Jul 1, 2011

review: catering

no. aku tak tempah any catering. sekadar masak-masak dirumah. tok ma adalah head chef, dibantu saudara-mara, jiran tetangga dan rakan-rakan (termasuk kawan-kawan hajar). aku tau, memang memenatkan masak sendiri ni. tapi seriously, rasa meriah sangat! lauk pauk adalah sangat sedap okay, dan alhamdulillah tetamu-tetamu pun tak putus-putus cakap makanan sedap.

P1000621
P1000630

cuma paling kesian adalah umi, abah dan adik-adik. lepas majlis mereka paling banyak duk menyimpan, mengemas dan lain-lain. terima kasih kepada semua yang membantu!

aih, aku duk belek-belek dvd yang fotografer bagi, takde pun gambar makanan yang dihidangkan. so aku letak dua gambar ini sajalah ok.

2 comment(s):

Alia.A on July 1, 2011 at 12:39 PM said...

i suke sbenarnye drpd catering. better masak sendiri. we know mane yg lebih mane yg kurang. rasa pun kite boleh tentukan sedap or tak. u're so lucky.

tapi i tak dpt la nk msk sendiri. dh la adik bradik x ramai.

i suke the environment! mcm dolu2 kan. hehe

~ mizzAmy ~ on July 2, 2011 at 1:42 PM said...

kalo kat kg memang seronok gotong-royong mcm nie. kalo kat bandar like KL, memang pengsan lah tuan rumah nanti. takut tak dek saper nak dtg tolong. hahahaha... btw, mcm sedap je daging gulai tuh. tetiba rindu nasik kenduri kat kg. =P

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei