Mar 4, 2009

Hair care + Hairstyles

Photobucket

Rambut hai rambut. Panjang gila dah rambut ni hampir mencecah lantai HAHA. Nak gi salon kat Auckland ni bukannya murah. Haih. Bukan senang nak jaga rambut, especially yang bertudung. Cabaran besar tu. ^^

Sometimes ada orang tak sedar, yang gaya potongan rambut perlu sesuai dengan shape muka anda. Saya pun selalu gak ada masalah ni. Dulu2 umi suka potong rambut saya sampai pendek. Masa tu jugak saya ni tengah obsess dengan Michael Owen. Apa lagi, hairstyle pun mcm Michael Owen la. HAHAHA. Lama2 baru saya perasan hairstyle tu tak sesuai. Too boyish. Kihkihkih.


Note: Kat sini Rambut ada bagi tips samaada korang perlukan rambut pendek atau panjang.

Note: Siapa ada masalah rambut kering, boleh try guna produk Clairol herbal Essence yang baru keluar tu. Sebab saya dah guna dan memang elok. Heee

Pictures: Flickr.com

38 comment(s):

fikrifayi on March 4, 2009 at 11:20 PM said...

Schwarzkopf pon ok jugak.. $3 je sebotol.. murh x.. conditioner $2++.. berbaloi.. hari2 angin mcm ribut, sampai kelas gune jari je nk btolkan.. haha

Farah Aminuddin on March 4, 2009 at 11:25 PM said...

eceehhh. promote Schwarzkopf ek.haha. btw produk tu pun elok gk. :)

fikrifayi on March 4, 2009 at 11:38 PM said...

hmm td mcm xnmpk plak booth die, tp klo xdftr esok pn xpe, dtg je meeting 11 mac ni pkol 5pm, tmpt dh lupe...

Farah Aminuddin on March 4, 2009 at 11:43 PM said...

huh? ala T_T

fikrifayi on March 4, 2009 at 11:44 PM said...

try je tgk kt tp booth ausa.. hihi

nAd.dOt on March 4, 2009 at 11:45 PM said...

ade x cara lain nak kekalkan kepanjangan rmbut tnpe mggunting rambut ini..=p

aki on March 4, 2009 at 11:47 PM said...

bnyak pun dier nyer idea berblog kan..hehe...

syida teringin rambut pic yg pertama..curly..tapi besar2..besnye dpt rmbut cm2..

tp naper ade iklan syampoo ckt cini..kehkeh

Farah Aminuddin on March 4, 2009 at 11:55 PM said...

fikrifayi,

insyaAllah :)


nad.dot,

gune magik.hahaha


aki,

errr... tetibe je teringt. terus taip. kih3. curly n besar2? cun kn rmbut tu. hihi.. err..bukan iklan syampu, just for sharing ;p

nadia-ady on March 5, 2009 at 12:24 AM said...

farah, nadia suka fesyen rambut kerinting kat bahagian bawah. Cantik! .Macam fesyen artis korea..heheh.. Try la farah.Kerintingkan rambut (walaupun sikit) boleh memendekkan rambut secara tak langsung..hehehe

A.Z.L.I.N.A on March 5, 2009 at 4:02 AM said...

sy pon obsess michael owen..
weeee
ade geng..
=)

Princess Liyana on March 5, 2009 at 5:15 AM said...

huhu..apakah?hairstyle mcm michael owen?kih kih ..lawakla dear ni..mint btol tu

Monkey D Luffy on March 5, 2009 at 6:45 AM said...

waha... aku nak guna ler clairol tu... rambut aku kering ni

Farah Aminuddin on March 5, 2009 at 10:00 AM said...

nadia-ady

hehe. actually rambut farah mmg jenis mcm nadia ckp tu. tak pyh nk g salon. mmg naturally cmtu.hahahaha.

azlina

geng2. hehe

liyana

tulah. obses punye psl. xpk ape dh.hahaha

monkey d luffy

try la kapten. nnt rambut jd lembut n berkilat.uuhuuu

Faizal@poyan on March 5, 2009 at 1:42 PM said...

salam farah

emmm kebetulan pulak semalam pertama kali saya potong rambut kat salon klu tak potong kat kedai biasa ja...

tapi semalam tergerak hati pulak nak ke salon tetiba tukang gunting tu tanya sama ada saya nak luruskan rambut atau tak, dia kata rambut kerinting tak elok ooo sedapnya mulut dia kata rambut kerinting saya tak elok....

last sekali saya bagi tau, saya selesa apa yang Tuhan bagi... so dia pun gunting, emmm okla juga rambut saya...

S h i n o on March 5, 2009 at 2:15 PM said...

rambut2 kat sana semua kaler brown kah?? hehehe xnak ikut mereka?


:P

ciare (^_^)v on March 5, 2009 at 2:59 PM said...

alaaa potong sndiri ajee..ciare yg dok msia pon potong sndiri...main blasah aje...kan ke bertudung..miahahahaha :'D

Farah Aminuddin on March 5, 2009 at 3:07 PM said...

faizal

salam :)
amboi sedap mlt je tukang gunting rambut tu. rmbut kerinting unik ok. lgpon bkn semua sesuai dgn rambut lurus. allah dh bg kite elok2 dh :)
btw g salon ek. mcm dpt gaji banyak je bln ni.hihi


shino

brown ade, blonde ade. haha. tp hitam itu lebih menawan :)


ciare

tgn farah mmg xberseni. kalau potong rambut sendiri kang, ade botak sebelah nnt. hahaha

Faizal@poyan on March 5, 2009 at 8:19 PM said...

salam farah..

ntah la bulan ni rasa mcm banyak ja gaji saya...

pada hal tiap-tiap bulan depan sama ja gaji...

Farah Aminuddin on March 5, 2009 at 10:02 PM said...

salam faizal..

rezeki lah tu :) tak salah pun kalau sesekali nk g salon hihi

fara on March 6, 2009 at 2:16 AM said...

windu kat kitew x?

Nedy Nadia on March 6, 2009 at 5:01 AM said...

nak try kerintingkn rambut lak..hehe

genie yg malas log in! said...

hehe. dh tgk iklan clairol msia punya? kelakar okeh..hehehe..

clairol tu dia mcm2 jenis ada kan? kak farah pkai mana 1??

rambut jini cpt benor tumbuhnya. baru je potong, dh panjang..

Genie on March 6, 2009 at 11:58 AM said...

hehe. dh tgk iklan clairol msia punya? kelakar okeh..hehehe..

clairol tu dia mcm2 jenis ada kan? kak farah pkai mana 1??

rambut jini cpt benor tumbuhnya. baru je potong, dh panjang..

Farah Aminuddin on March 6, 2009 at 2:39 PM said...

genie kelakar ke? haha. iklan kt sini ade pompuan menunggang something (x ingt) haha. kelakar jgkla. kak farah pakai yg pati kelapa tu. conditioner je. tp elok. suke2.hehe

nedy nadia huhu kerinting besar ke kerinting halus cam megi ni.hehe

fara agkla.heehe

yOnnA on March 6, 2009 at 5:12 PM said...

betul2..
mmg org pakai tudung susah nk jaga2 rambut ni lg2 yang buat rebonding ke rebandung ke ape,lg susah hahaa.

sebab bila berpeluh rambut nnt berkuap la,nnt berbau la ape la.
hishh.
potong pendek je senang :p

Farah Aminuddin on March 6, 2009 at 5:16 PM said...

rebandung? haha. comel jek..

err.. mmg nk potong pendek. tp ku sedar, muka i ni mmg x feminin langsung bile rmbut pendek.hahaha

*pil.tahan.sakit* on March 6, 2009 at 10:07 PM said...

rambut da semulajadi kerinting :)
cuma payah sbb frizzy jadi kene pakai cream selalu.

suruh la kawan tlg potongkan rambut..hehe ada berani?

Farah Aminuddin on March 6, 2009 at 10:40 PM said...

kerinting ke ikal? hehe. aah kalau frizzy perlulah memakai something kn.

err.. ingt nk layer. tp tkt ken xreti haha

ijechan on March 7, 2009 at 12:56 AM said...

haihh.. berkobar2 lak matlamat nak rambut pjg cm pic atas kanan itu~ =)

Princess Liyana on March 7, 2009 at 4:38 AM said...

ha ha ha..tgh byg hairstlye gaya michael owen..huhu

Farah Aminuddin on March 7, 2009 at 9:54 AM said...

liyana hahaha. jgn2.. malu ;p

ije-chan try la ;)

Nedy Nadia on March 7, 2009 at 11:08 PM said...

not like megi la..haha..but my abg cyg x kasi la.mcm la die taw klu sy wt..haha

Farah Aminuddin on March 8, 2009 at 10:35 AM said...

penah gtau ke dia ke. haha. knp tk bg lak. ala. bkn permanent pon kn :)

Shafie on March 8, 2009 at 4:49 PM said...

wah..
utk rambut ek.
rambut farah cne skg? hehe

Farah Aminuddin on March 8, 2009 at 7:13 PM said...

rmbt saya mcm aishwarya rai. hahhahaa

Diya Kamaruzaman on March 9, 2009 at 1:46 AM said...

uish. farah memang expert bab2 fesyen kosmetik eh? seronok diya baca since diya tak reti langsung bab2 gini ^-^

Farah Aminuddin on March 9, 2009 at 5:28 PM said...

haha diya. xlah expert. tp frh suke bc n try sikit2. then share kt sini hehe

Anonymous said...

This post is very useful for me, much appreciated! :)

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei