Sep 5, 2009

they call me farah and i like it

kat christchurch, masa aku tengah tunggu someone belikan makanan untuk berbuka, datang seorang sis omputeh. dia senyum-senyum. pada mulanya aku ingat dia senyum kat orang lain so aku buat dekk je. then dia bagi salam, wished aku happy fasting dan bagitahu dia pun berpuasa. rupanya dia adalah kiwi muslim. dah tujuh tahun masuk islam. alhamdulillah. ini first time aku jumpa omputeh newzealand yang muslim.

sis tu bagitahu nama dia jamila. siap bagi maksud nama dia lagi. dia cakap jamila means beautiful. ehe. suka betul dia dengan nama sendiri. eh
aku pun suka nama aku. farah means happiness (^_^)


pic: flickr

18 comment(s):

farah on September 5, 2009 at 2:54 PM said...

farah = kegirangan.

kita punya sama nama.

:)

farah aminuddin on September 5, 2009 at 2:56 PM said...

hai kegirangan :)

hehee

Jard The Great on September 5, 2009 at 3:42 PM said...

waa.. ade dua org farah kat ruangan komen neh.. ehehe

nama Jard ade maksud tak? sat.. nm sebenar ku zarah.. maksud?? huhuhu..

ije on September 5, 2009 at 4:20 PM said...

hai kegembiraan!

farah aminuddin on September 5, 2009 at 4:22 PM said...

hahahaha

ape maksudnye eh?

jard, mcm mana zarah boleh jadik jard ni? hehe

farah aminuddin on September 5, 2009 at 4:24 PM said...

hai ije!

hehe

nama ije ape maksudnye ye?

momentinlife on September 5, 2009 at 4:56 PM said...

wafa = setia... =)

farah aminuddin on September 5, 2009 at 5:49 PM said...

sweet!! hehe

DK on September 5, 2009 at 7:15 PM said...

Hehe. Jamil jamilah memang maksudnya cantik. Tapi, first time ni "jumpa" orang yg awal2 kenal tetiba dah bagitahu nama maksud dia. Hehe. Tapi, bagus nama2 yg ada maksud ni, kira sebagai doa utk kita ^-^

Farah yang kegembiraan. Diya yang bercahaya. Hehe. Diya means cahaya anyway =D

farah aminuddin on September 5, 2009 at 7:24 PM said...

diya sebut farah byk kali

farah sebut diya banyak kali

jadilah farah yang girang/gembira dan diya yg bercahaya.

hehehehe

Nem0 o0h Nem0 on September 6, 2009 at 2:13 AM said...

yeah sy pun suka ngan name sy..
farhana : kegembiraan.. =]

DilOt on September 6, 2009 at 3:46 AM said...

hai kegirangan...

nama ku..cahaya keadilan..hehe...

mau jugak tepek kat sini..=)

Monkey D Luffy on September 6, 2009 at 9:02 AM said...

nak bagi nama anak Farah Jamilah ler

farah aminuddin on September 6, 2009 at 10:19 AM said...

nemo
farhana ngan farah lebih kurang je maksud dia kn. hehe

dilot
cahaya keadilan.wah wah :)

monkey dluffy
hahaha sempatt

nadia-ady on September 7, 2009 at 1:31 PM said...

happy!happy!happy! ^_^

nadia yang baik dan pemurah(ceh, nak menyelit gak tu)..hihihi...

eh, kat auckland memang susah nak jumpa orang islam ea? kiwi muslim tu apa farah? Macam pernah dengar tapi lupa :D

farah aminuddin on September 7, 2009 at 1:34 PM said...

hehehe

oh nama nadia maknanya baik dan pemurah eh? haha nnt leh la belanje farah ye. hikhikhik.gurau2 saje

kiwi tu gelaran utk org new zealand. mcm kite, org panggil malaysian. org newzealand kite panggil kiwi. eheh.

~ mizzAmy ~ on September 7, 2009 at 2:20 PM said...

akak pun suka dengar nama Farah. tapi akak ada kawan nama farah tapi dia tak happy go lucky pun. felik2...

nama akak tak dek maksud. half tak dek, the other half ada. cemana tuh?

farah aminuddin on September 7, 2009 at 2:42 PM said...

hehe yeke? maybe sebab org tak panggil dia farah kot. ehehe

takpe2. kire amik maksud yg half tu :p

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei