Mar 7, 2009

I heart YOU

Haih. Kalau dah stay kat city ini lah jadinya. Bising setiap masa. Ada pros and cons la. Skrg ini, pd waktu ini, kat depan rumah saya ada konsert The Queen Street Sing Sing. Untungnya, saya tak perlu turun. Boleh tengok dari koridor rumah. Nampak macam agak menarik juga la. (^_^)


Photobucket


Okeh2, berbalik kepada tajuk entri. Korang pernah dengar tak lagu Aeman - Buatmu Ibu? Ya Allah, sedih sangat lagu ni. Kalau hayati betul-betul, lagu ni mampu buatkan orang menitiskan air mata T_T

Sebahagian drpd lirik lagu ni:: "Ibu bergenang airmata ku, Terbayang wajahmu yang redup sayu, Kudusnya kasih yang engkau hamparkan, Bagaikan laut yang tak bertepian. Ibu, Tabahnya melayani kenakalan anakmu, Mengajarku erti kesabaran, Kau bagai pelita di kala aku kegelapan, Menyuluh jalan kehidupan..."

Sape2 yang tengah bergaduh ngan mak, cepat pergi minta maaf!! HE HE HE. Saya tak nafikan bila bergaduh dgn mak, memang sometimes terfikir yg tu bukan salah kita la, kita terasa hati la etc. Perlu buang perasaan tu. Tak salah mengalah -_-

Photobucket

Note: Lately saya selalu call umi. Tak boleh kalau tak dengar suara umi walaupun sehari. UMI, I ♥ YOU!!

Note: ABAH, I heart you too ;p

Note: Abaikan muka Aleeya yang tak leh blah itu. HAHA

31 comment(s):

Princess Liyana on March 7, 2009 at 9:50 PM said...

alaahai..rindula tu..sbar ek dear!tibe2 rindu kt kg..;(

Farah Aminuddin on March 7, 2009 at 9:53 PM said...

aah T_T jom kite rindu merindu rumah T_T

hehe :)

ijechan on March 7, 2009 at 10:02 PM said...

isk.. kalau jadi farah, memang ije nangis je la rindukan famili..

ije kalau rindu, hidupkan enjin kete je.. zoom boleh balik..

farah nak hidupkan enjin kapal terbang? ehe..

sabar je la darling.. ehe. btw, lagu tu memang menusuk jiwa. lately, layan nasyid. =)

Farah Aminuddin on March 7, 2009 at 10:14 PM said...

haha ije2. leh stat enjin kete ek? bestnye. kalau farah duk dkt pun, rsnye, abah yg kene stat enjin kete, sbb frh xde lesen lg. lol

aah. lg tu menusuk betul. bagus2. jom lyn nasyid :)

Nedy Nadia on March 7, 2009 at 11:05 PM said...

da lme x jpe cg amin..hehe

fikrifayi on March 7, 2009 at 11:35 PM said...

kak farah tggl kt queen street ke.. huhu

fara on March 8, 2009 at 1:08 AM said...

dugaan perantau cam ni la.. dakchomey

S h i n o on March 8, 2009 at 2:39 AM said...

balikk la...
:)

Dakjaat™ on March 8, 2009 at 5:16 AM said...

heee.. homesick ke anak abah neh ... ;p

Dakjaat™ on March 8, 2009 at 5:16 AM said...

dakjaat pun dah lama tak balik Miri .. huuuuu! lagi la rindu ...

Farah Aminuddin on March 8, 2009 at 10:32 AM said...

nedy

haha. cikgu amin makin sihat skrg. tp oklah. sebelum ni kurus kering sbb sakit :(

fikrifayi

not exactly queen st. dpn sket dr queen st. tp still leh nmpk :) pegi ke smlm? ;p

fara

aah dik T_T


Shino

Mau sponsorkah? RM5000 tiket ok. haha


Dakjaat

homesick? err taklah sampai homesick. cume rindu-rinduan. dakjaat bkn ke br blk kg? hehe

March 8, 2009 10:31 AM

KV on March 8, 2009 at 2:46 PM said...

farah, awak kena tag. Hahahhaha. Buat tau!!!

filanastasia on March 8, 2009 at 4:24 PM said...

farah : family is everything..

Dakjaat™ on March 8, 2009 at 5:41 PM said...

baru balek kampung? tu bulan okt tahun lepas la farah .. dah lama tu .. huhuhu! .. tapi setiap kali balek kampung asek dok lepak kat rumah jer.. takde kerja nak wat. member plak dah flew ke tempat memasing .. so .. mama pun kerja .. adik kena pergi sekolah .. haishh! macam takde guna jer balek .. the last time i balek pun just berbaloi untuk berehat jer...

gambar tu nak amek ek? amek ler.. dakjaat tau farah dah amek tanpa bagitau dakjaat pown .. kehkehkeh!

ubey on March 8, 2009 at 5:42 PM said...

kah3. bes ye. tp kak farah x rindu makyong ke.. dikir barat ke. xpn zapin. haha

nadia-ady on March 8, 2009 at 6:19 PM said...

farah, nadia memang sayu kalau dengar lagu tu..sob2! pernah nyanyi lagu tu sempena pementasan drama kat Taiping dulu..huhu

heheh..Kira ok la tu farah. Yang bestnya, kalau nak tengok konsert2 tu takyah pakai tudung, siap2 semua. Boleh tengok live lagi tanpa bayar tiket .hehehe

fikrifayi on March 8, 2009 at 6:26 PM said...

xpg pon.. pg tgk rugby match kt kingsland

Farah Aminuddin on March 8, 2009 at 7:12 PM said...

KV
hehee insyaAllah sy buat :)


filanastasia
betul tu fila :)


nadia-ady
du frh hoin nasyid mase form 5 pun nyanyi lg ni. sedih betul T_T oh ye, tiket tu free je. sebahagian dr aktiviti utk auckland festival 2009. hehe

Dakjaat
tak jadikla nk amek gmbr tu. kesian kak nurse tu! hahaha ;p
errr.. aah eh. rs mcm br je lg bln okt thn lps tu. alala rindu mama la plak dakjaat neh hihi


ubey
isk nak rindu bt ape. kt malaysia pun bknnye tgk mende2 tu haha


fikrifayi
xpnh lg g tgk rugby setakat ni haha

Jard The Great on March 8, 2009 at 9:41 PM said...

huhu.. sian tak dpt balik ek..

soh mak bapa buka blog.. bole slu keep touch.. ehhe..

nways.. we (as bloggers) will always hear tu.. hehe --> tak bole blah ek ayat nih??

Jard The Great on March 8, 2009 at 9:42 PM said...

eh.. berjaya tak komen ku masuk td??

bukan men pnjg lagi aku taip..hrp2 masuk la ek.. hehe

nadia-ady on March 8, 2009 at 10:53 PM said...

oh, free...hehehe..Tapi ok la, sebab tak perlu bersiap naik turun tngga semata-mata nak tengok..hehe..

p/s: Nadia kalau study memang tak boleh dengar bising2, tapi kalau nak tido takpe sebab letak je kepala atas bantal terus terlelap. Tak peduli dah bising2 kat sekeliling nih..hihi

Farah Aminuddin on March 8, 2009 at 11:32 PM said...

jard
masuk2. hehe. segan la kalau my parents bc blog ni. nmpk sgt anak diorg suke merapu.hahahaha. btw thanks :)


nadia-ady
tula kan. susah la kalau bising ni. sekali sakala tak pe la. kalau dh hari2 tu aih naik darah jadiknye.haha

ciare (^_^)v on March 9, 2009 at 1:32 AM said...

hye farah..u've been tagged =P

http://ciare.blogspot.com/2009/03/my-wedding.html

Diya Kamaruzaman on March 9, 2009 at 1:44 AM said...

aduhai. terkesan pulak dengan kata2 farah ni. memang kadang2 ada gak terasa ngan ibu. tapi, punya la degil selalu tak nak mengalah. huhu.

Rantong on March 9, 2009 at 4:36 PM said...

Nice blog & ramai yg mengkutinya. Salam ziarah.

View Profile: Rantong™

Farah Aminuddin on March 9, 2009 at 5:26 PM said...

ciare
dh pnh buat tag tu hihi :)


diya
takpe2. nnt bile diya dh jadi ibu nnt mesti diya fhm. hehe. slow2 k


Rantong
thanks :)

~ mizzAmy ~ on March 9, 2009 at 7:02 PM said...

~ rindu ur mum la tuh ekh?? akak pun tak nafikan dah besar tua nih pun still rindukan my mum. ~

rohaizad on March 9, 2009 at 7:47 PM said...

Thanks ye Farah sebab sudi berkunjung ke teratak buruk rohaizad dot com.

*Anyway, bilalah saya dapat pergi oversea erkkk? kena kahwin ngan minah omputih agaknye nih...

Farah Aminuddin on March 9, 2009 at 8:11 PM said...

mizzamy
sape tak rindu kt family kn. xkire jauh mahupun dekat :)

rohaizad
no worries :) insyaAllah ade rezeki u nnt sampaila ke oversea hehe

-WaN- on March 9, 2009 at 9:28 PM said...

adoyai rasa cam nak balik kampung plak. patotnya balik hujung minggu ni sbb cuti maulidur Rasul, tp ade keje plak last2 minit..

Farah Aminuddin on March 9, 2009 at 9:30 PM said...

alala jgn sedih2. nnt ade cuti lagi, leh la blk kan :)

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei