Sep 4, 2009

kerana seketul kebab

eh? seketul ke sebijik ya? aaah forget it. first day kat queenstown, kami mencari kedai makanan halal untuk berbuka puasa. dan kami jumpa turkish kebab. jam enam petang aku dah tercongok kat situ. then ada sepasang turkish couple ni pandang2 aku. maybe sebab aku bertudung. orang bertudung ni agak jarang dijumpai di situ [tetiba aku rasa aku ni special ;p]

tak lama lepas tu turkish couple tersebut datang jemput kami berbuka puasa bersama dengan familinya. rupanya beliau dengan pemilik kedai turkish kebab tu bersaudara. ya allah segannyaaa. tetiba je orang tak kenal jemput makan bersama dengan big family dia. haish. rasa macam nak run for your life. tapi macam kurang elok pula kalau blah.

first dish adalah sup barli. omg!!! aku ni anti-barli sejak kecik. tak boleh telan langsung benda alah tu. sebab hormatkan mereka, aku telan juga. dalam hati dah menangis-nangis. pandang kiri, kanan, semua orang dah habis makan, siap bertambah sup barli tu. barli dalam pinggan aku luak 10% je T_T then, wife kepada brother yang jemput kami tu perasan yang aku dari tadi tak habis makan. thank god dia bagi aku second dish. second dish tu memang sedap, rasa macam dumpling. alhamdulillah aku dapat habiskan, kalau tak malu gilaaa -.-

IMG_1508

aliff tanya perempuan yang pakai tudung merah baju hitam [gambar di bawah], "is this your family?" kemudian beliau cakap "yes, yes, we are one big family, including you guys" awwh T_T

IMG_1509

bawah ini adalah couple yang jemput kami tu. si wife tu sakit, dan dia bakal undergone surgery. hopefully selamat semuanya, insyaAllah. si lelaki tu cakap dia pernah datang ke malaysia. banyak dia puji pasal negaraku malaysia yang dicintai [tetiba patriotik :p] bangga bangga.

IMG_1510

then lewat malam the next day kami singgah nak beli kebab, dan kami dapat satu free meal. alhamdulillah, rezeki jangan ditolak ^^

16 comment(s):

^^AnGGun^^ on September 4, 2009 at 6:22 PM said...

itu dinamakan tuah!!
ehehehehe
rezeki bulan puasa..alhamdulillah...

~ mizzAmy ~ on September 4, 2009 at 6:37 PM said...

betul-betul, rezeki jangan ditolak. bukan senang org nak ajak makan-makan camtuh. tambah pulak berlainan bangsa.

farah aminuddin on September 4, 2009 at 7:16 PM said...

anggun
hehehe betul2 rezeki bulan puasa, rezeki anak2. hahaha :p

mizzamy
aah. at least ade pengalaman mkn makanan bangsa lain :D

ije on September 4, 2009 at 7:32 PM said...

sayu lak baca entry ni...

orang di perantauan.. hmm.. ada famili lain ajak makan sama. n dah jadi 1 famili besar. :)

sori if farah x rasa cmtu.. but i do. uhu.

Jard The Great on September 4, 2009 at 7:52 PM said...

waaa.. bestnya makan dgn pemilik kedai.. ehehe..

farah aminuddin on September 4, 2009 at 8:34 PM said...

ije
i did feel that way. mcm ije ckp, bile di perantauan, family lak jauh, bile jumpe big family org lain, rs happy sgt. walaupun segan2 hehe

jard
best. hehehehe

farah on September 4, 2009 at 9:03 PM said...

bertuahnya farah nie tau.

:)

farah aminuddin on September 4, 2009 at 9:06 PM said...

alhamdulillah ;)

momentinlife on September 4, 2009 at 10:20 PM said...

aku sgt suka barli..

bila dtg mood, seminggu tu tiap2 ari aku minum air barli.. =)

farah aminuddin on September 4, 2009 at 10:22 PM said...

cool. eheh
kalau mcm tu ko bleh ah duk ngn org turki. hehehehe

messyremo on September 5, 2009 at 9:54 AM said...

alahai mmg untungla farah~~

nape tak amik gambr sup barli tu..hehe

farah aminuddin on September 5, 2009 at 10:08 AM said...

uuuu tak kuasa. hahaha

DilOt on September 6, 2009 at 3:44 AM said...

br dpt tgk pict ni..smlm tunggu xkeluar2..last2 dilot klik x je page farah..hehe..

rezeki tu farah...dah la berada di perantauan..bukan senang nak jumpa mcm ni...ada fmly yg ajak kongsi bersama...

farah aminuddin on September 6, 2009 at 10:20 AM said...

huhu gmbr lmbt keluar eh. taktau pulak. isk

aah rezeki, alhamdulillah :D

nadia-ady on September 7, 2009 at 1:34 PM said...

nak tengok menu yg rasanya macam dumpling itu. Adakah rupanya sama macam dumpling juga?

alahai, untungnya farah ada org belanja makan bulan puasa ni. taukeh restoran pulak tu yg belanja. Best2.ehehe

farah aminuddin on September 7, 2009 at 1:37 PM said...

farah tak tngkp pulak gmbr food tu. huhu. segan. heehehee. rs dia je cam dumpling. rupenya kecik2 sikit drpd yg nadia makan tu.

alhamdulillah rezeki kami :D

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei