Jul 24, 2009

pilih pilih

Aku tengah pening sekarang. Aku tak tau nak buat mana satu aktiviti kat Queenstown nanti, paraflight atau deer safari tour. Aduh, buntu sungguh. Dua-dua nampak interesting dan price pun lebih kurang. Kalau banyak duit aku nak buat dua-dua sekali. Tapi itulah, kena pilih salah satu juga. Huwaaa T_T

Flickr

Photobucket

Photobucket

Gambar 1: Paraflight Queenstown. (pic: flickr)
Gambar 2: Salah satu scene dari movie The Lord of the Ring di shoot kat deer safari nih
Gambar 3: Deer Park Safari (pics: thedeerpark.co.nz)


Aku harap nanti kalau dah jadi paraflight tu, aku tak jerit2 mintak turun pulak. kih3.


33 comment(s):

^^AnGGun^^ on July 24, 2009 at 11:11 PM said...

Deer Park Safari Kot*wink*
kalo paraflight kang gayat!!!
nnt tetibe farah jerit2 suruh turunkan da rugikkk *geleng2*

Farah Aminuddin on July 24, 2009 at 11:13 PM said...

tulah psl mel kan? nmpk gayat gile. huhuuhu. haih

mardotti zaaba on July 24, 2009 at 11:44 PM said...

BOTH!

Farah Aminuddin on July 24, 2009 at 11:46 PM said...

mard
hajat dihati begitulah. ttp fulus kurang pulak. haha. haaaa nape private blog =[

mardotti zaaba on July 24, 2009 at 11:51 PM said...

huh, camtu buat paraflight. pehtu yg deer park tu, blakon jadi one of the cast fr LOTR pehtu buat2 sedih, ckp ttinggal barang nk amik. omg mrepek2. pegi deer park safari. imagine bitau ank2 'mama dlu pnah buat paraflight', mesti diorg ckp 'So?'. if ckp pnah pegi set LOTR, msti diorg WOW. lgpon, Msia pon ada paraflight.haha pjg gle my reasoning.

x private dah

Farah Aminuddin on July 24, 2009 at 11:52 PM said...

best gila reasons. haha kalau assignment dpt A nih ;D

x private? yeay!

mardotti zaaba on July 24, 2009 at 11:59 PM said...

haha, asgments xpenah A pon hahaha

Farah Aminuddin on July 25, 2009 at 12:06 AM said...

hahaha =]
mard, skang rs nk g deer safari lepas bc ur reason yg convincing itu. haha

mardotti zaaba on July 25, 2009 at 12:08 AM said...

but seriously, kat Msia pon ada paraflight (muka gila yakin nak influence farah). totally up to u tho.jgn terpengaruh jgn terpengaruh, what says Alif?

Farah Aminuddin on July 25, 2009 at 12:13 AM said...

hahaha. okayyy. (muka ter-influenced dah ni). will talk to him later. akan bgtau reason mcm mard ckp tu. sure dia pun akan ter-influence jugaklah. haha =p

mardotti zaaba on July 25, 2009 at 12:18 AM said...

hahahaha. tp if anythg happen, dont blame olrait. still, deer park safari tet tet tet stop it mard stop it!

Farah Aminuddin on July 25, 2009 at 12:27 AM said...

hihihi. no prob mard ;D

dzeti said...

i think ive been to da deer safari thingie.
takla tak best, tapi, boleh je kalo nak miss.

paraflight seem kewl. boleh cite anak cucu. itu aje

kerjasendiri on July 25, 2009 at 12:40 AM said...

syida kalu leh wat paraflight...

bru cm masuk amazing race..kkekeke

adventure tau..myb sekali seumur idup...

Farah Aminuddin on July 25, 2009 at 12:48 AM said...

dzeti
takla tak best? means takdelah best sgt is it? hahaha

btw thanks dzt ;)

syida
yeah syida. true. tapi yg pegi set LOTR tu pun kalau buat sekali seumur hidup jugak. ehehe thats y it's such a diffclt decision haha

mardotti zaaba on July 25, 2009 at 12:55 AM said...

ehem.in my defense, zeti always think that visiting places which have only, only good scenery is a waste.but come to think of it again, if stakat pegi tgk tempat lpas tu balik, agk bosan jugak kan. cemane tu farah?

Diya Kamaruzaman on July 25, 2009 at 12:59 AM said...

Farah, diya kenan yang first! Cantikkk!! Ada belon panas agi. Huhu.

P/s-Diya suka tranformasi blog Farah. Gambar huge =D

Diya Kamaruzaman on July 25, 2009 at 1:00 AM said...

Diya sangat suka paraflight tuh. Tapi make sure Farah tak takut height lah ye. Huhu.

Farah Aminuddin on July 25, 2009 at 1:07 AM said...

mard,
adoii hahaha. mard dtg mendefensed hujah. :D

i sec u mard. haha. lgpun i think dzeti jenis yg suke extreme activities kan. thats y beliau pilih to brag abt paraflight instead of deer safari. hehehe :p



diya,
cantik kan??? yg second and third pun sbnrnye tmpt yg same gak diya. ehehe. cume aktiviti je lain2. actually mmg nak naik belon udara panas tu tp harganya mak aihhh! thats y alternatifnye adelah paraflight. cume lepas browse2 lagi terjumpe psl deer safari tu pulak. terus pening. haha

tulah. rs best lak taruk gamba besar. heeee

mardotti zaaba on July 25, 2009 at 1:10 AM said...

hahaha. senang2 kan farah, if tempat tu dekat2, waktu but paraflight tu, snap je pictures of the deers. ha, kan dpt buat dua2

Farah Aminuddin on July 25, 2009 at 1:15 AM said...

haha thats cool. hopefully bleh nampak deer tu time paraflight. aha :D

messyremo on July 25, 2009 at 3:26 AM said...

sila pilih deer safariii

aku suke binatang~~

eh,cam aku plak yg pg..hehe

Farah Aminuddin on July 25, 2009 at 3:31 AM said...

suke binatang? walla.. haha. tkpelah kamu, nnt2 mane la tau nak berkunjung ke nz ke bleh ar melawat deer safari tu ek. ;p

Jard The Great on July 25, 2009 at 4:15 AM said...

waaaaaaa bestnya!!! aku sgt jeles!

Farah Aminuddin on July 25, 2009 at 4:18 AM said...

nk jeles hapenye. lum buat pun lg =p

dzalfina on July 25, 2009 at 11:44 AM said...

macam boleh buat satu post baru, ttg dzeti.

anyway, u can see live animals there in the safari. ada llama, pigs and other stuff. U can actually feed them. The animals roam free in the park.

The view is awesome.

Paraflight tu.. mesti view awesome jugak. from on top of the world. Cayyalah..

Nak p bila pulak dah ni?

Princess Liyana on July 25, 2009 at 3:08 PM said...

huhu dua2la dear!suh mr. aliff sponsor...!huhuhu

tpkan,paraflight tu cm bestttt!weeeee jgn jerit2 ok;)huhu

Farah Aminuddin on July 25, 2009 at 3:15 PM said...

dzeti
cewahh ttg dzeti. hahaha. both views nampak awesome. hrmm... pigs tu bergelimpangan kat luar ke dzeti? tak sondol org ke :o
nk p bulan 8 neh


liyana
hahaha. insyaAllah kalau ade rezeki lebih. hukhuk

..diba.. on July 25, 2009 at 11:25 PM said...

xkire..g paraflight..:kihkih:

nadia-ady on July 26, 2009 at 2:38 AM said...

wah dua2 memang menarik farah. Kalau fikirkan wow memang deerland tu sebab lokasi LOTR kan. Tapi kalau ikutkan dr segi exprience nadia suka xtvt extreme tu (paraflight). Tapi jgn last minit farah minta turun dahla. Macam farah ckp, rugiiii. heheeh. Tapi..err..pergi dua2 je lah farah. Kumpul duit dulu g dua2 .heh

Farah Aminuddin on July 26, 2009 at 3:40 AM said...

diba
paksa2 pulak. HAHA

nadia
nadia, farah dah byk plan aktiviti2 lain kt sane. so antara dua ni mmg kene pilih satu. hehehe. tp tulah. ikut hati mmg nak 2-2. ;p

DilOt on August 2, 2009 at 2:46 PM said...

ape ke benda tu..

boleh lak tanye..haha...

Anonymous said...

студентка онлаин видео http://free-3x.com/ порно фото молоденьких училок free-3x.com/ подростковый секс [url=http://free-3x.com/]free-3x.com[/url]

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei