May 8, 2009

Cuti-cuti Newzie - -


Trip ke
Northland: First, main mini golf kat action world. Serius comel game ni. First time saya pegang kayu golf, walaupun ianya fake semata-mata. HAHA. Oleh kerana banyak sangat route, kitorang main ngelat, aci tak? Second, singgah di pantai-pantai yang menawan. Third, pergi Cape Reinga. Sepanjang perjalanan, bnyk jumpa sheep beraneka warna, dan jugak lembu New Zealand. Sape2 yg minum susu import dari NZ tu, baka dia ade kat sini la ;p


Tengok gambar bawah ni. Ada desert kat NZ! Haha. Bukan bukan bukan. Sebenarnya tu sand dune. Aliff, Hisyam dengan Dzeti je yang ber-sandboarding. Not me ;p Yelah, kalau semua ber-sandboarding, sape yg nak tangkap gambar pulak. Ceh! Alasan. HAHA.


Bawah ni gmbr2 mase easter show kat Greenlane. Aliff je yg naik Kamikaze tu. Dah serik la naik Superman ride dan Scooby Doo kat Gold Coast. T.T Then Aliff nak dapatkan saya teddy bear colourful tu. Kami kena bayar $5 utk 2 turn jatuhkan 3 botol. Nampak macam senang gila sebab ingtkan tu botol plastik, rupanya botol besi. Siot. Last2 main game yang senang sikit dan dapat la katak comel tersebut. (^_^)


29 comment(s):

ije on May 5, 2009 at 3:37 AM said...

suka tgk sheep yang banyak!! *harap2 malam ni mimpi g NZ. haha. =P

Farah Amin on May 5, 2009 at 3:39 AM said...

ije, kalo gtu kene kire berapa ekor sheep sbelom tido. br leh mimpi g nz. hehe

Nedy Nadia on May 5, 2009 at 4:22 AM said...

emm..ble la nak sampai nz nie..
poo, nak pi sane!!..:p

As on May 5, 2009 at 4:27 AM said...

haha
betul2 sape nak tangkap gambar kan
haha

ni nape ni kekecewaan ni..hmm farah?

hati tu terubat hanya dengan DIa

take care

ciare (^_^)v on May 5, 2009 at 4:29 AM said...

bestnye....bile lahh ciare nk merasa ke obersea nih.huhu T____T

Princess Liyana on May 5, 2009 at 4:36 AM said...

huhu bestnyer g jalan2..;)yana pun suka tgk sheep..cantik tau kalau baka NZ..huhu

napa dear?tkleh tido?alaahai..pejam mata rapat2..igt yg indah2...huhu

Diya Kamaruzaman on May 5, 2009 at 4:38 AM said...

heeee bestnya main golf!

farah takleh tido ni nape? apa yg mengecewakan?

samdaddycool on May 5, 2009 at 5:16 AM said...

tak dapat teddy bear, dapat katak pon ok juga.. goreng pon sodap! :P

filanastasia on May 5, 2009 at 5:21 AM said...

farah : wah seronok bercuti-cuti NZ.. tgh holiday ek kat sana?? katak itu nampak agak comel la.. huhuhu

Monkey D Luffy on May 5, 2009 at 7:03 AM said...

bukit pasir tu buatan ker?

joegrimjow on May 5, 2009 at 11:12 AM said...

gambo menarik
huhu

^^AnGGun^^ on May 5, 2009 at 12:12 PM said...

alalala...
tomeinye Katak tue..
naper kiciwa plak neh??

tk mo katak tuh meh pos
bagi sini meh..
lalalala

Abang Long on May 5, 2009 at 12:46 PM said...

Bila tidur peluk katak itu. Kira ok lah juga ya.

~ mizzAmy ~ on May 5, 2009 at 1:46 PM said...

syoknya dapat bercuti. patut lah lama tak update ekh??

bila la akak dapat pi ober the sea.

S h i n o on May 5, 2009 at 2:53 PM said...

Apepun hati2 ye.. Virus H1N1 tuu..
:)

Faizal@poyan on May 5, 2009 at 6:00 PM said...

salam farah..
emmm best noh boleh gi jalan2 tempat yang canti

Jard The Great on May 5, 2009 at 7:15 PM said...

kecewa pasal per?? huhuhu... did i missed sumthing???

hope everything is ok... selepas ko bercuti sakan neh.. hehe

yOnnA on May 5, 2009 at 7:29 PM said...

err farah?
kenapakah anda dilanda kekecewaan?
:(

Farah Amin on May 5, 2009 at 8:51 PM said...

Nedy Nadia Dekat je Malaysia ngan NZ. jom2. hehe

As Alhamdulillah dah oke sikit. Thanks ;)

Ciare Ajak hubby nnt pas kawin :D

Liyana NZ ni bab menternak binatang ni mmg dasat. haahaa.

Diya Haha. Murah je bayar. Fun jugaklah. hehe.

Samdaddycool Haih lm xnmpk bro. hehe. penah makan ke katak goreng?? EWWW haha

Filanastasia Skrg dh tak holiday :( hihi takkan nak holiday hari2 ye tak

Monkey d luffy Tak2. Ni sand dunes. Terhasil akibat angin.

Joegrimjow Thanks. oh. kamu xnk exchange link ke?;p

Anggun Haha. Nnt bagi yg lain la kt Anggun.

Abang Long Katak tu kecik je. Kih3

Mizzamy Akak.skang kn air asia offer tmbg murah2. leh la pegi :D

Shino Insyaallah. THanks ;)

Faizal Salam. NZ mmg cantik!! hehehe

Jard Hoho. kecewa pasal something, bukan pasal someone. HAHA. tp everythings gonna b fine

yonna still dlm mood kecewa. tp insyaAllah akan oke nnt ;) Tq btw

Kujie on May 6, 2009 at 4:07 AM said...

cantik..mmg betul2 indah

erk..rss ada entri baru...mane die anak kambeng saye...kehkeh

Adry on May 6, 2009 at 9:16 AM said...

wow... bestnya... alahai... bila la aku dapat gi New Zealand ni...

^^AnGGun^^ on May 6, 2009 at 11:48 AM said...

aiks....
ade yg len lagik ke??
yg mane mo bagi tue
*garu pale*

:: p R i n c E s S _ N :: on May 6, 2009 at 7:07 PM said...

wahh..kekecewaan mlampao..apekah..??

Farah Amin on May 6, 2009 at 8:44 PM said...

Kujie ade entri br ke :o haha hilang kot

Adry ;p

Princess N xde pape :D

Anggun Balik mesia kang kite cite.hahaha

^^AnGGun^^ on May 7, 2009 at 1:53 PM said...

Farahbile mau balek??
ini tawun raya balek tak?

Diya Kamaruzaman on May 8, 2009 at 6:26 PM said...

farah, tak nak update ke ... [cey, psiko2] =p

yOnnA on May 8, 2009 at 8:09 PM said...

farah,jgn la kecikkan gambar gitu. nak tgk keindahan slr T____T
tempek je besar gedabak mcm blog chika tu hahaha

Genie on May 9, 2009 at 11:41 PM said...

gambar2 sangat nice kak farah..
i likee.... =)

ubey on May 12, 2009 at 4:52 AM said...

hukhuk2. bes yee

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei