Apr 18, 2011

antara dua (solemnization atau reception)

kalau korang didesak untuk buat pilihan, mana satu event yang korang nak videokan

AKAD NIKAH atau MAJLIS RESEPSI?

sekitar majlis akad nikah ayu raudhah. source: google

majlis resepsi. source: google

10 comment(s):

fira. on April 18, 2011 at 6:16 PM said...

this is tough.. i pun xdpt nk pilih so i decided to go for both. but if u're in a certain budget, one is better than never. dua2 ade pros n cons. nikah lebih meaningful but sekejap je. sanding plak involve ramai org n lebih meriah. on money wise, why spend that amount of budget on bende yg sekejap. but on moment wise, nikah tu la yg kite nk ingat smpai bile2. ahhaa.. sorry for being old. i membebel mcm org tua. this is not me. really.

farah aminuddin on April 18, 2011 at 6:28 PM said...

yes babe, it's damn true. setuju sgt2. thanks so much for ur opinion! ;)

amy fahmi on April 18, 2011 at 7:14 PM said...

tough, kan?

dalam keadaan budget sekarang, i akan pilih nikah je. tp still tak dpt yg berkenan sebab rasa semua pun sangat mahal utk rakam bende yg sangat kejap tu.

harap-harap ade budget lebih nanti utk hire due-die event skali..

unique_daisy on April 18, 2011 at 10:20 PM said...

why don't u hire videographer (is this word exists?) for reception ceremony & for solemnisation amek video sendiri or upah someone from c4 utk amekkn video. kan ade yg rajin bab amek2 video ni.

AZLIN on April 18, 2011 at 11:46 PM said...

nikah..sebabnya majlis yg penuh suci dan bermakna. tapi dua2 nak. hehe

choclairissa @ intan on April 19, 2011 at 1:14 AM said...

hurmmm..saya pun xtau nk pilih mana..kalau amik video akad nikah HD (which is mahal sikit) dan resepsi SD (murah sikit) ok tak?

Miss Tatie on April 19, 2011 at 11:47 AM said...

mestilah akad nikah.. sebab saat tu lagi touching...

aNis LeMoN aBu on April 19, 2011 at 1:48 PM said...

hm. nasihat dpd orang yang xde video. (SOBS~) i suggest nikah. sebab, ada moments yang u rasa nak ulang2 je time tu.

macam i, dengan tok kadi salah sebut nama la, khutbah dia panjang la, akad daddy-hubby yang klaka la, kalau blh semua i nak tgk balik. =)
(xdilupakan saat bangga jadi isteri dengan sekali lafaz ;) )

masa bersanding, macam xde apa sangat kot. pk nak enjoy the day je~ tp kalau x, salah satu majlis amek dengan video sdr la =)

Firdani on April 24, 2011 at 4:47 AM said...

akad nikah...

Q on April 25, 2011 at 5:00 AM said...

Nikah!saat sah..hihi

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei