Nov 4, 2008

bila aku sudah tiada

Aktiviti men-survey SLR belum habis lagi. Dah banyak kedai kupergi. Dah ada yang berkenan dihati. Hari Khamis ni insyaAllah ku akan settlekan pembelian SLR ni.haha. Mungkin ku akan beli SLR jenis Canon 1000D atau 450D. Iye, ku akan pilih Canon. Nikon D80 juga okay tapi harganya mahal okeh. Tapi taktau la kalau last minute berubah hati ke brand lain pulak ke. Haha. Okeh. Kali ni just nak share gambar2 raya family ku kat Malaysia. First time ku tiada dalam gambar time raya T_T sobsob. Tapi kembarku, si Aleeya tu boleh jadi pengganti diriku disana. So, no problem. (^_^)

gambar masa open house di rumah ku kat pasir puteh. si cantik manis tu adik sepupuku, emi ;)


the girls dalam keluarga belah umi.. hehe.. semua2 tu adik2 dan sepupuku. hanya ku ngan kak ida je takde dalam gambar.

yg paling tinggi tu helmi. satu2nya adik lelakiku. serius tak kenal bile first time tengok gambar ni. dah macam orang dewasa ;p

keluarga belah umi. yg duduk tu ayoh & ma (ayoh ngan ma ni adalah panggilan untuk nenek n datukku), baju pink tu maklong and yang baju hijau tu umi sayang.


raya pertama. Aleeya adikku cayang. makin panjang rambut dia.. aaaaaaa..rindu..

14 comment(s):

Monkey D Luffy on November 4, 2008 at 4:10 PM said...

SLR tu apa?

MiSZuE on November 4, 2008 at 4:15 PM said...

yang comelnye adek farrah tue..macam akk die jugak kan hehe

hermm lame lagi ke farrah study..?

nadia-ady on November 4, 2008 at 4:20 PM said...

wah,da berapa lama tak balik malaysia farah?

neway,terubat jugak rindu farah kat sana.Kalau dapat webcam dengan family lagi best.hehehe

farah aminuddin on November 4, 2008 at 4:37 PM said...

kapten>> single-lens reflex camera ;)

zue>> haha.. maseh2.. tak lame dah.. disember 2009 nnt leh blk malaysia.. ;)

nadia>> my family takde webcam.. huhu.. farah asyik duk call je diorg... tak kisahla, janji terubat rindu ;p

~ mizzAmy ~ on November 4, 2008 at 5:55 PM said...

~ lor, nih mesti rindu-rinduan nih. tak per la. lagik setahun lebih jer kan? tak lama pun...

dah nak beli ke kamera tuh? beli jangan tak beli... ~

yonna bebot =) on November 4, 2008 at 6:54 PM said...

aleeya tu comel gile,farah :)

S h i n o on November 4, 2008 at 9:05 PM said...

huh comelnye sepupu die...
nak pengsan tgok.
:P

p/s: tp farah pon comel gak

MrYusSmile on November 4, 2008 at 9:53 PM said...

family bahagia deh...
blik cni jgn lupa ole2 dr negara org erk...
mst byk ilmu y farah bwk ni...bgus...bgus...bgus...

p/s - smua comey2 belaka adik beradik dia..mak ayah dia pun cute jugerk..:P

Mohd Ariff Yaakub on November 5, 2008 at 12:50 AM said...

aleeya tu jgn sape kacau. maxx dah cop awal2..

geram betul tgk dak tecik ni bila pose dpn kamera..

**dok dgr lagu kumpulan Hujan - Bila Aku Sudah Tiada

Yatie on November 5, 2008 at 3:54 AM said...

hubby akak guna Nikon SLR yg D40x kalau tak silap .. lupa la plak .. tapi mmg best esp kalau nak tangkap gmbr yg jejauh tuh .. puas hati betul rasanya .. yes, go for SLR :) - ayat provokasi di situ:p

Princess Liyana on November 5, 2008 at 4:06 AM said...

Wah nak bli SLR?byknye duit dia..huhu..seronok tu.mesti minat amik gmbr ni;)

huhu..alaahai..tak lama lagi balik ok?;)jgn sedih2. rindu2 webcam ke..video call..ehehe

farah aminuddin on November 5, 2008 at 6:17 AM said...

mizzamy>> tulah kan..mase kejap je berlalu.. sedar2 nnt da nak balik =)

yonna bebot>> comel kan? haha ;)

shino>> jgn pengsan dulu.. hik3

yus>> insyaAllah balik mesia nnt dgn ilmu yg banyak..hehehehe

maxx>> bc entry ni sambil layan lagu hujan lagi yek..haha.. nak cop untuk sape maxx..kih3

yatie>> d40?? puas hati tak pakai slr yg tu akak??

liyana>> err... rasa mcm rugi kalau xbeli slr skang..hehe.. NZ ni ade pemandangan yg cantik.kalau tangkap dgn cam biasa xpuas hati ;(

Sweet Thinker on November 6, 2008 at 5:16 PM said...

comel nye aleeya. bila umo dia nk 18 ar. nk ngorat. haha. ore kelate comel2 kan? haa. sbb tue wa ore kelate. kekek!

sweethOneY on November 11, 2008 at 10:13 PM said...

ooo..farah de kembar ekkk?

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei