Mar 25, 2009

i love roses

Saya sgt sukakan rose merah yg segar. sensual, cantik, menawan & anggun. Rasa2nya girls mmg suka kalau dpt bunga. Agree? btw ade yg tak selalu dapat bunga, ada yg tak pernah dpt langsung. Jangan risau, bunga bukanlah pengukur kasih sayang seseorang. CUMA kdg2 lelaki kena faham, dgn hanya sekuntum bunga, boleh buat seseorang perempuan tu gembira. Mereka maybe tak pernah minta, tp tak salah surprisekan si buah hati :)

Photobucket

Last time saya dpt sejambak bunga rose adalah waktu saya memula tiba kat Auckland, Aliff jemput kat airport bersama sejambak bunga dan sekeping coklat. Reaksi saya? SEGAN gila. Sbbnya ms tu Sheryll, co-ordinator saya ade sekali *blushing* Then, oleh kerana sayang sgt pd bunga ros cantik pemberian sidia, saya simpan bunga tu sampai setahun! HAHA. Last2 terpaksa dibuang sbb mmg dah tak boleh diselamatkan T_T

Photobucket

Bercakap psl bunga, teringat saya psl drama Boys Before Flowers. Dlm byk2 versi [Boys Before Flowers - Korea, Meteor Garden - Taiwan & Hanayori Dango - Japan] saya lebih sukakan versi Korea. Maybe sbb drama korea lagi best kot. Wp jln cerita sama & stereotype, tapi saya suka jugak. Tak kira! HAHA. Main actress sangat comel, rasa nak cubit2 je pipi dia. Pelakon lelaki jangan cakap la, memang hot!! *giggle*

Pictures: Flickr.com

55 comment(s):

Jard The Great on March 25, 2009 at 6:46 PM said...

aku tgh layan criter tu skang kat mysoju... hahaha.. tu yg aku tgh angau nih...

Farah Aminuddin on March 25, 2009 at 6:51 PM said...

sama ar jard! ahaa leh geng

MrYusSmile on March 25, 2009 at 7:01 PM said...

ala...tak ada masa nk lyn tv dh...so..x tao perkembangan semasa dlm cite ni..hehehe..ngeeee...

~ mizzAmy ~ on March 25, 2009 at 7:01 PM said...

~ best ker cerita tuh? dah lama tak catch up citer 2 korea. so, dah tak tahu the latest series.

dapat bunga masa zaman sekolah, matrik dan konvo. tuh jer, dah tua2 nih tak dek plak org nak kasi. :( ~

Farah Aminuddin on March 25, 2009 at 7:03 PM said...

yus>> bkn tgk kt tv pon. online je

mizzamy>> nnt pakcik belikan :)

Diya Kamaruzaman on March 25, 2009 at 7:12 PM said...

ngaaaaaaaaaa. pelakon2 laki cite tu, hemsem2! adik diya layan cite ni kat astro. tv berapa tah. tertengok sekali, terus tak puas hati heroin tak berapa comel. hak hak hak.

Farah Aminuddin on March 25, 2009 at 7:19 PM said...

tak comel ea? for me, dia nye lakonan tu comel. n PIPI dia sgt comel. haha :)

pelakon lelaki.. wahhh hensem ok. sbb tu still continue tgk cite ni wp kdg2 pompuan tu annoying. haha

Faizal@poyan on March 25, 2009 at 7:29 PM said...

salam farah..
emm bunga ros, siapa ya yang mula-mula berikan bunga ros pada kekasihnya..tetiba nak tahu pulak...

Farah Aminuddin on March 25, 2009 at 7:33 PM said...

salam faizal

huhu sy pon taktau kisahnye ;p

KV on March 25, 2009 at 7:45 PM said...

akak blom tgk. Alahai. Minat giler cerita cenggitu.

S h i n o on March 25, 2009 at 8:23 PM said...

sy suke sgt orkid..
:)

Princess Liyana on March 25, 2009 at 9:59 PM said...

huhu sweetnye mr. aliff..mmg pandai amik hati..yana pun penah dpt rose..uhuhu..hati bunga2 tau!

aiyok..peminat cite korea jgak ni ek..huhu

Farah Aminuddin on March 25, 2009 at 10:40 PM said...

KV:: tgk la kak :)

shino:: orkid pon cantek

lyana: mmg! die-hard fan ni. haha

Monkey D Luffy on March 25, 2009 at 11:04 PM said...

rasanya kena ada teknologi AWER BUNGA untuk para kekasih kan?

nadia-ady on March 25, 2009 at 11:27 PM said...

ramai orang mencadangkan cerita ni suruh tengok. Alahai, masa tak berapa nak ada + connection wireless ni yg slow membantutkan niat..Ado..hahaha.. Takpela, nadia tunggu dvd dia keluar..hehehe

p/s: Wah, romantik Encik aliff tu..Sampai buat farah terblushing-blushing..ekekeek

Farah Aminuddin on March 25, 2009 at 11:48 PM said...

monkey d.l:: err awer bunga??

nadia:: haha... sbb dia takpenah bg sejambak bunga ros. selalunye bg sekuntum je haha. tgk la cite ni nnt. comel sangat. awhh T_T

en_me on March 26, 2009 at 1:43 AM said...

me tak minat citer korea one uoolsss.. koserrr uuuu

Farah Aminuddin on March 26, 2009 at 1:52 AM said...

ala.pompuan je bese minat cite korea ni. sbb ade pelakon hensem. ahaha

Genie on March 26, 2009 at 5:35 AM said...

wah, suka jgk citer tu..

tapi xsempat nk khatam lg.. hehe. wpun sama la jgk ngan meteor garden kan tapi kira okkk la.. hehehe..

Farah Aminuddin on March 26, 2009 at 12:26 PM said...

hihi akak mmg suke yg ni... haha sebab minat lee min ho.. ehem ehem. haha (^_^)v

Diya Kamaruzaman on March 26, 2009 at 7:42 PM said...

err... bagi diya tak berapa comel lah pelakon pempuan dia. hehe. dia nya lakonan, tak tahu lah comel ke tidak. diya just tgk cite tu tak sampai pun 15 minit =p

Farah Aminuddin on March 26, 2009 at 10:17 PM said...

kalau comel sgt kn tak sesuai pulak dgn jalan cerita ;p

akasia on March 27, 2009 at 1:22 AM said...

hahhahah minat rose putih...lah cik fafau..sapelah nak bagi ni te...

Princess Liyana on March 27, 2009 at 7:27 AM said...

hu hu hu..harusla tgk stiap episod..ahaks..slmt menonton!

nAd.dOt on March 27, 2009 at 4:45 PM said...

nak munge sejambak..

sy tggu..wuu

*pil.tahan.sakit* on March 28, 2009 at 6:33 AM said...

versi korea lom tgk lg..


bestnye dia dpt bunga... :)

Dakjaat™ on March 28, 2009 at 3:37 PM said...

hello farah~ :p lama tak bergurau senda.. ;) sihat ke tak???

^^CoMeL^^ on March 28, 2009 at 4:41 PM said...

wahh mawar merah!!~~
sgt chantek!!saya suke mawar merah

sweethOneY on March 28, 2009 at 4:42 PM said...

canteknyeee gmbr roses tu..
sama la.. ske sgt rose merah.. npk cam sensual kan.. (:

13may on March 28, 2009 at 5:02 PM said...

err...errrr...


sekian komen saya :D

Nedy Nadia on March 29, 2009 at 4:23 PM said...

da laen pages die..
sejak ble nie?npk sgt da lme x follow..hehe

Farah Aminuddin on March 29, 2009 at 6:21 PM said...

nedy nadia>> hoho tuka gmbr sebelah je ;p

dakjaat>> sihat :p hows urs

13may>> sekian terima kasih. lol

chomel>> hehehe same :) mesti encik abg selalu bg ni

sweethoney>> aa izza. sensual habis.. hehe

akasia>> suh cik abg bg la yang

pil thn sakit>> tgkla! best sangaaaaat hehe

liyana>> maseh2..hehe

nad.dot>> aih.. mintak dari sape ni?? haha

filanastasia on March 30, 2009 at 3:45 AM said...

farah : roses.. i like.. huhuhu.. last dapat bouquet roses time besday 27th.. agak2 tahun neh dapat lagik tak ek?? hahahha

nadia-ady on March 30, 2009 at 3:41 PM said...

heheh..Nadia banyak baca review website2 kata, korea punya versi lagi best berbanding yang lain. More sweet dan kelakar..hehe

p/s: farah tak reply lagi emel nadia. Farah nak yang original atau copy ? :D

Farah Aminuddin on March 31, 2009 at 10:06 AM said...

fila>> wah wah mesti dpt dr org tersayang ni :)

nadia>> email? nadia ade reply ke. frh tak dpt la pulak. ari2 bukak emel. huuhuu. btw farah xkisah pun yg mana2. cume kalau bleh nk kualiti gmbr elok sket.hehe. copy pun xpe.thanks2

nadia-ady on April 1, 2009 at 7:09 PM said...

tak dapat ea? Rasanya nadia dah cek banyak kali sent item nak make sure...huhuhu..

Okay2! Nanti nak p cari ni :D

Adry on April 2, 2009 at 6:29 AM said...

hermmm tak pernah lak aku bagi pompuan bunga ni... nanti nak try la... hahahaha

Adry @ http://www.adrysabry.com

dakchomey on April 5, 2009 at 10:30 PM said...

huhuhuhu... fara rase drpd bg bunga baik bg benda len... coz bunga tu lame2 kene buang gak kan.. so, x pernah la minta bunga dari org tp pernah la dpt sekali from my mom... last2, mak gak yg tlg jagekan bunga tu..hahha

yOnnA on April 6, 2009 at 12:17 PM said...

ngaa awat semua dok layan korean ni!!kawan yonna pun dok la melangut tgk video tu ntah pape! hahaha
yang yonna dok gelak bc blog org ni taknak kate lak :p ngeeee

farah,
nape x simpan roses tu as a bunga kering? simpan dlm buku :D
cantek ape. hehe

Princess Liyana on April 6, 2009 at 10:58 PM said...

Dear, bz ek?huhu lama tak dgr berita...

*SiRibenMerah on April 7, 2009 at 10:41 PM said...

wahhhhh.. da lama I x layan citer2 yg ada pelakon korea/taiwan/jepun yg cute2.. aduhaiiiii... kesibukan kerja x membawa I ke mana2...
ape kata Farah suggest drama yg best utk I cari n layannnnn tonton malam2.. hukhukhuk..

rasa cam bizi sgt keje neh... nk ge bercuti kat auckland lak.. muleh ke?? hikhikhikhik.. =p~

Dakjaat™ on April 8, 2009 at 12:02 PM said...

hEypPp! FARAH AMINUDDIN! BLOGGER YG TERCOMEL MATANYA>.. busy nampak .. hahahaa! ;p

momentinlife on April 9, 2009 at 6:11 PM said...

owh God! kamu kt Auckland?
tempat lahir ku! nnt upload pic byk2 eh.. ntah bila la nk gi sana lg.. dui!~

*ehehe salamz!~

Adry on April 10, 2009 at 3:16 AM said...

hermmm roses.. rasanya any girls would love it... ada kerr pompuan nak bagi lelaki bunga ros??


Adry @ http://www.adrysabry.com

[ a l i y a ] on April 12, 2009 at 3:55 AM said...

roses...yess...love itt

study kat Auckland Uni ke??course ape?thn bpe?

lovemenot on April 15, 2009 at 5:11 PM said...

woot...woot..dpat bunga.best gla..never get any flower from my bf.he always ask me..nak bunga x?damn..xkan nak ckp nak kot..aish~

~Faudzan~ on April 17, 2009 at 5:30 AM said...

tak pernah bagi bunga kat sape2..

=P

Master Arsyad on April 17, 2009 at 4:30 PM said...

wow, dpt bunga ros semua muka orang kembang..ye tak

nadia-ady on April 17, 2009 at 7:55 PM said...

farah...lamanya tak update.. :( huhuhu. bz ag ea? lamanya tak dgr cerita...

Farah Aminuddin on April 18, 2009 at 1:11 AM said...

nadia>> masih penat lg. tak mampu nk update selalu mcm dulu

master arsyad>> saya agak2 mereka akan kembang. hahaha

faudzan>> tak cayelah ;p

lovemenot>> alahai... hehe tp betul jugk, takkan nk kate ye, nnt cam obvious lak

aliya>> aah. kt uni of auckland, third year tesl

momentinlife>> ur place of birth?? wah!! bile nk dtg sini lagi??

adry>> ade je ;)

dakjaat>> mmg busy pun ;(

liyana>> aah dear ;(

siriben merah>> same lah kak. same2 busy. sy selalu je mlwt ur blog. tp tk lrt nk drop komen. hehe

yonna>> farah simpan bunga tu sampai kering dan hancur. haha.yonna tak minat cite korea ke?

^^CoMeL^^ on April 19, 2009 at 7:48 PM said...

dolu2 rajen la bagi..
wahahaha
skg tak da..
bazir klu kerap bg neh..

bek syimpan duwet n kumpol rete..
kan kan kan

Farah Aminuddin on April 19, 2009 at 7:56 PM said...

betul2. kalau kerap sgt mm la sgttt membazir ;)

Munirah Abd on April 20, 2009 at 7:28 PM said...

BOF punya citer mmg besttttt hehehe

Friend Talk on April 21, 2009 at 9:05 PM said...

yang perempuan tu hot aper....lawa tu...putih jer

Friend Talk on April 21, 2009 at 9:05 PM said...

ada x tngk citer hazakari...yang perempuan jd laki tu...best tu citer dia

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei