Sep 3, 2009

waking up in queenstown

my wish has been granted! aku dah lama berhasrat nak ke queenstown. akhirnya sampai juga ke sana. walaupun berpuasa, aku tak rasa lapar sangat. mungkin sebab cuaca sejuk. jadi, tiada masalah untuk sightseeing.

ada beberapa aktiviti yang dibatalkan sebab hujan lebat dan kabus tebal. means, no paraflight, no deer safari, no helicopter trip walaupun aku dah booked. nasib baik bayaran boleh di-refund. alhamdulillah. satu aktiviti yang aku dapat buat ialah ke milford sound [attraction paling famous di new zealand]

queenstown in the morning

pagi di queenstown. waktu ni tengah tunggu taxi datang pickup sebelum bertolak ke milford sound. milford sound sangat jauh dari bandar queenstown. dalam lima jam perjalanan pergi, dan lima jam balik. tapi aku tak rasa lama sangat sebab dah biasa naik bas lapan jam kl-kelantan ahaha :p

avalanche

nasib baik jalan ke milford sound tak tutup. pakcik tourist guide bagitahu yang dua tiga hari sebelum tu, jalan tutup sebab avalanche [runtuhan salji] yang dahsyat. scary.

te anau was snowing

tetiba snow turun

the scenic cruise

ini adalah scenic cruise yang aku naik. masa ni cuaca masih elok, cerah lagi. ok selebihnya i will let the pictures do the talking :D

i love milford sound 1

i love milford sound 2

rainbow

queenstown is indeed such a nice and beautiful place to visit. gambar kat town pun banyak tapi aku dah tak larat nak upload. emm kalau ada rezeki lebih, aku bercadang nak pergi sekali lagi :p

35 comment(s):

Nedy Nadia on September 4, 2009 at 12:13 AM said...

waa....
bestnye...
bile la blh sampai sne jgk ek?
hehhehe

Jard The Great on September 4, 2009 at 12:36 AM said...

waa...chanteknya!!! bila la agaknya ku dpt gi sana... hrp2 jodoh ku dgn org yg mampu bw ku ke sana.. ehehe

fikrifayi on September 4, 2009 at 12:39 AM said...

lawanye!!!

farah aminuddin on September 4, 2009 at 1:20 AM said...

nedy
best best. jom dtg. saya bawak g jln2. hehe

jard
uuuuu aku doakan jodoh jard ngan org kaya. hehehe XD

fikrifayi
thanx!

farah on September 4, 2009 at 2:13 AM said...

teringin mao pegi!

:(

farah aminuddin on September 4, 2009 at 2:16 AM said...

farah
one day, insyaallah :)

momentinlife on September 4, 2009 at 3:22 AM said...

jard kan...
klu nk gi sna..
usaha la sendiri.. adaka harap laki.. adede

farah aminuddin on September 4, 2009 at 3:27 AM said...

tergolek terguling aku baca komen cik wafa. haha

unique_daisy on September 4, 2009 at 3:29 AM said...

syokkan salji turun. ^^

farah aminuddin on September 4, 2009 at 3:33 AM said...

syiokkk. eheh.
nape la kat auckland tade salji. hahaha

Princess Liyana on September 4, 2009 at 3:47 AM said...

huhuhu sonoknyeee bila la yana dpt g sana..alaahai...;)

farah aminuddin on September 4, 2009 at 3:59 AM said...

mana la tau nnt ade trip sekolah ke nz. leh la yana volunteer jadi cikgu pengiring. hehehehe :D

Shifu67 on September 4, 2009 at 4:30 AM said...

amvoiii.... lawanyee kat situ

errr.... la ni kat kg ke kat NZ dah ni

farah aminuddin on September 4, 2009 at 4:35 AM said...

hehe

masih di nz :D

duwenk on September 4, 2009 at 9:36 AM said...

i hope someday i'll be there...

farah aminuddin on September 4, 2009 at 10:57 AM said...

:)

^^AnGGun^^ on September 4, 2009 at 11:37 AM said...

erkkk!!!
hanya mampu katakan yang
MEL SANGAT JELES hoccay!

huwaaaaa
beshnye...leh jejalan sana sini
jeles jeles jelesss

farah aminuddin on September 4, 2009 at 11:41 AM said...

mel jgn ah jeles. nnt bile farah blk mesia dh tak dpt jln2 sana sini dh. mungkin mase tu turn mel lak kan. pastu farah lak jeles kat mel. ahahaha

nadia-ady on September 4, 2009 at 1:04 PM said...

gmbar last cantik! Ada pelangi!

farah, nanti p sekali lagi jgn lupa book deer safari, paraflight n heli sekali okay! Eheeee :D

farah aminuddin on September 4, 2009 at 1:08 PM said...

ade satu lg gmbr yg double rainbow. huhu :D

insyaAllah, mmg nk pergi sbb nak buat aktiviti2 tu. hehehe

milford sound ni sgt cantik. tp sbabkan cuaca ari tu hujan lebat, mendung etc gmbr jdk gelap T_T

Riezal aka Rezdrake on September 4, 2009 at 1:12 PM said...

wow..nice.. bestnya rasa kalau dpt pegi trip macam ni

farah aminuddin on September 4, 2009 at 1:15 PM said...

nnt kalau ade rezeki bolehlah dtg nz. hehe promote promote XD

~ mizzAmy ~ on September 4, 2009 at 1:56 PM said...

bestnya... cantik-cantik pemandangan kat situ.

bila entah nak merasa hujan salji ni. :(

farah aminuddin on September 4, 2009 at 2:14 PM said...

someday hehe :)

suria j on September 4, 2009 at 3:41 PM said...

farah!! seronoknye :)
alhamdulillah sampai jugak farah ke sane.
nnt upload la lg gmbr byk2 kt fb erh :)

farah aminuddin on September 4, 2009 at 3:51 PM said...

queenstown cantik kan ten? :D

yazid on September 4, 2009 at 4:44 PM said...

lapar plak bile tgk semua ni..

farah aminuddin on September 4, 2009 at 5:01 PM said...

haish??? lapar ape???

ღ~n0n0i~ღ on September 4, 2009 at 5:03 PM said...

Subhanallah.. cantik sangat..
Kak Noi suka yang last pics tu..
Cantiknye...

farah aminuddin on September 4, 2009 at 5:32 PM said...

kalau kaknoi tengok live lagi cantik. misteri dan cantik. subhanallah. memang agung sungguh ciptaan Allah :)

DilOt on September 4, 2009 at 5:44 PM said...

bestnye..bilela nak sampai sana...

napela kat mesia takde salji..xdela ku teringin2 nak mimpi salji..hahaha...

farah aminuddin on September 4, 2009 at 7:11 PM said...

kalau malaysia ade salji, takde org nk p luar negara. hehehehe

DK on September 5, 2009 at 2:38 AM said...

Cantik gambar last tuh. Snow pun cantik juga. Subhanallah.

Pandai Farah snap gambar. Thanks 4 sharing ya ^-^

messyremo on September 5, 2009 at 9:56 AM said...

peh~~

cantik betul scenery..

kagum aku~

farah aminuddin on September 5, 2009 at 10:09 AM said...

DK
no worries. thanks DK :)

messyremo
cepat ajk BK dtg. hehe

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei