Feb 11, 2009

Life must go on

Photobucket

Cuba teka gambar apekah itu? Siapa2 yang dah baca post saya kat my lala-land mesti boleh agak. Ya, itulah laptop saya. Laptop yang ada sentimental value itu. Macam takde harapan untuk direpair. Memang dah tercabut terus. Cuainyee!! Aaaargh!!! Saya taknak laptop baru. Saya taknak pinjam laptop orang. *Walaupun entry ini dipublish atas budi baik laptop Aliff*

Okeylah. Biarkan pasal laptop. Saya actually tengah buat assignment. Sambil menyelam minum air. Hahaha. Saya rasa ramai yang satu spesies dengan saya ni. Tapi okey apa, boleh jimat elektrik. Tipu je ;p Hrm. Lately saya asyik sangat tengok drama Korea, dengar lagu Korea, alih2, partner untuk assignment saya ni pun orang Korea. (^_^)

Dah lama tak call family. Rindunya saya pada mereka. Mereka pun rindu saya. HAHAHA. Perasan betul. Saya sebenarnya geram dengan Skype ni. Time dulu2 punyela offer pasal call landline secara percuma, tapi masa tu saya takde headset. Bila saya dah ada headset ni, call kena bayar la pulak. Haih.Haih. Taktau nak marah ke nak gelak. -_-

Note: Actually ini entry saya ke 90. Baru ke 90?? Saya rasa macam dah lama berblogging ;p

Note: Ku rasa sangat teruja nak kahwin jugak setelah melihat gambar perkahwinan Chika. Hahaha. Tak leh blah.

28 comment(s):

Monkey D Luffy on February 11, 2009 at 7:42 PM said...

ganasnya ko! kalau ler benda hidup.. mesti laptop tu rasa terdera dan nak laporkan kepada Jabatan Kebajikan Laptop.

heheeh

Farah Aminuddin on February 11, 2009 at 7:50 PM said...

isk. mane de dera2 ni. ;p

~ mizzAmy ~ on February 11, 2009 at 8:06 PM said...

~ lor.. cemana leh tercabut bagai nih? panas sangat kot laptop tuh. next time, lepas guna 2-3jam, tutup dulu. kasi dia rehat pulak. ~

Farah Aminuddin on February 11, 2009 at 8:16 PM said...

kalau panas mmg leh tercabut eh?

Princess Liyana on February 11, 2009 at 8:30 PM said...

hehehe...selalu je dear..myelam smbil minum air ni..ahaha ;P

Farah Aminuddin on February 11, 2009 at 8:38 PM said...

tula psl liyana :)

Jard The Great on February 11, 2009 at 10:35 PM said...

kesiannya laptop tu.. hehe...

aku mase uni pon asyik layan crita korea jak.. skang koleksi ku dah penuh satu kotak dgn drama korea..

=p

good for stress management kot.. haha

nadia-ady on February 11, 2009 at 10:43 PM said...

macam mana boleh tercabut farah? terlanggar ke? takkan sebab panas kot..huhuhu

orang korea ada ke kat dalam kelas farah tu? eceh..belajar la cakap korea dengan dia tu. Anyio haseyo! hehehehe

p/s: nadia kalau buat assignment tengok2 internet, bukan setakat menyelam minum air. Ni air masuk banyak sangat sampai 'lemas' dah ni.ekekekekek

Farah Aminuddin on February 11, 2009 at 10:56 PM said...

jard>> mak aih. smpai satu kotak. blk malaysia nnt nk pinjam. hahahah

nadia>> mule2 crack biasa je. sbb terjatuh. lama2 crack tu makin besar. last2 tercabut terus.

lemas terus ea? hahaha

ijechan on February 11, 2009 at 11:03 PM said...

statement bawah tu seswai untuk tatapan incik aliff

safuan~ on February 11, 2009 at 11:30 PM said...

laptop tu bleh repair ke x farah??
kalau bleh repair baik repair..
kalau x boleh beli je la yg baru..
tp knp farah x nak laptop baru??pelik ni..hehe

S h i n o on February 11, 2009 at 11:31 PM said...

Awak makan ke lappy tuuu??
hahaha

Farah Aminuddin on February 11, 2009 at 11:57 PM said...

ije>> incik alif bukannye nk bc pun. sobsob. haha

safuan>> rsnye dh takleh repair la wan. mcm dh terputus urat saraf dh tu. hoho. syg sgt laptop ni. sbb tu xnk beli baru. :(

shino>> sy tak makan, sy gigit je. hahaha

Hamdi on February 12, 2009 at 12:19 AM said...

cian kat laptop tuh

Farah Aminuddin on February 12, 2009 at 12:24 AM said...

:(

Sweet Thinker on February 12, 2009 at 12:55 AM said...

apekah brand laptop itu. jika acer, kita senasib. acer ku hancus kat engsel. patah dua2. skang guna dinding je tahan LCD. sadis.

ps: amek ape kat auck?

*pil.tahan.sakit* on February 12, 2009 at 1:43 AM said...

huhu samalah macam laptop lamaku..
crack sana sini menunggu hari menanti belah..chewah


lepas ni boleh la merasa beli baru ye? pakai canggih2 ke..

hehehe

nadia-ady on February 12, 2009 at 4:55 AM said...

huhuhu...sayang je.Try repair la farah. Try tanya mana tahu boleh diselamatkan.Its all about sentimental value kan..huhu. Tapi kalau repair sampai beribu,tak salah beli baru tapi still simpan lappy yang ini.

Oh yea..Lappy kat Malaysia dah murah sekarang. Lappy baru (design baru) yang ACER nye boleh dapat RM1600++ . Murah kan?

nadia-ady on February 12, 2009 at 4:56 AM said...

huhuhu...sayang je.Try repair la farah. Try tanya mana tahu boleh diselamatkan.Its all about sentimental value kan..huhu. Tapi kalau repair sampai beribu,tak salah beli baru tapi still simpan lappy yang ini.

Oh yea..Lappy kat Malaysia dah murah sekarang. Lappy baru (design baru) yang ACER nye boleh dapat RM1600++ . Murah kan?

Farah Aminuddin on February 12, 2009 at 1:47 PM said...

sweet thinker>> aah. same la. awl2 mcm tu gk. gune dinding. last2. rosak terus.huhu. oh yes, sy amek tesl


pil thn sakit>> ur laptop pun ade crack gk? alhai. tunggu mase jela tu.hehe

nadia>> yeke? murahnye? specification dia elok tak? heehee. laptop frh tu rsnye mmg xleh repair. screen dh tercabut terus. takpelah. simpan wat kenang2an

Kujie on February 12, 2009 at 2:11 PM said...

kalo tak rosak2...alamat tutup le kilang..... ye la..

fikir yg positif dulu!


erk..nk tawen?
dah pandai masak?

tu soklan org dulu2

Farah Aminuddin on February 12, 2009 at 2:34 PM said...

haha. kakjie. betul jugk. kang bankrupt lak kilang laptop ea.

masak?

err :p

messyremo on February 12, 2009 at 4:55 PM said...

ganas giler pakai laptop..
ini macam wat praktis karate je nih..
hehe...

Farah Aminuddin on February 12, 2009 at 6:53 PM said...

haha. xdela ;p

aliffsobri said...

Takpe..guna jer laptop aliff

Farah Aminuddin on February 13, 2009 at 11:16 PM said...

maseh :)

Genie on February 15, 2009 at 1:32 AM said...

hahaha..

masalah kiter sama..

lap top jini dah rosak skrin dia. skrin eh org pggil? haha..

pasal hari tu dia jatuh dari katil gedebab sebab tersangkut dengan telekung sembahyang time jini tgh solat..

uh, sangat menyesal okee..

krm slm dgn partner assgment eh. hehehe.

Farah Aminuddin on February 15, 2009 at 1:36 AM said...

aah. skrin kot. hehe. akak punye asal2 pun terjatuh gk. sbb terlanggar. then ade crack. crack tu lm2 dia besar then patah terus. hoho. sedeh2

kelas da abes la jini. tkleh nk kim slm. hehehe

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei