Feb 27, 2009

Dunia remaja

Lps baca entry Nadia-ady pasal obsession, saya teringatkan ini:-

Kisah 1: Masa saya form 2, mmg saya gila bollywood. Smpai email saya masa tu pun puteri_bollywood@something. Apekah??! lol. Ada kedai dekat sekolah yang jual magazine. Setiap bulan, mesti 3-4 magazine pasal Bollywood saya beli. Bayangkan brp byk saya ada? Saya tak bagi tau parents sebab takut diorang marah [yelah, dah membazir].

Photobucket

Oleh krn masalah storage, saya decided nak bakar semua majalah yang berkilo2 tu. [tak fikir panjang langsung]. U know what, saya pergi bakar dlm rumah! Haiya. Nasib baik tak hangus rumah saya. Isk. teruknya. Lepas tu, insaf. Mintak maaf kat abah umi. T_T [dan saya dah tak beli magazine lg]

Kisah 2: Saya minat band DBSK [Boy band Korea]. Jambu2 semuanya ;p Saya selalu guna gmbr DBSK utk jadikan wallpaper laptop. Then one day, my tunang pinjam laptop saya. Dia tengok wallpaper tu and dgn sinis dia cakap "Eh,eh..Hensemnya saya". [Tandanya tak suka la tu saya letak gambar lelaki lain]. HAHA

Photobucket

Lepas peristiwa tu, setiap kali dia nak guna laptop saya, saya akan pastikan wallpaper itu ditukar dulu sebelum dia nampak. Kih3. Dan biasanya brg2 DBSK yg saya beli semua akan disorok. Hopefully dia tak baca entry ni. HAHA ;p

Note: Itu kisah lama. Sekarang saya budak baik. *giggle* Yg buruk jadikan teladan okeh :)

Pictures: Flickr.com, dbsker.blogspot.com

31 comment(s):

ijechan on February 27, 2009 at 3:06 PM said...

mak aiihh.. bakar buku dalam rumah, mau x hangit satu umah ng bau2 kertas di bakar. ehe..

=) bila igt kenangan lampau, kelakar pun ada. senyum sorang2..~

Farah Aminuddin on February 27, 2009 at 3:09 PM said...

tau xpe. haha. mase tu kurang cerdik T_T nasib baik la sbb dpt padamkan api tu sendiri ;p

~ mizzAmy ~ on February 27, 2009 at 3:20 PM said...

~ hahahaha... siap puteri bollywood tuh. nih parahnya kalau obses sangat kan? akak suka layan korea sebab akak suka fashion diorg. tuh jer kot yg dpt pengaruhi akak. :P ~

Farah Aminuddin on February 27, 2009 at 3:28 PM said...

hoho.tulah pasal.

fashion korea?? comel :)

Da Ghotic on February 27, 2009 at 3:36 PM said...

baik ye frah mmg baikkk :P

Farah Aminuddin on February 27, 2009 at 3:39 PM said...

*blushing*

haha ;p

Adry on February 27, 2009 at 4:07 PM said...

hahaha... ok la tu .. tunang tegur cara sinis... jangan terus marah marah tak tentu pasal... hehehe...

gud gal...

Farah Aminuddin on February 27, 2009 at 4:11 PM said...

tula kn adry, me pon tak sentap.hihi

Jard The Great on February 27, 2009 at 5:06 PM said...

OMG!! aku mmg minat gler la kat DBSK..

tp dulu la... hehe

Farah Aminuddin on February 27, 2009 at 5:15 PM said...

haha tp nape skang xminat dh ke

nAd.dOt on February 27, 2009 at 8:15 PM said...

hehe..
xsgke minat bollywood..
pnah berangan menari golek2 tepi gunung x? hehe =p

Farah Aminuddin on February 27, 2009 at 8:34 PM said...

heheehe takdela smpai cmtu ;p

nadia-ady on February 27, 2009 at 11:24 PM said...

wah!puteri bollywood.hehe..bakar dalam rumah? biar betul farah.hahah..Nasib baik tak terbakar rumah..hehe



dulu kita kecik2 zaman sek. rendah. memang zaman bollywood kan. Nadia pun tak terkecuali.hehe..Pernah sekali pergi taman yang ada tasik lepas tu dia berbukit sikit. Apa lagi, buat aksi bolywood lah nadia dengan nana.Best giler! Golek2 siap nyanyi lagu hindustan lagi.kah3! Tak tahu la org tgk ke tak.Tapi taubat lah, sekali je buat sebab balik2 rumah je badan gatal (masa tgh buat tu tak rasa pulak). Dari atas sampai bawah gatal2. Ialah kotor kan. Ingtkan bersih mcm dalam tv..hihihi

Farah Aminuddin on February 27, 2009 at 11:42 PM said...

mak aih nadia. smpai gatal2 bagai.hahah. farah takde smpai cmtu kot. ngeh3. tp karaoke suke la. hihi.
tula kan. nasib baik tak terbakar. fuhhh

nadia-ady on February 28, 2009 at 12:45 AM said...

farah pandai nyanyi lagu hindustan lancar ea? (my friend pun ada sorang ni minat bolywood sampai terfaham bahas hindi sikit2 :D ) nadia tak lancar sgt. Unless lagu tu sangat famous baru boleh nyanyi (itupun chorus je..hihi)

Farah Aminuddin on February 28, 2009 at 12:56 AM said...

hehe. agak lancar. sbb bhs hindi sng nk ingt. :)

actually mmg menghafal pun lagu2 nya.haha. tp lagu skang kurg best

Princess Liyana on February 28, 2009 at 3:35 AM said...

huhu..tk blh blah dear..mint smpai email pun nama bollywood..huhu yana dl suka gler lyn cit dia..skang citr dh kureng ckitkan?

Farah Aminuddin on February 28, 2009 at 3:38 AM said...

hahaha. tu baru satu yana. yg khan2 tu belum masuk lg. haha.

aah cite skang mcm xbes jek.huuu

*pil.tahan.sakit* on February 28, 2009 at 4:01 AM said...

dulu minat gila dgn boyband ke..mcm spice girls ke n mostly dr uk.
kalau dulu mesti nak beli majalah2 uk tu lah.. mahal ok for budak sekolah mcm i ni!!.. mcm britpop ke..smash hit ke.. kalau ada poster2 tu siap kumpul.. jual2 ngan member ke..


gile teruja bila teringat n terjumpa balik. kesannya poster2 tu wat sampah je. siap jadi sarang lipas.. cisss..

Farah Aminuddin on February 28, 2009 at 4:30 AM said...

hihi. betul2. dulu nk beli punyelah mahal. last2 dlm tong sampah gk tmptnye ;p

umar_skyscooter on February 28, 2009 at 7:04 AM said...

aslkm,nice blog walking.Erm nak jemput tuan rumah ke blog sye ni di http://chipmunk18.blogspot.com ,n jgn lupe linkkan blog ni yer,ok thanks n bye

Genie on February 28, 2009 at 9:21 AM said...

haha..

jini letak gambar F4 as walpaper laptop. tapi bila balik umah, terus tukar. sbb malu..

hihihi..

Farah Aminuddin on February 28, 2009 at 12:38 PM said...

umar

slm. thanks atas kunjungan anda. nnt sy pegi jenguk ur blog. insyaAllah


jini

dh agk dh... hahaha. rs cam segan kn. hihi

Hanna J. Potter on February 28, 2009 at 2:31 PM said...

hoho, buku dibakar dlm umah? ini sungguh bahaya skali~! btw, i like your writings. from where i stand, they sound honest. will come again!

Farah Aminuddin on February 28, 2009 at 3:02 PM said...

yep2. mmg bahaya. haha. xkan diulangi lagi. btw thanks for the compliment :)

S h i n o on February 28, 2009 at 9:17 PM said...

zaman bollywood dh lepas kan..??

:P

Farah Aminuddin on February 28, 2009 at 9:20 PM said...

aah. ;p

fikrifayi on February 28, 2009 at 9:27 PM said...

hihi.. bakar dalam rumah.. mst berasap2...

Farah Aminuddin on February 28, 2009 at 9:39 PM said...

oh tidakkkkk... takkan ku ulanginya lagi. hahaha

aki on March 1, 2009 at 4:15 AM said...

haha...syida pun giler bollywood..siap wat satu buku..letak semua gmbr artis bollywod..kantoi ngn abah..haa..amek ko..kene bebel..huhu~

sekarng amatlah giler korea..semua hero hansem cikit cute cikit..dah jd pakwe ku..wakakaka~

ibu xder bising..abah pun malas..kekadang..tv kt umah..syida punyer..nak tngk drama korea..kekadang smp majuk xpat tngk..

wahaha~

Farah Aminuddin on March 1, 2009 at 10:19 AM said...

hoho.. same la syida. farah pun ade buku gak. wakaka. bleh kata semua kawan2ku waktu tu ade kompilasi gmbr2 artis bollywood.. mmg xleh blah. ;p


err.. isk isk isk. kalau mcm tu ramai la pakwe syida ek? asalnye cute, syida nak.hahahhaa

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei