Aug 23, 2009

go retro

nanti nanti ada satu event yang bertemakan retro. sounds cool. cuma aku keliru antara retro dengan vintage. sama atau tidak? kang tak pasal-pasal aku sorang je dress up lain daripada orang. omg. takmau takmau T_T gambar bawah ni aku jumpa kat flickr. yang ini paling cantik [walaupun tak nampak penuh]. yang lain tu macam pakaian untuk pergi parti makcik-makcik saja -_-"

IMG_0931

note: polka dot sangat kawaiiii :p [pic:flickr]

16 comment(s):

ღ~n0n0i~ღ on August 23, 2009 at 4:17 AM said...

Wah.. KakNoi ada kasut polkadot hitam putih..dah lama tak pakai.
Jangan-jangan dah berhabuk dalam kotak kasut.. errr.. lari topik.

Cam best je event tu.
Have fun ya!

farah aminuddin on August 23, 2009 at 4:26 AM said...

aaaa kaknoi. mesti comel kasut tu. saya suka polka dot, tp setakat ni tak terbeli pun barang2 yg ada pattern tu. haha.

thanks. lmbt lagi event tu sebenanye. hahaha

Princess Liyana on August 23, 2009 at 5:04 AM said...

dear, kalau dear pakai polka dot mesti sgtt comellll!huhu

yana pn tak tahu sgt..beza retro dgn vintage..hik hik..tp kalau dh jumpa yg bkenan tu, layankn aje..ahaks

sila jgn pakai spt makcik2..adoiii..nnti farah yg tak jadi g plak..hehe kan kan?

farah aminuddin on August 23, 2009 at 5:10 AM said...

huhu. hopefully it looks comel on me. hahahaha XD

haha betul sgt, yana :p

farah on August 23, 2009 at 5:11 AM said...

farah kena cari sesuatu yg mmg sesuai utk dipakai dan mengikut tema majlis.

baru puas hati kan.

:)

farah aminuddin on August 23, 2009 at 5:15 AM said...

tulah farah. ikut tema baru havoc. haha. isk. nama sama. rasa mcm reply komen utk diri sendiri pula :p

Diya Kamaruzaman on August 23, 2009 at 5:47 AM said...

Memang boleh confused antara retro fashion dengan vintage. Tapi, kalau pada mata diya, retro lebih funky kot Farah.

Huhu. Pelik jugak taste Farah ye. Diya paling anti polka dots [ke diya yang pelik? haha]

Monkey D Luffy on August 23, 2009 at 6:18 AM said...

ko nak pakai cam tu ker?

mesti ramai nak tekel ko nanti

nadia-ady on August 23, 2009 at 6:42 AM said...

yeah!!! polka dot adalah cool! Nadia pun macam dah terminat sikit dengan polka dot ni padahal dulu tak minat. Bdw, nadia suka polka dot yang berwarna-warni (kurang dr 3 kaler. Dua kaler camtu), nampak cam cantik n cool je. Terminat kat polka dot ni sejak tengok corak shawl corak polka dot. Cute! Tapi sama macam farah, belum terbeli je lagi..heheh

Nadia tak tahu pulak beza retro dengan vintage.hehee


macam menarik je event tu nanti. Dinner eh? Have a fun!

momentinlife on August 23, 2009 at 12:27 PM said...

aiseh! mcm sma je ngan baju aku.. tapi aku titiknye kecik sket...

hurmm retro eh?? a'ah la.. mcm ala vintage gak.. aiseh~

Jard The Great on August 23, 2009 at 2:21 PM said...

farah.. pakai pape pon mesti chumel.. ehehehe.. (saja nk kipas.. pen mu masih selamat kat tpt ku... =p =p)

farah aminuddin on August 23, 2009 at 4:56 PM said...

diya:
kan?? farah pun terfikir mcm tu gak diya, retro mcm ala-ala funky sikit kan. diya anti polka dots ye? hehe baru tau neh. takpe2. semorang ade taste masing2.

monkeydluffy:
hahahahahahahaha XD

nadia-ady:
farah minat dari dulu lg. tp setakat minat tengok2 jelah. haha. betul2! farah tgk org pakai shawl polka dot comeeeel sgt. thanks :)

momentinlife:
pinjam bleh? hahaha XD

jard:
ish. jgn kipas. kat sini sejuk. baik jard psgkan heater utk aku. haha. ok2. thanks. akan ku dptkan jugak pen tu. haha

~ mizzAmy ~ on August 23, 2009 at 8:42 PM said...

akak rasa tak dek beza pun. vintage style lebih ke bunga2 kot. hehehehe... akak paling nampak keketaraannya di situ. so, if farah pilih polka dot untuk baju, dah kira retro dah tuh. baju petak2 pun boleh jugak kot. kasut harus lah kasut wedges kan. :P

farah aminuddin on August 23, 2009 at 11:02 PM said...

thanks kak amy. really helpful :D

messyremo on August 24, 2009 at 9:31 AM said...

peh~~

stailo kot polka dot~~

mmg cun r~~

farah aminuddin on August 24, 2009 at 5:52 PM said...

:D

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei