Sep 6, 2009

murtabak comel orang bujang

eh eh tak bujang tak bujang

semalam aku bermuram durja seharian. sampai menangis-nangis. takde orang sakitkan hati aku, tapi sebab aku tak dapat makan kuih. [ni pengaruh baca blog orang la ni] hahahaha apakah???? kalau kat malaysia, bila berbuka puasa dengan family, mesti ada kuih-muih. lauk pauk aku tak kisah, sebab aku boleh masak sendiri. tapi kuih??? siapa nak tolong buat??? T_T

aku called parents aku. mengadu domba. merengek-rengek macam budak kecik. macam sepuluh tahun tak jumpa kuih. iskkkk faraaaahh faraaaah. abah dan umi macam dah kesian gila kat aku. mengidam tahap kronik. then abah bagi beberapa resipi, insyaallah kalau aku jumpa bahan aku buat walaupun tak pandai. haih.

someone nak gembirakan aku dan buatkan murtabak sebagai pengganti kuih. yeay. jadi semalam aku dah merasa murtabak. thank you kamu! [note: aku tukang potong murtabak je ;p]

IMG_2348

24 comment(s):

DK on September 6, 2009 at 11:29 AM said...

Hehe. Kesian nya la Farah. Kat sana takde bazaar gitu. Tapi, macam comel pulak mengidam nak makan kuih sampai termenangis. Huhu.

Err. Siapa tukang buat murtabak tu? Aliff ke?

farah aminuddin on September 6, 2009 at 11:31 AM said...

hahaha. lepas menangis tu terus rasa cam kelakar pulak. ade ke menangis sbb tak dpt mkn kuih. -_-'

aah, aliff yg buat. hehe

unique_daisy on September 6, 2009 at 12:37 PM said...

ngidam kuih ape lak ni??

DilOt on September 6, 2009 at 12:39 PM said...

nasib baik sbb farah mmg kat obesea..kalau tak..hehe..

wawawaa...rajin dan pandai si aliff buat....

sedap tak sedap mmg kene telan gak...=)

farah aminuddin on September 6, 2009 at 12:45 PM said...

unique daisy
semua kuih kat malaysia. haha gila kentang -_-

dilot
hehehe. mmg sedap pun murtabak tu. sebijik cam kt kedai. lgpun aliff penah keje kedai murtabak dulu. hehe :D

farah on September 6, 2009 at 2:49 PM said...

alahai,

jangan sedih2 yer.

nanti balik msia,

makan puas2 tao.

:)

farah aminuddin on September 6, 2009 at 3:21 PM said...

thanks!

suria j on September 6, 2009 at 3:46 PM said...

ohhh nooo!! farah bestnyee :')
ten pun same, suke benor makan kueh. farah, suruhla "kamu" share resepi. nk cube jugak :)

farah aminuddin on September 6, 2009 at 3:51 PM said...

ten pandai buat kuih so no hal la kan hehehe

insyaAllah nnt kene paksa 'kamu' bagi resepi. haha

Anonymous said...

Pandai aliff buat murtabak ekk..
suka betul budak sorang ni masak..

farah aminuddin on September 6, 2009 at 7:29 PM said...

aah mmg dia terer hehe :)

duwenk on September 6, 2009 at 7:47 PM said...

lahaii.. murtabak.. lapar la plak.. hahhihih

farah aminuddin on September 6, 2009 at 7:48 PM said...

sana belum masuk waktu berbuka ye?

Monkey D Luffy on September 7, 2009 at 5:11 AM said...

itu baru mengidam time puasa

mengidam time pregnant lg parah

farah aminuddin on September 7, 2009 at 6:01 AM said...

tahu takpe

^^AnGGun^^ on September 7, 2009 at 12:07 PM said...

pandai incik tunang kamO wat murtabak eh..wahhh beshnyeee..

erkk!!ngidam sampai camtuh sekalik eh..
timun cino taknk ke?

farah aminuddin on September 7, 2009 at 12:10 PM said...

timun cino bukan kategori kuih sbb tu tak tulis. hehe. tp mmg masuk sekali la wishlist. hahaha.

dia pandai msk mende2 mcm tu :)

nadia-ady on September 7, 2009 at 1:25 PM said...

wah, nampak sedap!!! memang menjadi la murtabak tu. Aliff pernah keje kat kedai murtabak ea? No wonder.. Kalau first time buat murtabak memang boleh hancus (kalau nadia la.heheh)...Nak gelek tepung, canai2kan lagi..Haishhhh.hahahahah

nadia yg duduk jauh dari family masa kat Taiping je pun tp dah mengidam macam2 makanan apatah lagi farah yg duduk jauhhh nun di aucland. So boleh faham kenapa mengidam sampai termenangis. :)

farah aminuddin on September 7, 2009 at 1:28 PM said...

farah pun tak reti kalau melibatkan tepung, uli menguli ni. hehe

kann?? pdhl ms kat umah xdelah beria sgt nak makan tu makan ni. cume feeling dia lain skit bile duk jauh. eheh.

~ mizzAmy ~ on September 7, 2009 at 2:26 PM said...

wah... nih mesti aliff yang buat kan? nampak pun cam sedap je...

my fren dulu masa kat UK, sanggup dia buat kuih-muih segala. siap buat lompat tikam lah, tepung pelita lah. bersungguh gila...

farah aminuddin on September 7, 2009 at 2:41 PM said...

aah. aliff yg buat :D

huhu. memang semangat member akak tu. kalau pandai buat kuih, mmg advantage lah

Princess Liyana on September 7, 2009 at 7:01 PM said...

huhu terrorla aliff..yana fail bab2 murtabk ni..tk penah buatpn..hihi..

alaahai nnti blk msia mkn tau puas2..bila jauh2 ni memang emo sikit kan dear?tkpe2..tk lama lg tu nk blk dah..cheer up k;)

ღ~n0n0i~ღ on September 8, 2009 at 7:03 PM said...

Dugaan perantau kan..hihi tapi cam sedap je murtabak tu (mmm) <-- ikon kat plurk.

As on September 8, 2009 at 9:16 PM said...

alamak kalau as mati kutu laaaa
haiyoh~
suka sgat makan kuih bukak puasa :D

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei