Aug 5, 2009

missing in action

dalam entry aku cakap sedih, tapi aku tak cakap kenapa. dalam entry aku kata aku stress, tapi aku tak bagi reasons kenapa aku stress. aku tak prefer untuk bagitahu orang semuanya pasal aku. why? awkward i must say.

aku kagum dengan bloggers yang mampu blog pasal perasaan, pasal cinta hati, pasal crush, pasal tak puas hati pada orang itu, pasal benci orang ini. it's not easy, i know. and i admit, i dont have the courage to write such things.

food

note: aku dah berjaya jual dua winter coats, satu heater dan satu helmet. more to go! gambate!

pic: flickr

15 comment(s):

Diya Kamaruzaman on August 6, 2009 at 12:26 AM said...

Kita. Tak sama, Farah. Diya pulak, kagum dengan orang yang boleh tampal segala gambar2 yang menceritakan hari2 dia. Macam susah lah nak melakukan benda tu [sedangkan diya pernah berblog macam tu dulu sebelum2 ni]. Mungkin sebab masa berubah, dan macam Farah cakap, rasa awkward tu makin meninggi bila usia meningkat. Huhu.

Terpulang pada Farah untuk cerita ITU atau untuk tidak cerita INI. Kita ada pilihan kan =)

Farah Aminuddin on August 6, 2009 at 12:51 AM said...

betul diya, kita ada pilihan. untuk buat sth seperti org lain buat, ataupun buat ikut keselesaan diri sendiri.

selalunye kita sama. this time kita tak sama, kan diya? farah penah dgr dato' fadzilah kamsah ckp, kalau segalanye sama, segalanya serasi, hidup mudah jadi bosan. bile wujudnya perbezaan, wujudnya variasi, kita boleh learn from each other. dan hidup lebih bermakna :D

Princess Liyana on August 6, 2009 at 3:23 AM said...

Dear, kadang2, ada benda yg kita nak keep it to ourself je..tkmo org tahu..tkmo bgtahu...so, memang semuanya terpulang pada farah..utk cite apa sahaja yg farah nak cerita..part yg tkmo cite tu..biarkan je..hihi..;)kan kan?

momentinlife on August 6, 2009 at 3:40 AM said...

ermmm lain org, lain kebolehan..

tapi ku akui, dgn berblog boleh menenangkan hati yg tgh marah.. tgk serabut.. =)

Nedy Nadia on August 6, 2009 at 4:54 AM said...

setiap org tu brbeza..hehee

nadia-ady on August 6, 2009 at 6:27 AM said...

nadia pulak agak kagum dengan orang yang pandai menyembunyikan dan menghadkan cerita di sebalik entri. Pada nadia, itu lebih susah sebenarnya sebab perlu pandai memilih mana yang perlu diceritakan, mana yang perlu disimpan.Its quite hard actually bagi perempuan sebab perempuan kan tend untuk meluahkan semua. And I learn that thing much from your blog and others too =) Dimana tak semua masalah atau personal problem perlu diceritakan secara detail kan? Kalau ikutkan banyak je problem dalam hidup nadia jugak tapi semuanya tersimpan kemas tak de orang tahu..

nadia-ady on August 6, 2009 at 6:31 AM said...

eh, farah jadi usahawan? hehehe..jual kat sape?

~ mizzAmy ~ on August 6, 2009 at 12:43 PM said...

akak perasan, farah dah jarang bercerita dengan details nya tentang ur feeling. dulu, ada gak gmbr2 mr alif but now, dah tak dek.

btw, nak berblog ni ikut keselesaan masing-masing. blog akak dah macam diary, tuh yg segala mak nenek nak cerita. nak cerita itu ini, tak padan ngan umur. wakakakaka....

farah aminuddin on August 6, 2009 at 4:30 PM said...

liyana
yep2 betul! :D tp kdg2 rase nak bgtahu jugak. cume tulah. rase segan pulak kalo org tau. eheh


momentinlife
sangat betul. ade orang yg senang tulis pasal ini, ade yg senang tulis psl itu. :D tp tulah, mmg kagumla sape yg dapat luahkan perasaan dlm blog. best jugak nak di baca. hehehe


nedynadia
kita berbezaaaaa. hehehe


nadia-ady
farah jual brg2 tu online. lgpun ni nak blk malaysia dah kan. so winter coats rasanya tak perlu simpan pun. baik jual. dpt duit bleh g jln2. hehe.
depends pd org kan. bg org yg boleh buat A, dia akan kagum dgn org boleh buat B. dan sebaliknya. so marilah kite saling kagum-mengagumi hahaha :D


mizzamy
heh kak. tulah mmg lama sy tak letak gmbr aliff. takmo exploitasi dia. HAHAHA.
takpe kak, i like reading ur blog. sbb feelings org lain2, dan cr dia handle pun lain2. dr situ kite belajar psl hidup kan? :)

Jard The Great on August 6, 2009 at 7:40 PM said...

aku setuju dgn momen.. skang.. aku dpt kekangan lak. kena lebih berwaspada dlm berblog.. sbb tgh diawasi.. huhuhu

farah aminuddin on August 6, 2009 at 8:36 PM said...

sbb pengarah eh? hehehe

messyremo on August 6, 2009 at 8:56 PM said...

fuh~~

susah kot mula2 nak post bnda yg berkait dengan perasaan nih~~

farah aminuddin on August 6, 2009 at 9:03 PM said...

maybe :D

ღ~n0n0i~ღ on August 7, 2009 at 1:38 AM said...

Harap Farah dah ok ek sekarang.. :)

Memang ada benda tu susah nak diceritakan kat orang lain (Selalu sangat macam ni)..
Most of the time I'll try my best to smile..

farah aminuddin on August 7, 2009 at 1:46 AM said...

dah alhamdulillah. thanx :D

bestnye dpt hide feelings kan. kdg2 farah kalau bengang sgt mmg tunjuk muka gakla. takleh nak senyum ;p

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei