Oct 24, 2009

nur kasihan

semalam layan nur kasih latest episod. biasalah, selagi tak keluar kat tv3 online selagi tu aku tak tidur. gigih sungguh tunggu nur kasih. hmm kesian la tengok nur. dia selalu mengalah untuk kebahagiaan orang lain. luka di hati, sendiri yang tanggung. aduhai.

actually sebelum ni aku kurang suka watak nur amina. aku tak tau kenapa. tapi aku memang tak admire dia gila-gila la. tapi dua episod kebelakangan ni, aku sangat suka beliau. maybe sebab dia sanggup terima katrina sebagai madu dia dan layan katrina dengan sangat baik walaupun pernah kena maki. memang menjadi lah tiz bawa watak nur amina.

lagi satu, pandai sungguh sarah tu menghasut kan. kadang-kadang rasa nak marah jugak kat aliya tu, sebab cepat sangat percaya kat sarah. kalaulah aku ada kat sana, nak je aku bagitahu si aliya tu jangan dengar cakap sarah. tapi tak boleh salahkan aliya juga, mesti rasa sedikit tergugat bila orang selalu sebut pasal nur je.


aku cakap macamlah mereka ni duk sebelah rumah aku ;p

19 comment(s):

cHeRyNa PiReS on October 24, 2009 at 6:15 PM said...

dah director suruh diorg jadi macam tuh...hmmm..sha boleh tgk,tp agak kurang sket dgn sesetengan perkara...susah nak cakap, nanti spoil your mood...

Diya on October 24, 2009 at 6:16 PM said...

Oh memang sangat menjengkelkan perangai sarah. Gigih menghasut! Jauh beza gile ah dia ngan akak dia. Macam kan sorang setan, sorang malaikat.

farah aminuddin on October 24, 2009 at 6:23 PM said...

cheryna: of coz la sbb pengarah suruh. tapi sebagai penonton, mmg takleh lari lah utk turut emo sekali.

diya: hahaha tulah pasal kan diya. gigih sungguh menghasut. leh dapat award penghasut tegar. haha

farah on October 24, 2009 at 7:07 PM said...

err,

tak tgk pon citer nie.

:P

farah aminuddin on October 24, 2009 at 7:16 PM said...

xpe je. depends pd preferences masing2 la kan :)

Nedy Nadia on October 24, 2009 at 7:34 PM said...

semangat je die cter..
btw, ade kt ganu skrg..
cuti sndr...hahhaha

farah aminuddin on October 24, 2009 at 7:37 PM said...

mesti. peminat setia katakan :p

Princess Liyana on October 24, 2009 at 7:39 PM said...

hiks..tau tkpe..kdg2 rasa nak cili2 je mulut sarah tu..huhuhu geram yana tau...

dear, bila blk msia sbnrnya, smpt tak ke sini hjg thn?heee..igt nk minta alamat :D

farah aminuddin on October 24, 2009 at 7:43 PM said...

menjadi je watak sarah tu kan yana. sampai penonton tengok pun benci kat dia. haha

erh. farah balik awal bulan 12. tp balik kl awl bulan 1. hmph. mesti tak sempat T_T kalau farah tak dpt attend ur wedding sorry sgt ye. wish semuanya berjalan lancar :)

DilOt on October 24, 2009 at 8:50 PM said...

ramai org benci sarah..maknanya watak die menjadi...tp mmg geram btlla dengan sarah..dahla kuat perasan..

sumpah bunian farah tgk x..kalo sumpah bunian..rmi org suke watak elly mazlien...watak getik yg mmg gedik la..

farah aminuddin on October 24, 2009 at 9:43 PM said...

betul3. mmg pandai dia bw watak tu. huhu.

sumpah bunian? tengok! tapi sampai epi 6 je. takleh log in tv9 nye website skang ni. dusss. elly mmg gedik gile. kelakar. haha

nadia-ady on October 24, 2009 at 11:26 PM said...

huhu..nadia pun menyampah dgn watak sarah. Menghasut dalam diam. Tu la, kalau sesapa jadi aliya yg tak tahu cerita sebenarnya mesti akan terpengaruh jugak sikit2.huhuhu..

farah aminuddin on October 24, 2009 at 11:28 PM said...

exactly!

Fatt Chin Choy on October 25, 2009 at 7:49 AM said...

aku x tgk lg pun
tp rasanya lakonan diorang best ler kot sebab ko dah mcm emo terlebih plak

kekeke

farah aminuddin on October 25, 2009 at 7:52 AM said...

hahaha. try la tengok. tak rugi pun. hehehe

~ mizzAmy ~ on October 26, 2009 at 3:41 PM said...

nanti kan episode seterusnya. sarah memang berjaya menghasut wife aidil tuh. ;)

farah aminuddin on October 26, 2009 at 5:58 PM said...

huhu habis rosak rumahtangga org. haha

leily on October 28, 2009 at 6:25 PM said...

salam kenal farah..
ooo, awak munat jugak nur kasih ye... hihihi, sama la kite.. saya kureng suke ngan sarah.. eee, geram wasse. mesti ade plan nak sakitkan hati si aliya tu..
cite ni mmg berkesan la..
x saba nk tunggu jummat ni.. :D

farah aminuddin on October 28, 2009 at 7:04 PM said...

slm :)

tak sbr jugak. hihi :p

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei