May 18, 2009

i dropped a tear in the ocean

Baru lepas calling-calling. Rindu nak dengar suara adik-adik, suara umi, suara abah.Seperti biasa, telephonist kat rumah of course lah si aleeya gebu. ahahaha. First, saya tanya dia, Aleeya tengah buat apa. Dia jawab dengan suara comel dia, "Adik tengah tengok-tengok gambar kakak ni." Terharu. Sebak sekejap.

Then sambung cakap dengan umi. Mintak tolong umi kirimkan tudung-tudung cantik dari Malaysia. Nak buat stok time winter holiday ni. ahahaha. Umi kata dia dah belikan, dah siap packing dah pun. Macam-macam jenis tudung ada, tudung syria lah, tudung oman lah, tudung chiffon lah, tudung cotton lah. Thanks umi :D

Turn saya cakap dengan Hajar. Adik perempuan saya yang baru 15 tahun, tapi memang matang betul. Rasanya dia lebih matang dari saya. ahahaha. Dia ni jenis pemberontak. Kalau tak suka something, memang nampak obvious ;p Biasanya, kalau kami borak, macam-macam cerita la keluar.

Hajar
: Kakak, Hajar dah tak sabar nak dapat anak sedara. Me: Anak sedara?? What?! Hajar: Yelah, kawan-kawan Hajar semua sibuk duk bercerita pasal anak sedara diorang. Me: Diorang tu ade kakak/abang yang dah tua. Kakak muda lagi okeh!!!!!

Hajar
: Ada cikgu English baru kat kelas Hajar. Muka sebijik macam kakak. Comel macam kakak, pastu cara pakai tudung, baju, sebijik macam kakak. Huaaa!!! Me: Yeke? Sama sebijik ke? Tak pecaye. Hajar: Betuuuuul. Cuma kakak lagi putih. Tapi yg lain2 tu semua sama. Sampai Hajar tak boleh nak concentrate masa dia mengajar. Terbayang2 kakak depan mata. Me: HAHAHAHAHA *rasa kelakar + sebak at the same time*

Kakak pun rindukan kalian semua. Cuma kakak tak cakap. Kakak segan. T___T

Note: I dropped a tear in the ocean, the day you find it is the day I will stop missing you.

24 comment(s):

Diya Kamaruzaman on May 18, 2009 at 2:53 AM said...

uhu. rasa macam boleh faham apa yang farah rasa. =(

best nya adik2 ingat selalu kat kakak dia. macam diya terbalik. kakak sawan terlebih2, adik2 takda nak ingat kita pun =p

genie said...

alaaa,ciannya kak farah..
dah berapa lama kak farah xbalik? cuti pun kak farah x balik eh??

Diya Kamaruzaman on May 18, 2009 at 2:54 AM said...

woot~! farah cakap nak buat entri i'm yours. tak jadi ke? kalau sama ngan diya pun apa salahnya. kita buat entri secara duet. huhu

Farah Amin on May 18, 2009 at 2:57 AM said...

Diya: hehe. diya pun dalam mood nak blk rumah kan :D btw adik2 diya maybe tak tunjuk perasaan tu kat diya. diorang segan maybe ;);)

Genie: kak farah dah tak blk dlm 2 thn, jini. hehe, cuti tak balik sbb keje ms cuti. mengumpul duit gitu. ahaha

Farah Amin on May 18, 2009 at 2:59 AM said...

diya, entry tu ade dlm draft :D mmg nk publish yg tu, tp lepas calling2 td, terbuat entry ni plak. hehehe. insyaAllah esok publish. gegegege

:: p R i n c E s S _ N :: on May 18, 2009 at 3:06 AM said...

hohohhooho.....windu family ekk..ur mom sgtt memahami kprluan anak die taO...

As on May 18, 2009 at 3:09 AM said...

elok da diya ngan farah neh
sume gian ingat umah

alalala..

moga Allah ganti dengan kebaikan buat kamu2 :)

btw aleeya da tadika? Ya Allah lama gila tak tgk aleeya, hajar semua..

aleeya lglah last tgk time baby..oh my...she must be very cute now.. T__T

S h i n o on May 18, 2009 at 3:58 AM said...

laa.. ape sebenarnya yang u impikan.. :)

Alice on May 18, 2009 at 11:03 AM said...

sama lah kita. tiap kali call pon sebak je. T_T

^^AnGGun^^ on May 18, 2009 at 12:04 PM said...

Farah...
tak balek mesia ka thn ni?

Farah Amin on May 18, 2009 at 12:50 PM said...

princess N: hehe. betul2 :D

As: ahaha. tulah. sbb tu keluar nye entry bersimptom rindu rumah. kwang3. aleeya tadika next year. ;p

shino: banyakkkk ;p

alice: kan nad? T__T

Anggun: balik :)

Jard The Great on May 18, 2009 at 3:03 PM said...

huhu.. aku dah lama gak tak jenguk adik2 aku.. ermm.. dlm 3 bulan kot.. ehehe..

Farah Amin on May 18, 2009 at 3:07 PM said...

adik2 kt mana jard?

^^AnGGun^^ on May 18, 2009 at 9:35 PM said...

bulan baper baleknye??
raya sini kat mesia ke

Monkey D Luffy on May 19, 2009 at 1:08 AM said...

aku pun pernah jumpa seiras aku cikgu

Genie on May 19, 2009 at 1:55 AM said...

ciannya kak farah,
jini, tiga minggu tak balik pn tatahan.

kak farah,
u r so strong. i tabik u spring.
hehe..

Farah Amin on May 19, 2009 at 1:56 AM said...

comel: raya tak blk. hujung thn ni balik

kapten: kan ade 7 org serupa kite.haha

Farah Amin on May 19, 2009 at 1:57 AM said...

genie dear, nnt kalau jini kawin dengan orang jauh mcm mane? hehehe. just kidding. :)

Princess Liyana on May 19, 2009 at 3:20 AM said...

dear,
sabarla ek?mm nnti pulang duk msia terus..skrang ni perjuangn belum selesai..kalau yana pun, mesti rindu..alaahai

hmm chayo2 dear..!

Farah Amin on May 19, 2009 at 11:06 AM said...

thanks yana :)

Genie on May 20, 2009 at 12:07 AM said...

hehehehehe...
*tgh bayangkan kawin dgn that someone i love soooo much*

hmm,
asalkan dia ada, kat mana2 pun akan jadi bahagia.. hahahaha..

yOnnA on May 20, 2009 at 6:46 PM said...

ade pulak entry duet! hahahhaha sangat comel ok :p ngeee

bestkan family farah :) hehe
comel je adik2 farah tu
haihh hope sampai cepat la parcel tu. kang nnt sampai raya br sampai :p

Tyazizul on May 25, 2009 at 3:22 AM said...

hye...ur background music is soooo nice..i like

Farah Amin on May 25, 2009 at 6:59 PM said...

genie:: ewah2. hehe. i pray for ur happiness dear

yonna:: hihi. tul la yonna. takmo jadik mcm last year. tak de bj raya nk pakai.haha

tyazizul: thanks tya :) (eceh mcm i lak yg nyanyi lagu tu. haha)

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei