Aug 17, 2009

siapa tak makan petai angkat tangan

tadi, lepas hantar assignment, aku dan aliff pergi makan-makan kat angies kitchen. sampai sana, uncle promote menu baru dia, mee siam, mee rebus dan sambal udang petai dengan nasi putih. aku macam biasa ah, order my favourite nyonya fried rice. aliff pilih sambal udang petai. bagus ah, aku pun lama teringin nak try sikit. sampai-sampai je menu si aliff tu, makcik tukang hantar makanan tu tersengih-sengih pandang kitorang. lama pulak tu. macam kami ni manusia pertama yang order menu "petai" kat situ. yelah, mat salehs bukannya nak makan benda-benda macam tu -_-"

IMG_1140

note: aku ni, pergi oversea makan petai, apa barang. hahahaha!! pic: flickr ♥

18 comment(s):

nadia-ady on August 17, 2009 at 11:43 PM said...

da ada entry baruuu~ japgi nadia komen balik eh. Nak pergi keluar dulu ni. heheh. Got to go ;)

farah-chan on August 17, 2009 at 11:46 PM said...

taktau nape update blog ni lmbt keluar kt news feed T_T

nadia nk g oldtown eh?? bestnyee.. tlg tapau utk farah eh. haha

faridmw on August 18, 2009 at 1:17 AM said...

salam... sedapnya................

^^AnGGun^^ on August 18, 2009 at 2:47 AM said...

mel jugak yang tak makan2 petai smp sekarang..ehehehehe

takleh masok ar..
rase loya..kang kompem kuo balek..
langsung tkleh bau

farah-chan on August 18, 2009 at 2:50 AM said...

faridmw
wsalam :D

anggun
mel tak mkn petai? yelah, bau dia pelik sikit. rs pun pelik jugak. haha.

Nedy Nadia on August 18, 2009 at 3:21 AM said...

uuu...bestnye
tibe2 je ngidam lak...
hahhaha

farah on August 18, 2009 at 5:54 AM said...

saya mahu angkat tangan,
sebab saya mmg tak makan petai.

:D

nadia-ady on August 18, 2009 at 12:49 PM said...

farah...nadia tak makan petai *angkat tangan* hehe. Tak tahu nape, tak berani try kot. Sedap eh? Tapi kalau udang sambal petai nadia makan tapi UDANG JE la, petai nadia asingkan ke tepi.ekekekeek

angies kitchen tu restoran yg jual makanan melayu ek?

fikrifayi on August 18, 2009 at 12:50 PM said...

nk try tp segan pulak.. huhu

ღ~n0n0i~ღ on August 18, 2009 at 1:43 PM said...

Kak Noi pun tak makan sangat petai.. tp udang sambal petai makan lak.. ahaha..

messyremo on August 18, 2009 at 3:31 PM said...

perghh..

sedap tuh...

itu peberet aku tuh~~

kecur air liur~~

~ mizzAmy ~ on August 18, 2009 at 6:16 PM said...

mesti mahal kan menu tuh? petai tuh bukannya senang nak dapat kat sana. ala-ala sayur yg exotic. baunya pun exotic jugak. hahahaha...

tapi, akak tak makan petai. :P

farah-chan on August 18, 2009 at 9:52 PM said...

nedy
awak makan petai eh? XD

farah
hehe mmg ramai rsnye tak makan petai ni.

nadia
hmmm sedap ke tak? for me, kalau sambal petai tu, sambal nye mmg sedap sbb ade aroma petai tu. tp petai itself farah kurang pasti. sbb farah pun takdelah suke sgt. setakat mkn sikit2 bleh lah. hehehe. aah, angies kitchen tu jual malaysian food yg halal. sedapp :D

fikrifayi
kami pun segan gak nak try. tp ari tu takde org kt angies. ape lg.. haha

kak noi
saya pun takdelah suke makan petai sgt pun. tp "sambal" petai tu suke sgt. hihi

messyremo
hah. balik umah suh mak masak :D

mizzamy
mahal kak. kalau convert, rm26 sepinggan. hehehehe

DilOt on August 19, 2009 at 9:10 AM said...

dilot angkat lappy leh tak...hehe...xsuke petai..=)

kisahdreamer on August 19, 2009 at 11:22 AM said...

my god. that looks delicious.
n where the hell pakcik angie's got the petai from? deymn sedap gler, nak pegi angies sekarang juge.

Da Ghotic on August 19, 2009 at 12:49 PM said...

oitt sedap tu tp lau qis petainya sikit je udang nye kasi lebeyyy ahaks!

Cahaya Hazrini on August 19, 2009 at 5:40 PM said...

jini suka makan petai!!!!!

heheh..

farah aminuddin on August 19, 2009 at 7:37 PM said...

dilot
tak suke eh? ehehe.

kisahdreamer
ive no idea dari mana pakcik angies cari petai tu :D

dagothic
hihi qissss of course udang mau lebeh! haha

jini
yay geng! ahahaha

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei