May 18, 2009

i am yours and you are mine

.........................................................................


Ini entry duet bersama diya. AHAHA. as, diya, farah taktahu pulak dalam blog pun bleh berduet gitu ;p Rasa-rasanya ramai yang sukakan lagu Jason Mraz. "Im yours" Kan??? Lagu ni sempoi dan catchy. Comel je. Seminggu dua ni pulak orang sibuk duk bercerita pasal kehebatan Akim AF7 yang menyampaikan lagu ni. Tapi bagi saya, rendition penyanyi asal lagi best. No offense (^_^)v

Al-kisahnya, 3 minggu lepas, untuk assignment Language Teaching kami kena buat group teaching. Pastu lepas berdiskusi dua tiga kali, semua setuju nak buat topik holiday. Lecturer cadangkan kitorang guna video Mr Bean's holiday untuk introduction. Tapi dalam kepala otak saya masa tu dah terbayang Jason Mraz. kihkihkih.

Video clip Jason Mraz - I'm yours tu ada elemen-elemen holiday kan? Jadik, saya usulkan kepada group members dan mereka setuju guna vc tu. [nasib baik setuju, kalau tak, aku nak paksa korang setuju muahaha] Selepas mengajar, feedback daripada students mengatakan mereka suka dan enjoy that video part. Heee ;)

Pic credit to www.associatedcontent.com

25 comment(s):

Abang Long on May 18, 2009 at 1:52 PM said...

Farah boleh berkaraoke tak ? Alahai, lari tajuk ni !

S h i n o on May 18, 2009 at 1:57 PM said...

I am not so hot = anok sohok
macam same je bunyi..

sila bace laju2.. hehe :D

http://encikshino.blogspot.com/
Link changed.

Jard The Great on May 18, 2009 at 2:00 PM said...

aku suka part tangan tu dlm vklip die.. hehehe..

Farah Amin on May 18, 2009 at 2:03 PM said...

abang long: boleh :D

shino: errr? anok sohok? ok. will change the url

jard: ahaha, aku pun. comel gila

Diya Kamaruzaman on May 18, 2009 at 2:14 PM said...

ahaks. ada jugak entri I'm Yours. takpe, entri duet pun boleh dikira comel jugak kan =D

owh. of course JM nyanyi lagi best pada dak akim tu. compare ngan sape2 pun, JM still the best lah. heee =p

Farah Amin on May 18, 2009 at 2:26 PM said...

betul betul betul ;p

DilOt on May 18, 2009 at 3:28 PM said...

lagu ni berhantu seyh...
ke antu yg cipta lagu ni..haha...sengal..

tp lagu ni tetap best

Farah Amin on May 18, 2009 at 3:31 PM said...

berhantu eh? hahaha. xleh blah betul

As on May 18, 2009 at 5:45 PM said...

wahaha
mantap farah
as duk fikir apelah entry nye
ngeh3

JM the best kalau nyanyi im yours :D
bagus2 kita jd golongan yang sukakan Im yours bukan sbb Af ngah4

farah i wnder camne the vid looks like:)
and how u teach them
haha rindu kamu

Farah Amin on May 18, 2009 at 6:00 PM said...

haha. betul2. farah dah lame minat im yours. ;p

haha. kami ajar past tense and how to ask questions. focused skill: speaking :p

holiday kan something yg past hehe so that vc digunakan utk bg diorang interested at the beginning of the lesson :)

fikrifayi on May 18, 2009 at 7:35 PM said...

cool n congrats!

Farah Amin on May 18, 2009 at 7:45 PM said...

thanks ;)

Nedy Nadia on May 19, 2009 at 1:46 AM said...

suke sgt lagu nie..
1st time dgr pun sbb si dia yg dedicate..hihi..=)

Farah Amin on May 19, 2009 at 1:55 AM said...

woot woot ;p

Princess Liyana on May 19, 2009 at 3:17 AM said...

huhu lagu tu jason mraz nyanyi sgttla bestt!n sweet..huhu ni kira bduet dgn diya la ni..huhu

hmm akim nyanyi bolehla.tp tkleh lawan pnyanyi asal;)huhu

.fatin nabila. on May 19, 2009 at 3:21 AM said...

hehe.`.
tp, xtau nape, 4 me, akim nyanyi xbest pon :p.
u nyanyi lg best aser, ahaa.`

Farah Amin on May 19, 2009 at 11:05 AM said...

yana: aah. hehe. betul2. :)

fatin: hahaha. ;p

Princess Liyana on May 19, 2009 at 6:07 PM said...

huhu;)

Princess Liyana on May 19, 2009 at 6:08 PM said...

jom karaoke lagu ni?;)huhu

fezaL Mohd on May 19, 2009 at 6:39 PM said...

karok jum hahahaha layann

Farah Amin on May 19, 2009 at 7:19 PM said...

yana ngan fezal pakat nak karoke lagu ni ke? haha

momentinlife on May 21, 2009 at 11:16 AM said...

kebetulan time bukak ur blog..
kelur lagu i'm yours dr my Winamp..
lagu ini sgt best!

*pil.tahan.sakit* on May 22, 2009 at 5:34 AM said...

lagu tu ada mcm ala-ala hawaii..atau tgh bercuti kat tepi pantai jer..

Faizal@poyan on May 22, 2009 at 2:17 PM said...

salam farah..
emmm bestkan klu kawan2 sudi terima cadangan kita hehehe..apa-apa pun selamat berjaya

Farah Amin on May 25, 2009 at 7:02 PM said...

momentinlife: macam tau2 je. hehe

pilthnsakit: aah. sesuai dengar waktu summer. ahaha

faizal: salam faizal :) aah. tu nasib baik tu.haha

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei