertama ko kot. tu pasal sayang sgt

Mohd Ariff Yaakub on October 29, 2008 at 11:49 PM said...

kalau dok dekat tu mmg pi tolong repair dah.. tp nak seberang lautan pasifik.. xsanggup..

**stadi mmolek cik farah!

ad3ck on October 30, 2008 at 2:13 AM said...

dah try hempas laptop tuh. pastuh pijak2 sket, elok lah nnt.

LOL jk.

frizzling fizzy on October 30, 2008 at 8:02 AM said...

"...Sebab bagiku lagi selesa mengupdate blog pakai ^blog^ sendiri."

camna tuh?

frizzling fizzy on October 30, 2008 at 8:03 AM said...

oh ya, btw anda telah ditag, jgn lupe yea? sila buat... huhuhu^^

Princess Liyana on October 30, 2008 at 12:54 PM said...

Dear,
smoga lappy itu cepat sembuh;)
yana punye pc pun aritu ms byk keje wat hal.sakit jiwa gaklah. dah jadi bdk first year plak, hari2 g library;p ..uhuhu

stress ooo...

13may on October 30, 2008 at 1:34 PM said...

sentimental value tuh :)

^^CoMeL^^ on October 30, 2008 at 6:10 PM said...

udah hanto repair lom laptopnye?

dakchomey on October 30, 2008 at 7:13 PM said...

sabo2...byk benda yg x terduga berlaku kan..

~ mizzAmy ~ on October 30, 2008 at 7:27 PM said...

~ lor, siannya kat farah. harapnya leh repair.

akak tak dek laptop. tapi hari2 akak curik adik akak punya. hehehe... ~

sweethOneY on October 30, 2008 at 7:55 PM said...

uiii
mmg stress laptop rosak, pastu assignment dlm tuu..pastu x buat back up kan :|

kte nye laptop pon rosak..abislaa klo kena reformat..gambar2!!!!! ):

Sweet Thinker on October 31, 2008 at 4:52 PM said...

sy pun x berbekap. rentung thesis.

nadia-ady on November 1, 2008 at 2:06 PM said...

salam farah...sori lama tak singgah blog.Bz dengan exam lately..huhuuhu

nadia pun terpaksa buat assgnment dua kali dulu masa laptop masuk virus dulu sebab file tak dapat bukak kat pc lain..

camne leh rosak ek?terjatuh or masuk virus? huhu..mesti resah gelisah dan rasa kehilangan kan? nadia pun rasa macam tu dulu.rasa kehilangan jap.Tapi bila dapat balik still rasa kehilangan jugak sebab sumer file dah tak seperti susunan asal.Pastu software2 yg download dulu sumer da takde...sedih2.huhuhu

p/s:da antAr kedai kan? minta2 siap cepat.Amin...

faridmw on November 1, 2008 at 2:39 PM said...

salam.. biasala barang kita mesti kita sayang tambahan klu dah lama guna.. biar la tak canggih janji boleh guna... tak membazir.. hehehehe...

ilovebudu on November 1, 2008 at 7:07 PM said...

sabar tenang

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei