Feb 23, 2009

Emo fashion

Saya ada terima komen daripada seorang blogger mengatakan mekap macam emo tu pelik. HEHEHE. Pelikkah? Somehow ianya agak unik. Emo tu apa? Emo berasal dari perkataan emotional. Melalui apa yang saya baca, Emo people ni selalu dikaitkan dengan benda-benda negatif. Betulkah?

Hairstyle: Biasanya emo people ni mempunyai potongan rambut yang tak simetri, panjang bahagian depan hingga menutup sebelah muka. Rambut biasanya berwarna hitam dengan highlight berwarna terang seperti biru, maroon kemerahan dan pink. Oh ye, rambut mestilah iron okeh! HEHEHE

Photobucket

Outfit: Bagi emo guys, mereka lebih suka memakai seluar jeans perempuan yang ketat, berbaju t-shirt yang sendat sertai mempunyai "vintage" look, dan yang penting hoodies. Girls pun sama jugak. Untuk accessories, biasanya mereka memakai scarves, necklaces, socks yang ada pattern, piercings di muka serta di badan DAN berkasut converse (dan sealiran dengannya)

Makeup: Yang paling penting ialah black eyeliner.

Music (Addition): Emo music pun wujud jugak. Tapi saya tak pakar lah bab-bab muzik ni. hehe. Ada yang cakap Fall out boy tu band yang bawa muzik emo. Betulkah? Oho.I love their songs ;p

Note: Gambar tu one of my fav pics. [credit to Flickr.com] Siapa yg follow Top Model mesti pernah tengok gambar ni ;p

Note: Entry ni bukanlah nak menggalakkan sesiapa jadi EMO, just for sharing (^_^)v

18 comment(s):

~ mizzAmy ~ on February 24, 2009 at 1:37 AM said...

~ dalam make up and fashion pun ada emo ker? hehehehe... ~

Farah Aminuddin on February 24, 2009 at 1:41 AM said...

mizzamy

ade.. sape ckp takde.ehehe ;p

S h i n o on February 24, 2009 at 2:10 AM said...

suke girl pakai ape ntah kat bulu mata yg nampak terang tuhh hehe

:)

Farah Aminuddin on February 24, 2009 at 2:13 AM said...

shino

pakai ape ek.haha

:: p R i n c E s S _ N :: on February 24, 2009 at 3:18 AM said...

vavavva...fashion emo pon ade ekk..x to plak N...

:: p R i n c E s S _ N :: on February 24, 2009 at 3:18 AM said...

vavavva...fashion emo pon ade ekk..x to plak N...

nadia-ady on February 24, 2009 at 3:46 AM said...

emo tu gothic ea farah? Kalau Gothic nadia banyak nampak fashion cenggini kat Berjaya Times Square. Budak Gothic banyak kat sana..Fashion gothic nadia minat yang eye liner hitam. Tapi yang tak over sangat la.hehe

A.I.Z.A.T on February 24, 2009 at 7:33 AM said...

my chemical romance la emo..
heheh..

Farah Aminuddin on February 24, 2009 at 9:15 AM said...

princess N

hehe. ade2. :)


nadia-ady

amo ngan gothic tu lain sket rsnye. entahlah. im not sure. hahaha. mmg cantik pakai eyeliner itam, tp for myself tak sesuai.hehe


aizat

ade gk bc psl mcr.huhu

Monkey D Luffy on February 24, 2009 at 9:21 AM said...

mekap cam tu sesuai tuk remaja yang nak mengenal dunia... hehehe

Farah Aminuddin on February 24, 2009 at 9:27 AM said...

monkey d luffy

hahaha ;p

Jard The Great on February 24, 2009 at 3:09 PM said...

makeup... utk memberi expresi pada muka.. hehehe..

peaknee on February 24, 2009 at 3:36 PM said...

ala2 harajuku girls kot ek emo girls ni,fesyenn pelik2,huhu

maziah on February 24, 2009 at 4:00 PM said...

huhu maz ikut top model!!!

Farah Aminuddin on February 24, 2009 at 6:44 PM said...

jard

tulah.haha. yg xlawa leh jadik lawa. yg lawa leh jadik xlawa.haha ;p

peaknee

aah la. br perasan, lebih kurg harajuku girls.hehe

maz

hehe :)

Princess Liyana on February 24, 2009 at 7:21 PM said...

wah..br tau..huhu thanks dear for the info;)

nadia-ady on February 24, 2009 at 9:19 PM said...

ye ke tak sesuai farah? rasanya eye -liner hitam sesuai untuk semua girl asalkan tak pakai berlebih-lebihan. Nanti nampak macam hantu pulak.kekeke

p/s: Farah tak pakai eyeliner pun takpe, mata faarah dah besar dah.hihihi

Farah Aminuddin on February 24, 2009 at 10:46 PM said...

liyana

hehe sm2 :)

nadia-ady

haha. serius ckp, muke frh nmpk lain kalau pakai eyeliner bwh mata. hihihih

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei