Jul 12, 2009

Auckland-GoldCoast-Brisbane-Adelaide-Melbourne

Highlights

1. Aku ingatkan Gold Coast sejuk time tu, so aku prepared winter coats penuh satu luggage. Bawak t-shirt 2, 3 helai je. Sampai je kat sana, aku nampak mat saleh pakai shorts dan berselipar jepun. Siot. Panas rupanya. Tak pasal-pasal masuk cotton on kat surfers paradise beli t-shirt baru. [alasan nak shopping sebenarnya]

2. Aku pergi MovieWorld sekali lagi. Kali ni dengan Aliff. Plan asal nak ke Seaworld, tapi nampak macam tak fun je. So tukar plan nak bagi Aliff naik Spiderman ride. Kihkihkih, mantap gila beliau kerana takde effect apa-apa setelah menaiki semua rides. Siap senyum-senyum lagi. Aku je jerit lebih-lebih. Yang takleh blah, aku jerit paling kuat masa tengok Shrek 3D. apakah???!!

3. Singgah Brisbane kejap jumpa Ainul. Terus cari Taro Milk Tea Easyway. Aku pernah minum last year, sedap gila. Jauh aku cari Easyway buat kali kedua, sampai ke Brisbane. Padahal kat Surfers paradise pun ada. Cett.

4. Next ke Adelaide. View dari flight, aku rasa macam Adelaide ni tak best. Macam gersang je. Sampai kat sana, fuh cantik gila. Banyak historical buildings. Feeling ala-ala Eropah gitu. Nak pergi Europe takut kena swine flu [alasan, padahal tak cukup budget].

5. Aku bawak 2 pasang boots je untuk trip ni. Serius sakit kaki aku pakai boots. Sport shoes tak bawak sebagai backup. Haih. Last-last pakai selipar Jepun kat Adelaide city yang sejuk [boleh jadik geng ngan Auckland city]. Mat salehs pandang aku semacam je. Makhluk manalah ni pakai selipar masa musim winter.

6. Singgah ke Himeji Japanese Garden. Cantik. Aku asalnya memang nak ke Jepun, tapi booking tu tak valid. Tak mengapalah, berJepun kat Adelaide cukup lah.

7. Kat Melbourne, kami tak bersightseeing sangat. Tapi shopping sampai ke titisan dolar Australia yang terakhir. muahaha. By the way aku tak shopping untuk diri sendiri pun. Shopping untuk family. Serius Farah ni budak baik.

Note: Malas nak upload gambar kat blog sebab bila resize gambar jadik buruk . Tak resize kang tak muat blog pulak
>.<

16 comment(s):

nadia-ady on July 12, 2009 at 5:20 AM said...

eh jap2, yang ni trip farah pergi ari tu ek? kiranya farah cancel trip ke jepun dan pergi aussie sekali lagi la ye?

Jard The Great on July 12, 2009 at 8:10 AM said...

bak sini australian dollar.. ehehe..

Princess Liyana on July 12, 2009 at 12:13 PM said...

Wahhh!sonokkknye dpt jalan2..bila la yana nak jalan2 jgak..ekeke;)

dasyat tu dear..pakai selipar jepun masa winter..ahaha

dzalfina on July 12, 2009 at 12:23 PM said...

hehehe. mmg nak shopping pun kan? itu la bawak bju sket2 je.


sakan cik adik shopping ye

Cahaya Hazrini on July 12, 2009 at 2:00 PM said...

bestnya kak farah jalan2...bila la agaknya jini bleh round2 the world mcm kak farah ye..

Diya Kamaruzaman on July 12, 2009 at 6:15 PM said...

1. Hehehe. Farah tak buat kaji cuaca dulu ke? Takpelah, winter coats tu boleh guna untuk masa akan datang =D

2. Adeh. Shrek 3D menakutkan ke yang? Budak laki memang lah bertahan naik ride apa spesis sekalipun. Takde perasaan agaknya. Huhu.

3. Hoh. Taro2 tuh menggugah jiwa raga betul.

4. Yash. Adelaide macam Eropah? Diya pun ingatkan Adelaida takde apa. Huhu.

5. Hahaha. Selipar jepun? Giler kool oh. Farah minat pakai boots ye?

6. Hoho. Ingatkan Himeji tu kat Jepun. Dia garden ala2 kejepunan ke camne yang?

7. Wahah. Sampai ke tititan dolar terakhir tak tahan. Tapi bagus lah Farah shopping untuk family =D

P/s-Patutlah tak banyak gambar. Huhu. Nape Farah tak letak kat FB je? Boleh diya tengok. =)

shima on July 12, 2009 at 6:47 PM said...

besh nyer std oversea.hehhe.eh.eh.kamo std ke koje sane?saye main hemtam je.hee.

Farah Amin on July 12, 2009 at 7:14 PM said...

nadia: aah. ni trip aussie. hehe. cancel jepun tp ubatkan hati yg duka dgn pegi aussie. haha

jard: aku ade satu dolar australia. nak?? hahaha

liyana: tulah pasal kan? sejuknye tak leh cakap ah. hehe

dzalfina: kononnya nak shopping kt melbourne, tp awal2 dah shopping kt surfers paradise. haha

hazrini: jini, nnt ade rezeki tuh okay. dont worry :)

shima: sy study kt sini. eheh. kalau keje, gamaknye bleh round jauh2 lagi. haha

diya: wah. tak sangka diya komen satu2. hehe. meh nak reply;

1. farah da buat kaji cuaca. temperature sama ngan auckland, so farah ingtkan sejuk lah. rupenya walaupun temp same, kesejukannya lain2. maybe kt sana ade sunshine yg panas.

2. shrek tu tak menakutkan pun, cume farah je feeling lebih2. haha

3. diya suke taro?

4. tula kan.. mmg takley judge the book by its cover. haha

5. bolehlah. tp yg farah beli tu mcm tak selesa sgt untuk travel

6. japanese garden. mcm kt jepun. [mcm penah pegi jepun hahaha]

7. tulah. bukan ape diya, dah convert cash NZD ke AUD, so kalau setakat 50AUD nak tuka balik NZD macam leceh. so gune semua duit tu. haha

insyaAllah nanti farah upload gmbr2 kt FB :)

Diya Kamaruzaman on July 12, 2009 at 8:53 PM said...

Banyak soklan diya nak tanya. Tu yang jawab satu2 terus. Huhu. Err diya tak penah minum taro tuh. Tapi, rasanya kalau terminum confirm boleh habis. Huhu.

Okay. Nanti diya follow gambar Farah kat FB =D

Farah Amin on July 12, 2009 at 9:03 PM said...

hihi. sorry diya, farah tak tulis dgn detail. hihi. mmg sedap, kalau diya dtg sini bleh farah belanje heee ;p

^^AnGGun^^ on July 12, 2009 at 11:06 PM said...

erkk!!!!!
tterliuQ plak tgk air tue...
farah, pos mai sini laaaaa
nak ghaser

Farah Amin on July 13, 2009 at 12:15 AM said...

sedap mel.. creamyyy.. hehe

Monkey D Luffy on July 13, 2009 at 2:11 AM said...

bestnya dapat tgk tmpt org

huhuhu

~ mizzAmy ~ on July 13, 2009 at 12:40 PM said...

bila lah nak sampai kat sana ekh??? tak pernah lagi jalan jauh2. dekat2 dlm mesia je. :(

^^AnGGun^^ on July 13, 2009 at 12:55 PM said...

farah...
dia rase ape??
adoiyaiii..
mane nk carik kat mesia neh...
tul2 ngidam dah nehh
*nanges*

Farah Amin on July 13, 2009 at 2:15 PM said...

monkeydluffy: hehe

mizzamy: sy lak kt mesia tu byk g tmpt belum smpai ;)

anggun: alalala jgn nanges. rs dia? erm.. sukar digambarkan kene nikmati sendiri cewah

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei