Aug 23, 2009

aku suka coklat. kamu? [aku bukan nak bebel pasal baik buruk coklat ok]

aku tahu time bulan puasa ni kalau aku tampal gambar coklat bukannya ada orang teringin pun. baik makan nasi kerabu ke, nasi kandar ke, ayam percik ke, barulah thrill. cerita pasal coklat, dulu-dulu aku suka cadbury. sekarang bila kat auckland, aku lebih prefer whittakers chocolate. whittakers chocolate ni hundred percent dari nz company. coklat dia super sedappppp! cadbury sedap juga, tapi whittakers sedap yang amat, sampai aku tak dapat nak describe =.=

aku ada baca satu artikel kat pilotmagazine, katanya kiwis [bukan buah kiwi, tapi gelaran untuk new zealand people] memang prefer whittakers chocolate. tak percaya sila lihat gambar di bawah :p

21l0j2d

aku nak borong banyak-banyak untuk bawa balik malaysia kang si encik kastam rampas pula T_T oh ya, entri ni actually tercetus bila baca status yana kat facebook. [to yana, statusmu sumber inspirasi ku. lol!]

credit to pilotmagazine

34 comment(s):

Anonymous said...

kastam tak kan rampas.silalah bawak balik berkotak2.

farah aminuddin on August 24, 2009 at 12:27 AM said...

seriously?
hmmmm. u mean shipping kan coklat tu atau boleh lepas kat airport?

momentinlife on August 24, 2009 at 12:45 AM said...

tak kene rampas.. masuk dlm bagasi.. adik ku bwk setgh beg baju.. huhu

sudah rsa whittakers,.. tapi masih lg suka cadbury..huhu

farah aminuddin on August 24, 2009 at 12:48 AM said...

oh eh? wp dlm kuantiti yg byk? huhu :p

maybe aku dah bosan ngan cadbury kot :p

Diya Kamaruzaman on August 24, 2009 at 1:47 AM said...

Heee of course gegirl suka coklat [tetiba gian nak makan coklat haha Farah punya pasal la ni =p]

Whittakers coklat lagi best pada cadbury? Erh. Diya belum jumpa lagi coklat yg lg best pada cadbury. Sampai Farah kelu taktau nak kata apa tu memang kira superb ah whittakers tersebut.

ije on August 24, 2009 at 2:22 AM said...

nasib baik malam ni. kalo x mengidam la ije nak makan coklat. ehe.

farah aminuddin on August 24, 2009 at 2:28 AM said...

diya
gegirl? hahaha :D :D
farah taktaula kan taste diya, tp for me, whittakers mmg sedap. sblm ni cadbury mmg fav farah (skrg pun hehe) cume kalau diberi pilihan, i'll choose whittakers. hehe. takpe2. nnt balik mesia farah poskan ke rumah diya bg diya try :p


ije
hehe. kan. kalau bc entri ni waktu siang termengidam jugaklah nmpknye :p

DilOt on August 24, 2009 at 3:01 AM said...

nasib baik dah buka puasa..kalau tak...gullpppp...

xpenah dgr pun farah...[jakunnya aku..haha]

muka farah xde dalam mana2 salam ramadhan ke..hehe...

farah aminuddin on August 24, 2009 at 3:05 AM said...

hehe dilot suke coklat eh?

xpernah dgr nama coklat tu ke? rsnye takde tempat lain kot. ade kt nz je. not sure pulak :p

psl salam ramadhan. haha. next entry huuuhuu

Jard The Great on August 24, 2009 at 3:26 AM said...

aku sggggggggttttttttt sama coklat.. hoho

farah aminuddin on August 24, 2009 at 3:27 AM said...

sgt ape? hahaha

farah on August 24, 2009 at 3:44 AM said...

err,
kalo bawak balik bagi kat farah juga yer.

:P

farah aminuddin on August 24, 2009 at 3:54 AM said...

farah
boleh2. kota bharu dkt je. haha :D

Princess Liyana on August 24, 2009 at 4:31 AM said...

Dear,
bawalah balik whittakers tu byk2 utk org yg tak pernah merasa kesedapan coklat spt yana ni...huhu

wah!status leh jadi sumber inspirasi entry br tu..cayalah;)

yana semalam ntah apa kena ntah...gian nak mkan coklat la plak ;P

farah aminuddin on August 24, 2009 at 4:34 AM said...

hahaha. baik yana, insyaAllah :D

hehe stress dah ok? hopefully semua ok ;)

nadia-ady on August 24, 2009 at 6:35 AM said...

farah, coklat jenama tu sedap gile eh? sure sedap gila kan sebab farah pun speechless tak tahu nak describe macam mana. nanti balik malaysia post lah satu bg nadia rasa skit *wink*wink* ;).


Bdw, nadia pun pencinta coklat. Teringin nak merasa semua coklat yg wujud kat dunia ni. ngeh3x..Nadia pernah baca kat blog sape tah, kilang coklat cadbury yg sebenar ada banyak giler jenis coklat cuma ada sesetengah tu tak masuk pasaran malaysia. Kalau cadbury yg kat malaysia ni pun dah sedap dan ada banyak jens apatah lagi yg jenis lain kan. Sure sedap giler! Entah2 strawberry celup coklat+ yang pelik2 pun ada jual.hehehe

Coklat dari france nadia dah try. Tak sedap sgt sebab macm pahit skit.Nadia suka yg manis2 =)

Anonymous said...

bawak balik dalam bagasi.tiada masalah.kastam msia tak pernah bukak beg pun, bukan macam kat malaysia.ramai org suka whittakers,tapi saya tetap suka cadbury.cadbury yang sedang memunculkan lebih banyak jenis dan sekarang dalam kotak yang cantik.

messyremo on August 24, 2009 at 9:30 AM said...

aku nak satu~~

nk sample~~hehe..

aku pun nak rase gak cokelat obersea~~=)

:: p R i n c E s S _ N :: on August 24, 2009 at 11:52 AM said...

bawak je yunk coklat tu..x kne rmpas kott..

ღ~n0n0i~ღ on August 24, 2009 at 1:19 PM said...

Aduh!!!
Teringin dah...
KakNoi peminat Cadbury..memang sangat minat..
Tapi antara coklat & kek.. prefer cake lah.hihihi =P

Dulu masa kat labuan, borong coklat bawa balik Tawau.. wuhuhuhu..memang best time tu.

^^AnGGun^^ on August 24, 2009 at 1:49 PM said...

Bawak la balek sket whittakers chocolate
nak jugak rase...
ngeeee

~ mizzAmy ~ on August 24, 2009 at 2:12 PM said...

akak dah tak boleh makan cadbury. akak skang prefer black choc. pahit-pahit lagi the sedap.. :P

Nedy Nadia on August 24, 2009 at 3:26 PM said...

nak jugak!!
bwk blk byk2 ek...hehhe

farah aminuddin on August 24, 2009 at 5:17 PM said...

nadia-ady
for me memang sedap. maybe sbb dah muak dgn cadbury kot. aah ade sesetengah coklat mmg pahit. tp ade je org suke. hehe. betul2 ade product cadbury yg tak sampai ke malaysia. maybe ingredients kot. huhu. entahlah. takpe2 insyaAllah kalau farah dpt bwk blk coklat ni, farah bg nadia rasa sikit. sikit je. hahaha kidding ;p


anonymous
thanks for the info. belum penah balik msia lg setakat ni so tatau ;p kotak cadbury yg terbaru mmg cantik. tp skrg dah tak jumpa cadbury jenis kacang2 tu. yg ada flavor pelik2. thats y bertukar pd whittaker :p


messyremo
hahaha insyaallah


princess n
wokeh :D


kaknoi
aaaa saya suke kek coklat. lagi2 yg moist tu. sedapnye.. opsss puasa :p


anggun
insyaallah :D


mizzamy
haha macam aliff. dia suke dark choc jugak. :p


nedy
no worries. hehe

DilOt on August 24, 2009 at 5:58 PM said...

haha..patutla dilot xtau..bile lak la pernah kuar obesea...

xpe2x ..nnt dilot mimpi eh..hahaha...

gler kempunan smpi mimpi2...

ape kate farah bg dilot 1...cokelat obesea tu,,,,

Diya Kamaruzaman on August 24, 2009 at 6:13 PM said...

Eh ye ke? Takut nyusahkan Farah je nak pos2 kan *haha padahal dalam hati dah melonjak2 neh =p

farah aminuddin on August 24, 2009 at 6:16 PM said...

dilot
hahaha. takpe2. insyaallah dilot, kalau ade rezeki lebih. haha


diya
food bleh diposkan eh? haha. kalau boleh, farah pos aje. :D

yOnnA on August 24, 2009 at 6:50 PM said...

yonna x suka choc tp nak komen jgak! hahaa. suka kek coklat ja :p

Anonymous said...

cadbury jenis kacang2 tu yg mana?yg mcm black forest or fruit n nut ke?*jeling2 cadbury atas meja*

farah aminuddin on August 24, 2009 at 8:33 PM said...

hehe. yg mcm dlm gmbr tu mmg selalu jumpa. yg jenis almond, hazelnut tu dah lama xnmpk kt kedai. T_T

unique_daisy on August 25, 2009 at 1:11 AM said...

awk taw x sy bli coklat belgium hr tu pastu ble smpai kt italy die cair... T_T skrg dh xleh mkn sbb dh berkulat.. huhu.. dark choclate ku.. T_T

Princess Liyana on August 25, 2009 at 1:36 AM said...

hik hik...smua ok dear..;)
thanks!huhu kalau rajin poskan lah..ahaks

farah aminuddin on August 25, 2009 at 4:57 AM said...

daisy
aaaa sedihnya T_T
panas sgt eh smpai leh cair coklat. iskk. sayang betul.

yana
alhamdulillah semua dah ok. hehe. boleeehh.. tunggu farah balik dulu. haha

yonna
farah penah baca kat ur blog yg yonna tak suke choc :D

Anonymous said...

whittakers?..halal x??

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei