Jul 13, 2009

snow itu adalah salji itu adalah ais

1. first time aku jumpa snow masa 3 Julai 2009 di methven. very very very excited. 2. methven terletak di canterbury region, south island, new zealand. 3. methven adalah mount hutt village yang sangat sangat peaceful. 4. di methven, anda boleh nampak southern alps dari belakang atau depan rumah. how cool is that? 5. ada small town dan tiada transportation. kalau nak pergi town, jalan kaki dah sampai. shuttle bas ada untuk pengangkutan ke mount hutt. 6. cuaca sangat sejuk. so sila pakai tebal-tebal (^_^)

22 comment(s):

fikrifayi on July 13, 2009 at 7:28 AM said...

bestnye!!!!

Farah Amin on July 13, 2009 at 7:31 AM said...

nnt pegi. eheh

nadia-ady on July 13, 2009 at 7:40 AM said...

wow! Cantik giler!

Skill farah ber-dslr nampaknya dah meningkat sekarang ;)

Mesti aman je tinggal kat sini kan. Depan belakang nampak gunung je, so peaceful.Bukak2 je tingkat nampak gunung memutih.Kalaulah kat Malaysia ada tempat macam ni...(Genting je la yang ada pun. Tapi bukan kaler putih, kaler hujau. tapi rumah orang asli.heheh)



p/s: yang-mana-satu-kaki farah

Farah Amin on July 13, 2009 at 7:45 AM said...

kaki farah? yg kasut hitam tu ;)

betul3 nadia. kalau ade umah depan southern alps tu bestnyeeee. nyaman betul. takpe2 bukit2 kat malaysia pun cantik gak. eheee.

nadia, jom dtg nz, kite g main snow! hehe

nadia-ady on July 13, 2009 at 8:18 AM said...

waaa sukanya salji! dah tak sempat dah..Farah da nak balik Malaysia dah. Kalau farah kat sana 2-3 tahun lagi confirm sempat kumpul duit.huhu..

p/s: Nanti nadia dah kumpul duit banyak2, nadia nak suruh farah jadi tour guide nadia ikut skali pergi sana. Hahaha..Nadia support tambang amacam? hehehe

farah, jangan di approve komen yang ini..Malu nadia suka-suki request orang suruh jadi tour guide dia ....=)

Jard The Great on July 13, 2009 at 11:04 AM said...

wow!!! canteknya!!! farah sponsor kan tiket.. aku nak ke situ! ehehe

momentinlife on July 13, 2009 at 11:49 AM said...

Salji pertama ku juga di Nz... =)

*salji terakhir ntah ktna.. huhu

nabilah hana on July 13, 2009 at 11:55 AM said...

lawa..
suka gmbr yg daun diselaputi ice!
-.-"

Abang Long on July 13, 2009 at 12:35 PM said...

Memang teringin hendak berguling atas salji. Selama ini cuma dapat main baling ais kepal sahaja.


Abang long hendak emel Frah, boleh ?

Tolong kirimkan ke alamat - mohamad.feroz@gmail.com

~ mizzAmy ~ on July 13, 2009 at 12:42 PM said...

baru 1st time ke dapat merasa snow nih?? bukan dah bertahun ke duk kat sana.

akak nih lagi la, jakun dengan snow.. dengan aircond pun jakun lagi. inikan plak dengan snow.. akak alah tido dlm aircond.. :(

^^AnGGun^^ on July 13, 2009 at 12:54 PM said...

wah!!!
chanteknyeee....

Farah Amin on July 13, 2009 at 2:22 PM said...

jard: mari2. tiket beli sendiri. haha

momentinlife: alala mesti teringt kenangan kat nz kan??

nabilah hana: mcm ade curah ice je kt dedaun tu ;p

abang long: saya dah berguling atas salji dah abang long. omputeh tengok semacam je ;p

mizzamy: kak amy, kat auckland takde salji. mmg tak turun salji, paling kuat pun frost je. sebelum ni saya kurang travel. sebab tu tahun ni baru dpt jumpa salji ;p
salji mmg sejuk. kalah aircond

anggun: thanks!~

Diya Kamaruzaman on July 13, 2009 at 2:50 PM said...

Cantiknya gambarssssssnowwwwww!!! Especially yg nombor 3 tu. Wuwuwu, diya dah lupa macam mana rasa snow. Teringin nak rasa, takpun buat ABC guna snow kepal sendiri. Huhu

Diya Kamaruzaman on July 13, 2009 at 2:52 PM said...

Merujuk pada balasan komen Farah kat Kak Amy, patuta lahhhh Farah kata baru merasa salji. Huhu. Sana musim winter dia susah nak ada salji ey.

Farah Amin on July 13, 2009 at 2:59 PM said...

diya pernah "merasa" snow ea? rasa macam air batu kat freezer tu. hahaha.

aah diya, basically kt auckland takde salji setiap kali winter. tp ok jugak sebenarnye. salji kdg2 membahayakan, licin. nnt byk kemalangan lak. hehehe.

MiSZuE on July 13, 2009 at 7:04 PM said...

bestye babe:P

cantek gambar farah amek...

Farah Amin on July 13, 2009 at 7:08 PM said...

thx zue ;)

Princess Liyana on July 13, 2009 at 10:19 PM said...

wow!huhu memang cantik2 gmbr farah amik..cayalah!;)

Farah Amin on July 13, 2009 at 10:22 PM said...

oklah kan, versi amateur taktau pape. hehe ;p

thanks btw

Monkey D Luffy on July 14, 2009 at 1:58 AM said...

nyaman nya

Farah Amin on July 14, 2009 at 1:33 PM said...

kan???

ummu Masyitah on September 15, 2009 at 2:51 PM said...

subhanallah..bestnyer..

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei