Jul 13, 2009

aku dah buka butik kat newzealand, jemput datang

random shots
.
.
.
.


ye ye. aku ada satu cawangan boutique menswear kat christchurch, new zealand. hahaha. oh pleaseeee memang tak boleh blah. kalau betul la aku ada, confirm aku jaga counter saja. aliff mana bagi aku dekat dengan lelaki lain ehem ehem. [cakap sambil gelak bergolek golek]

makan krispy kreme ketika cuaca sejuk. yummy.

mamat ni mesti attention seeker. ingatkan astronaut mana sesat kat mount hutt. pakaian mantap gila. haha.

kalau tengok sendiri, lagi cantik masya-allah.

ini burung kea. spesies parrot juga. tapi yang ini hanya boleh ditemui di southern alps.

yeay sudah sampai ke puncak mt hutt!!

miss photographer, farah aminuddin ;p ;p

35 comment(s):

messyremo on July 13, 2009 at 9:56 PM said...

krispy kreme??

aku nak sket...hehe

Jard The Great on July 13, 2009 at 10:02 PM said...

ahaha... serius mcm astranaut.. erkk.. betul ke ejaan neh?

Farah Amin on July 13, 2009 at 10:02 PM said...

tak bleh tak bleh thats mine
ahaha

Farah Amin on July 13, 2009 at 10:05 PM said...

jard
astronaut la yang. heee

Princess Liyana on July 13, 2009 at 10:17 PM said...

huhu mestilah dia tk bg lelaki lain dekat..huhuh nnti tunang dia kena culiks plak...;)

cm sedapnye krispy tu...huhu nak jgak!

Farah Amin on July 13, 2009 at 10:20 PM said...

liyana
anda sgt memahami. hehehe
JK pun mesti same gak kan, yana?
;)

naqiubex on July 13, 2009 at 11:30 PM said...

ohh... How cool is that!

Farah Amin on July 13, 2009 at 11:34 PM said...

what? my boutique? hahaha ;p

unique_daisy on July 14, 2009 at 12:24 AM said...

x berat ke angkut dslr tu ke sane sni? :p

Farah Amin on July 14, 2009 at 12:27 AM said...

isk. mcm tak faham lak. kan ade org tolong angkutkan. ape nk risau. lol

♥princess bongbong♥ on July 14, 2009 at 1:45 AM said...

kihkihkih..kaya bukak kedai kt sane..hehe

wah, miss photographer nyer gmbr mane? asik mek gmbr jek, gmbr kamu nk gak tgk...

Farah Amin on July 14, 2009 at 1:51 AM said...

kan dah ade gambarnye tu. dua lak tu. isk. cume tak pandang depan je. haha

Farah Amin on July 14, 2009 at 2:04 AM said...

betul2

Monkey D Luffy on July 14, 2009 at 3:04 AM said...

kalau dia x pakai mcm tu boleh mati sejuk

bukan attention seeker le

nadia-ady on July 14, 2009 at 3:57 AM said...

wuhuuuuu, gambar cantik!
first dgr tajuk ingtkan farah mmg bukak butik betul kat nz, mn lah tau kan, tetiba farah ni jd usahawan ke..heheh

err..yg baju astronaut tu ,memang semangat abis. Abis muka pun tak nampak gelap gelita jek..hahah.

p/s: Krispy kreme ngan dunkin donat+ big apple mana lg sedap? Krispy kreme br je bukak cwangan first dia kat times square. Kelakar farah masa dia bukak hari first tu. Ramai yg beratur panjang giler. Act, diorang ada wat macam pertandingan. Siapa orang first yang beratur dan beli, dia akan dapat bekalan percuma krispy kreme selama satu tahun. Best giler kan?

DaliaLiyana on July 14, 2009 at 4:31 AM said...

i nak jugak...u pos k?? hehhee...

As on July 14, 2009 at 6:56 AM said...

pergh lawa beb :P
ececece :P

alhamdulillah jumpa semula..
glad

^^AnGGun^^ on July 14, 2009 at 11:53 AM said...

chantek jek tgk pic dia..
walaweyy..bile la dpt jejak kaki kat sana 8->

~ mizzAmy ~ on July 14, 2009 at 1:08 PM said...

wah... dah ada butik dah. seronok2...

btw, all the piccas sangat cantik lah. sapa yg snap??

Farah Amin on July 14, 2009 at 1:42 PM said...

monkey d luffy:
lorh, org tak pakai camtu x mati sejuk pun :p

nadia-ady:
bekalan krispy kreme selama setahun?? wuhaaaa.. gila siot. best2. kalau tanak makan pun bleh bg org. kihkihkih. yg astronaut tu mmg kelakar ah. hehe. kedai goreng pisang pun lum tentu farah mampu bukak, inikan pula butik pakaian. hahaha. btw thanks nadia ;)

dalialiya:
nk pos ape ni? ;o ;p

as:
ape yg lawa? scenery tu ke farah? hahahaha. JK okay. btw thanks. oh ye, gladdd sgt

anggun:
hihi. alhamdulillah ade rezeki nak g tempat cmni. mel jgn la risau. mn tau nnt ur turn plak. boss wat trip ke nz ke. eheh

mizzamy:
kedai tipu kak amy. HAHAHA. thanks. pics ade yg sy snap, ade yg aliff snap ;)

Princess Liyana on July 14, 2009 at 3:28 PM said...

haha JK pn sama..nampak je senyap..tp, protective tu..ahaha

syhh...jgn bgtau sesape ;P

Siapa tak syg tunang dear;)ahaha

Farah Amin on July 14, 2009 at 6:43 PM said...

jgn risau farah tak gtau. haha

yOnnA on July 14, 2009 at 7:57 PM said...

omg! gambar burung tu mmg cantik sangattt! wahh dah improve skill ek farah? :)

^^AnGGun^^ on July 14, 2009 at 9:37 PM said...

hah??
aperhh?? bozz wat trip gie sana..
hahahahaha gelak jap mel..
tade maknenya la fara:-j

[S]itie [B]Um [B]Um on July 15, 2009 at 12:43 AM said...

cantiknye pemandangan..

Farah Amin on July 15, 2009 at 12:54 AM said...

yonna:
i like that one too ;)

anggun:
haha. impossible ke?

sitie bum bum:
subhanallah :)

nabilah hana on July 15, 2009 at 11:32 AM said...

lawa

momentinlife on July 15, 2009 at 11:42 AM said...

aku rsa...
aku jeles la....

uhuk!~

Farah Amin on July 15, 2009 at 2:35 PM said...

momentinlife: no komen. ;p

nabilah hana: hee ;)

Abang Long on July 16, 2009 at 8:44 PM said...

Maha Suci dan Maha Hebat ciptaan Allah. Burung itu tidak kesejukan. :)

Farah Amin on July 16, 2009 at 8:47 PM said...

abang long,
saya pun terfikir macam tu juga. agung betul ciptaanNya

Diya Kamaruzaman on July 16, 2009 at 9:15 PM said...

Sangat menawan, tertawan! Macam tengok discovery channel pun ada. Huhu. Gambar yang farah snap seriously mcm yang dalam tv. Suka gambar astronaut tuh. Hehe

Farah Amin on July 16, 2009 at 9:22 PM said...

diya,

discovery channel?? waahh. hehe. btw tempat ni mmg cantik subhanallah. kalau sape2 tgkap pun mmg nmpk cantik. alangkah bestnye, kalau kita bloggers2 ni dpt tangkap gmbr sesame kt sini. huhu impian je tu. ;p

DilOt on July 19, 2009 at 12:22 PM said...

kan ade org tolong angkutkan..statement xleh tahan..

lawo seyh gambo farah amik...menarik...

Farah Aminuddin on July 19, 2009 at 3:17 PM said...

dilot
haha. tak leh blah nye statement kan? haha ;p
btw thanks

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei