Mar 23, 2009

Auckland cantik!! - -

Salam everyone. Nampaknya saya dh cipta rekod tak update plg lama [dalam kamus hidup saya jelah HAHAHA]. Buat semua yg bertanya kenapa saya tak update lagi, terima kasih. Anda memang sangat concern (^_^) Recently saya memang agak sibuk. Hujung minggu ni pula saya akan ke utara Auckland.

U know what? Saya dah berjaya merealisasikan impian saya tahun ini iaitu menyertai kelab fotografi Uni of Auckland. YIHAA. Sabtu lps saya pergi workshop pasal basic camera skill untuk beginner. Banyak benda yg saya belajar. Ehm, phm2 la, sebelum ni knowledge psl slr memang kosong. [diulangi, KOSONG]

Okeh, saya nak share beberapa gambar yang di ambik oleh one of the members dari kelab ni. Memang sangat cantik la gambar2 dia. Saya dah pun mintak kebenaran Mr. Photographer ni utk upload kat sini. Thanks David (^_^) Buat masa ni saya tak cukup terer nak shoot gambar secantik ini. so, jgn mintak gambar yg saya snap ok.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Note: Saya sangat suka gambar ketiga. Awesome!! For the rest of the photos, please lihat disini David's site

Note: Cantik kan Auckland? Heee.. Nanti datangla holiday kat sini HEHE [promote Auckland pulak dah]

36 comment(s):

S h i n o on March 23, 2009 at 4:48 PM said...

sy nak tgok pic yg original snap by farah :)

xnak yg copy paste ni ..

Farah Aminuddin on March 23, 2009 at 4:52 PM said...

saya belum ckup mahir lg :(

ciare (^_^)v on March 23, 2009 at 5:17 PM said...

wahhh lawanyee gmba2 ni...kalo yg original msti lg lawo kan..eiii tringin arr g sane =P

Farah Aminuddin on March 23, 2009 at 5:19 PM said...

hihi tulah ciare. tgk yg ori lg cun.haha. nnt ade rezeki leh la dtg honeymoon ke :)

nadia-ady on March 23, 2009 at 5:26 PM said...

wah farah! nadia tak tahu nak pilih gambar mana yang paling cantik dan suka. Sebab semua pun suka dan cantik.hohoho..3-3 gambar guna elemen yang sama kan? gambar pemandangan lepas tu ada refleks cahaya lampu warna-warni kat air :D

bestnya pegi kelas fotographi. Kat sini takde plak.

Farah Aminuddin on March 23, 2009 at 5:29 PM said...

kt kelab tu ramai yg professional photographer. amateur mcm frh ni sket je. huuu T_T kene belajar byk lg ni. cantik kn gmbr tu?? aduhai bile la dpt snap cmtu :)

fikrifayi on March 23, 2009 at 6:41 PM said...

waa.. mnarik.. nnt kte try amik gmbr cani.. huhu

Farah Aminuddin on March 23, 2009 at 6:57 PM said...

nnt kalau menjadi, jgn lupe ajar kak farah pulak k. haha

Faizal@poyan on March 23, 2009 at 7:01 PM said...

salam farah..
alhamdulillah farah kembali mengupdate blog ingatkan dah nak diam terus hehehe..

emmm bagus farah, ada hobi yg baik untuk farah...tak apa nanti dah pandai upload la gambar yg farah snap ya

Farah Aminuddin on March 24, 2009 at 12:03 AM said...

komen dr jard: aku nak dtg!!

aku terreject komen ang. ampun!!!

**dtg ar. nnt aku jd tourist guide. hihi

Farah Aminuddin on March 24, 2009 at 12:04 AM said...

salam faizal. huhu senyap sekejap je. mana leh lama2. hihi. btw thanks for ur support :)

en_me on March 24, 2009 at 12:22 AM said...

lawa nyerrr..

Farah Aminuddin on March 24, 2009 at 1:01 AM said...

huahuahua ;p

Sweet Thinker on March 24, 2009 at 3:50 AM said...

gambar cik farah tade ke?

Farah Aminuddin on March 24, 2009 at 4:06 AM said...

takde takde haha

Adry on March 24, 2009 at 4:52 AM said...

huhu... kalau aku banyak duit.. dah lama aku gi auckland tu.. huuhuuu

Adry @ http://www.adrysabry.com

Monkey D Luffy on March 24, 2009 at 5:48 AM said...

ko bila mau pakar ni? ;p

Farah Aminuddin on March 24, 2009 at 11:09 AM said...

adry:: huhu nnt adela rezeki tuuu


monkey:: dalam proses arr ;p

yOnnA on March 24, 2009 at 2:40 PM said...

omg!!!
yang 3rd tu sgt2 lawaa!!
takpe2 farah :p
heee
improve2 la ur skill tu ok.
sure boleh nye :)

Farah Aminuddin on March 24, 2009 at 2:47 PM said...

hihi thanks yonna!~

~ mizzAmy ~ on March 24, 2009 at 4:07 PM said...

~ yg 3rd tuh nampak sangat hidup. nampak 3d piccas gitu. terror lah mamat tuh.

btw, belajar rajin2 okeyh. nanti leh tempek sini plak hasil dari farah. ~

Farah Aminuddin on March 24, 2009 at 4:14 PM said...

betul2. nmpk hidup. insyaAllah, nnt2 sy terer jugak. hik3

dakchomey on March 24, 2009 at 10:13 PM said...

i also ade pegy bengkel asas fotografi..

Farah Aminuddin on March 24, 2009 at 10:22 PM said...

yeke? dik fara mnt fotografi gk eh

dakchomey on March 24, 2009 at 10:55 PM said...

minat camtu2 jew.. tgu ade kamera yg power2, minat la.. ble kak farah nk taja fara gy auckland ni..

Farah Aminuddin on March 24, 2009 at 11:11 PM said...

nk taja? haha. tunggu akak kaya dlu ar. lol

SeRiaB on March 25, 2009 at 1:23 AM said...

huh...memang otai la your member si david tue..

SeRiaB on March 25, 2009 at 1:24 AM said...

huh... otai betul gambar tue

Kujie on March 25, 2009 at 2:51 AM said...

tak mahir pun sekurang2 tunjuk le kat kita org ni...masing2 yg buta ni boleh tolong tambah sana sini..hehehe

filanastasia on March 25, 2009 at 6:12 AM said...

farah : takpe la.. tunjuk jek gambo asli.. terkadang ada istimewanya gambo yg kiter captured walau tak hebat.. the value is always there.. samada sedar atau tak jek.. sebab tuh fila suka letak gambo yg fila captured walau mcm hampeh.. huhuhuhu

Insaflah on March 25, 2009 at 8:43 AM said...

Keindahan ciptaan tuhan yang dirakamkan.

Abang Long on March 25, 2009 at 8:44 AM said...

Kenapa imej tidak boleh dibesarkan ya ?

Farah Aminuddin on March 25, 2009 at 6:24 PM said...

abg long: sbb sy mmg resize gambar tu besar tu je. hehe

insaflah: subhanallah :)

seriab: hehe. ramai yg pro dlm kelab tu :)

fila: sebelum ni frh pun jenis taruk je gmbr yg frh capture. tp ade sesetengah org yg expect bile dh ade slr, gmbr pon kene ade kualiti gk T_T

kujie: insyaAllah, nnt frh letak

~ZuE~ on April 3, 2009 at 3:46 AM said...

ohhh..been here! in 2007! naik ferry pi sebelah sane naik mount victoria, kan..lupe dah..hehe..

zarip on April 5, 2009 at 9:43 PM said...

how 2 apply mcm kamu?
uni auckland?
haha.. woot woot.

candlesky on April 6, 2009 at 7:08 AM said...

Cantiknye.....
Farah blanje kini g sana..heeee
How's ur life, dear?=)

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei