Feb 28, 2009

Lelaki vs. Perempuan

Bloggers sekalian, betulkah perempuan merajuk [sebab lelaki start dulu or salah faham or whatsoever] rajuknya tak lama? Berbanding kalau lelaki yg merajuk, bukan main payah lagi nak pujuk.

Bg saya, perempuan mmg sng dipujuk. Lagi2 kalau si lelaki jenis pandai memujuk. Tabur ayat-ayat cinta, terus cair mcm ais [Errr]. TAPI, wp cpt dipujuk, cpt jugaklah dia nak merajuk balik. Betul tak? ^^ Berbanding lelaki, lambat sikit nk merajuk, tapi bila dah merajuk sekali. Haih. Makan masa pulak moodnya nk baik.

Merajuk, merajuk jugak. Tapi jgn sampai ganggu relationship sudahlah. Pandai2lah encounter problem tu. Kalau gunakan perbuatan merajuk tu sebagai medium untuk eratkan kasih sayang takpe, jangan terlebih sudah. Nanti tmakan diri sendiri. [Sedap ke makan diri sendiri?]

Photobucket

Sebaik2nya lah kan, elakkan dpd merendah2kan/ banding2kan pasangan anda bila bercakap depan kawan lain. I'm sure lelaki mahupun perempuan mesti tak suka. wp ianya sekadar joke. Maybe ade yang jenis simpan rasa "dimalukan" tu dalam hati. Yg simpan dalam hati tu lah yg bahaya. Lama2 pasangan akan memberontak. Dah byk sy tgk kes macam ni [Mcm la saya ni Kaunselor pulak]. Kesian partner dia -_-

Update: Ade org yg kalau merajuk perlukan ms, so kene tgu reda br pujuk. TAPI ade org bila merajuk, kena pujuk terus. [Saya la tu.HAHA]

Note: Tetiba bagi kaunseling pasal kebahagiaan rumah tangga pulak. Ewahh. Bear with me!!

Picture: Flickr.com

32 comment(s):

nadia-ady on February 28, 2009 at 10:58 PM said...

betul farah. Perempuan memang senang merajuk tapi kelebihannya senang dipujuk. Bagi ayat manis sure boleh lupa semua..hahahah

mungkin perempuan emosinya mudah terusik kot. So, lelaki kene lah faham. Kalau buat joke, jgnlah sampai merendah-rendahkan orang..huhu

SeRiaB on February 28, 2009 at 11:06 PM said...

huhuhu...

ala kalu merajuk biarkan ja lama sikit... nanti dah reda baru pujuk..

cepat la reda rajuk dia tu...
perempuan merajuk sebab nak manja..

betui tak?

Farah Aminuddin on February 28, 2009 at 11:09 PM said...

nadia-ady

nadia, smbil masak smbil bls komen ni. haha.betul2. kecuali la buat salah melampau. mmg la merajuk lama kn. hehe.


SeriaB

ade org yg kalau merajuk perlukan ms, so kene tgu reda br pujuk. tp ade org yg nk bermanja2 tu kalau merajuk maknanya dia nk suruh pujuk terus. hehehehe

ijechan on February 28, 2009 at 11:59 PM said...

haha.. sangat setuju!!! =P

tp kdg2 lelaki ni xfhm kita nak dia tabur sket je kata-kata penyejuk.. eii~

uhu.. bila lelaki dah majuk, iskk.. ibarat tak rindu kita dah. tapi bila da terpujuk.. ngaku jugek rindu amat. ehe.

merajuk itu kdg2 membahagiakan. x gitu farah?

Farah Aminuddin on March 1, 2009 at 12:03 AM said...

sangat betullah cik ije! hehe.

kdg2 pompuan ni bkn ape, dia nkkn perhatian. nk tgk mcm mn org tersayang bertindk. bile takde good response dr sidia, mmg la rs nk merajuk. hehe :)

teddi on March 1, 2009 at 2:07 AM said...

sy sokong...
perempuan senang merajuk
tapi senang dipujuk

Farah Aminuddin on March 1, 2009 at 2:26 AM said...

banyak pengalaman eh? ;p

akasia izai said...

hahahha lehlah hire sebagai kaunselor umah tangga sy..ahak..

Princess Liyana on March 1, 2009 at 4:08 AM said...

huhuhu..setuju!P memang senang dipujuk. Actually, tkdela mrajuk sgt kdg2. saje je nk mgada2. hehe nak perhatian..

tp klau lelaki merajuk mencabar ooo..hehe ;P

aki on March 1, 2009 at 4:10 AM said...

haha..nie entry tuk syida ke cik fana...hermm...lelaki mmg..bila lum dpt kiter berayat..bercall2..bermiscall2..
pas2 dah dpt ..dimrh nyer kalu kiter call x bertempat..

asik ckp nnt japla..ptg sikit la msj la..apa la..ee..geram yg amat..cmner leh thn smp kawin neh..

huhuhu...ter emo la cik syida kan..wahahaha(>,<)

S h i n o on March 1, 2009 at 5:47 AM said...

merajuk tu pada2 la ye..
kalau merajuk terlebih2 nnt lelaki cepat naik meluat :P


hehe

merajuk utk dipujuk.
klu kena pujuk cepat2 la
pulih k

Shafie on March 1, 2009 at 6:22 AM said...

menarik entry ni..hehe
kalau bley jgn la majuk2 :P
lebih2 lg kalau benda remeh kn2..

Dayu on March 1, 2009 at 6:30 AM said...

merajuk??
akak rasa dah lama akak tak merajuk, sebab dah malas nak merajuk2 ni
penat la, tggu org pujuk
dah lah tunang akak jenis buat tak tahu je, kena pujuk diri sendiri

tapi ada betulnya kata farah tu
org laki susah nak merajuk
sekali dia dah tarik muka
makan 2,3 hari nak memujuk

Farah Aminuddin on March 1, 2009 at 10:26 AM said...

akasia izai

haha. gaji kenal mahal okeh.hahaha


Liyana

betul3. haha. kdg2 pkr kecik pun nak dirajukkan. bkn ape, sj ngade2. lol


aki

hahhaa. tula. ms syida ckp kt plurk tu, terus terlintas nk wat entry. lahirlah entry ni. kah3
alahai siannye dia. frh fhm. sabo ek -_-


shino

haa.yg ni betul gk. kalau dh pujuk tu, cepat2la ok. takla rasa makin sakit ati.hahhaha


shafie

perkara remeh tu kdg2 sensitif utk perempuan. tp lelaki cam xalert, last2 end up ngan merajuk.haha


dayu

buat tak tahu?err.. dia xnk ajar akak merajuk agknye. :)

Faizal@poyan on March 1, 2009 at 1:28 PM said...

salam farah

hehehe entahlah merajuk ni kekadang membuatkan org menyampah n meluat dgn kita...

bila merajuk dgn harapan akan di pujuk, tetapi tak dipujuk-pujuk last sekali yang merajuk pulak yang kena pujuk hehehehe..

Princess Liyana on March 1, 2009 at 3:44 PM said...

hi hi perkara kecik. atau dah lama tk merajuk pn bleh jd alasan nak mrajuk ;P

Farah Aminuddin on March 1, 2009 at 7:36 PM said...

Faizal

betul2. kalau selalu sgt pon meluat gk.hihi


Liyana

kdg2 best je kn. silap haribulan dpt something.hahah

ubey on March 1, 2009 at 8:02 PM said...

mesti kak fara ngah tggu detik2 peernikahan

nAd.dOt on March 1, 2009 at 9:27 PM said...

sy pon begitu jue..snang mrajuk dan mudah dpujuk..
sy ske pujuk org laen cpat2..tp org itu perlu mase utk reda..tp lamenye nk tggu die reda..sob3~

Farah Aminuddin on March 1, 2009 at 9:27 PM said...

hahaha. poyo la ubey

:: p R i n c E s S _ N :: on March 1, 2009 at 9:49 PM said...

yerr...P mudah majuk tp sng dpujuk..L jrg majuk..but once die majuk..perghh....kte bole stress nk pujuk die..agagaggaga...

Farah Aminuddin on March 2, 2009 at 12:43 AM said...

nad.dot & princess N

betul betul betul. haha. nmpkmya semua pompuan ade pngalaman yg sm eh. haha

nadia-ady on March 2, 2009 at 4:48 AM said...

wah terer farah sekali masak sambil balas komen..hehehe..

p/s: semua gurl yang cerita kat sini semua cerita pasal pengalamn ngan bf diorang. Nadia cerita pasal kisah orang lain tu. Tak pernah ada pengalaman merajuk ngan laki.whahahah

Farah Aminuddin on March 2, 2009 at 8:18 AM said...

alala....

nnt2 nadia akn rs pngalmn tu ;p

Adry on March 2, 2009 at 11:38 AM said...

hermmm rasanya kalau farah tau cara nak pujuk yang betul... lelaki pun mudah dipujuk... hehehe...

ala... lagipun lain orang lain la perangainya.... hehe

Jard on March 2, 2009 at 3:45 PM said...

waaa... dh jd doctor love ek?? hehe...

Farah Aminuddin on March 2, 2009 at 4:09 PM said...

jard

hahahaha ;p


adry

haih. dh bermacam cara dgunakan. ego sgt kot.hahhaa

Princess Liyana on March 3, 2009 at 5:16 AM said...

haha kalau dpt something tu, sgt bertuahla;)huhu

~Faudzan~ on March 3, 2009 at 6:56 AM said...

halluuu org jauh...hehe...
ni pe kes merajuk2 nie...
ishh...

Farah Aminuddin on March 3, 2009 at 7:42 AM said...

liyana

betul betul. hehe.


faudzan

saje ;p

Diya Kamaruzaman on March 3, 2009 at 4:43 PM said...

merajuk kadang2 bagus untuk kesihatan. menandakan hati kita normal. hahaha =p

Farah Aminuddin on March 3, 2009 at 4:45 PM said...

membuktikan kita ade perasaan. haha ;p

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei