Oct 8, 2008

Kisah yang tak sedih

Thanks to semua yang komen untuk entry di bawah ini. Itu kisah Satu Syawal. agak mengecewakan. Then kusedar, kita beraya bukan untuk duit raya mahupun baju raya. Kita beraya untuk meraikan hari kemenangan. Hari yang Allah kurniakan kepada umat Islam untuk bergembira. Alhamdulillah.

Hari raya kedua, my batch ada menganjurkan sambutan hari raya. Ada potluck. My group kena masak nasi himpit dan soto. Banyak jugak makanan yang ada contohnya rendang daging, ayam pedas, kuah kacang, dan biskut-biskut raya. Hari tu baru ku dapat senyum sikit. At least taklah rasa sedih sangat. Coordinator kami pun dijemput sekali. Tak sangka pula si omputeh ni dapat tahan makanan pedas. Syabas Sheryll. haha.

Photobucket
Photobucket

Ahad lepas ada sambutan hari raya yang dianjurkan oleh Auckland sisters. Untuk perempuan sahaja.hehe.Kali ni memang rasa macam raya. Semua orang melaram. Cantik2 baju sorang2. Haha. Jeles2. Ku pinjam baju kurung orang. hua3. Tak kisahla. Yang paling penting, kujumpa lontong! Huwaa.. Feel like home. Dah lama sangat mengidam nak makan lodeh/lontong ni. Oh ye, cerita pasal lontong, kubaru tau lodeh ngan lontong tu mende yang sama. Kwang3!

Photobucket

Ha! Ramai yang tanya pasal me n my tunang. Hehe! Farah dah bertunang ke?? Iye jawapannya. Rupanya masih ramai yang tak tahu pasal ni. Yelah, ku bertunang dah lama. 1 Januari 2008. permulaan hari untuk tahun 2008. Alhamdulillah. Dan ye, siapa tunangku? Namanya Mohd Aliff Sobri, berasal dari Pahang. LOL. Hehe. Kalau anda yang biasa baca blog ni, maybe tau. Biasanya ku akan refer dia sebagai Mr.Aliff. Hehe. Dan kami sebaya. Erkk.. actually Mr Aliff tua 7 bulan dariku. Haha. Kami jugak satu course dan satu university. Okey, sekarang anda dah tau kan? (^_^)v

16 comment(s):

sweethOneY on October 8, 2008 at 5:03 PM said...

terubat gak rindu kan..hik3 :P
tu la, bace n3 lepas baru taw farah de tunang taw... :D

yonna bebot =) on October 8, 2008 at 7:37 PM said...

hehe..
ade ke tajuk kisah tak sedih! haha..
gile comel.
wahh sane meriah gak kan :)

farah kat sane brape thn ek?

Monkey D Luffy on October 8, 2008 at 9:53 PM said...

napa ajak pompuan jer tempat tu? diskriminasi! ;p

nampaknya ramailah PEMINAT yang kecewa dengan berita pertunangan itu. ;)

farah aminuddin on October 8, 2008 at 11:19 PM said...

izza>> hehe..betul2.. terubat rindu (sikit) haha..

yonna>> hehe..maseh yonna.. meriah jugakla. tp nk compare ngan ry bersama family. mmg feelingnya sgt lain =)

monkey d luffy>> bukan diskriminasi. jgn slh fhm ok. auckland sisters ni persatuan muslimat kt Auckland. so, pompuan jela..hehe

samdaddycool on October 9, 2008 at 12:41 AM said...

salam..

lama tak masuk blog new zealand...

laa.. ingatkan dah kawen, baru tunang je....

... tak kira raya kat mana, yang penting, dapat sambut kegembiraan syawal...

selamat hari raya , maaf zahir batin

nadia-ady on October 9, 2008 at 1:31 AM said...

mungkin tajuk lebih kurang 'kisah yang sedikit gembira' heheh..

kira best la tu semua dpat berkumpul ramai2 kat sana sambil melaram ngan baju raya..huhu

p/s:lambatnya baju farah sampai? posmen sana tak wat keje ape...huhu

Mohd Ariff Yaakub on October 9, 2008 at 10:09 AM said...

ala mana aci kena masak makanan yg dah biasa dimasak..my favrite kuah kacang lak tu.. huhu

lontong ek? bukan lotong? muahaha.
wajik = pulut manis (baru tahu smlm)

nama kita lak ariff (kalau amoi dia sebut aliff)

maziah on October 9, 2008 at 1:45 PM said...

alhamdulillah..fara bergembira jugak..

ad3ck on October 9, 2008 at 1:56 PM said...

yang tunang tuh da tau. yang kawennye bile tuh tak tau eehehehe.

Akak on October 9, 2008 at 7:25 PM said...

Salam Farah....

Meriah jugak sambutan raya yg dianjurkan yea..lupakan 1st syawal tu k..

Izwannuddin on October 9, 2008 at 8:53 PM said...

tahniah la tunang.tunang pun tunang gak.
aku ade review movie kami lak kat blog aku.
din-reloaded.blogspot.com

hyfa hasan on October 10, 2008 at 7:16 AM said...

best x raya kat sana??
mesti windu kat kat mlysia..
xpe.. leh merasa kan braya kat negara owg..

~ mizzAmy ~ on October 10, 2008 at 4:59 PM said...

~ memang tak tak sedih mana since kat sana pun ramai. bila beramaian camtuh memang akan hilang rasa sedih. melainkan duk sorang2 dlm bilik, confirm la sedih...

ramai yg tak tau farah dah bertunang ker? kesiannya depa nih... ~

MiSZuE on October 10, 2008 at 5:32 PM said...

hmm janji meriah ade kawan2 tunang hehe:P

farrah lame gak zue komen kt sini.tpi asik lupe nak ckp..>>.nk link blog farrah tau..:P

FiQ OnLinE on October 10, 2008 at 10:09 PM said...

Baru fiq nak ngurat Farah, dah bertunang erk! TAHNIAH!

utopia on October 11, 2008 at 5:33 AM said...

hai salam kenal...
emm xkisah lah pinjam ke sendiri ke..
janji niat

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei