Feb 22, 2009

Realiti TV

Sekarang, kalau kita perhatikan makin banyak program realiti tv. Macam cendawan tumbuh. (cendawan tumbuh cepat eh? HAHAHA) Saya pun tengok realiti tv. Realiti tv show yang first saya follow ialah The Apprentice.

Saya suka tengok peserta yang berbakat. Mereka memang boleh meWOWkan saya. hihihi. Biasanya ini akan terjadi kalau saya tengok program seperti Project runaway. Boleh cipta baju dengan plastic cups lah, table cloth lah, sayur-sayuran lah. Memang amazing!

Photobucket

Saya juga suka part elimination. Emo2. Tapi yelah, kalau saya pun, saya emo jugak kalau tersingkir. T_T Dan yang paling best pasal elimination adalah creativity pengacara nak umumkan keputusan tu. Contohnya, "it's not a good news for you. But it's a great news!!" Mmg kena pandai bermain dengan kata2 la kan :)

Saya hanya follow yang berkualiti sahaja. Dan, kalau yang ada vote ke apa, memang saya takkan vote. Takmau bazirkan duit. Cuma sekadar menonton (^_^)

Kita tau bahawa realiti TV ni ada pros and cons. So benda2 yang tak elok tak perlu diikut. Dan jangan terlalu hanyut dengan benda2 ni hingga lupa nak ambil tahu isu-isu lain yang lebih penting. **Pesanan untuk diri sendiri juga**

Picture: Flickr.com

16 comment(s):

S h i n o on February 22, 2009 at 7:12 PM said...

sy paling suke tgok program reality TV mcm soccer team dlu..

sebenarnya lebih pada hiburan semata-mata.. heheehe blehla beriadah bersama keluarga smbil menonton :)

ade kesan buruk dan baiknya juga kan?

Monkey D Luffy on February 22, 2009 at 7:23 PM said...

aku suka apprentice jer... sebab suka tgk POLITIK DALAM ORGANISASI... memang jelas kat situ

Farah Aminuddin on February 22, 2009 at 7:35 PM said...

shino

penah tgk sekali rancangan tu. not bad :)

yup betul, yg baik ade yg buruk ade.hehe


monkey d luffy

aah. me pun ske sbb tu. leh tgk cmne org bussiness berfikir.hik3

nadia-ady on February 22, 2009 at 8:40 PM said...

farh, dalam banyak2 realiti show, nadia paling suka dengan The Apprestice ni. Kalau tengok tu memang khusyuk giler la. Sebab sama yang farah cakap, suka tengok cara orang bisnes berfikir+perancangan aktiviti mereka+emo2 masa penyingkiran berlaku tu. Kadang2 nadia selalu main teka2 sape yang akan tersingkir+sebab dia sekali..hehehe..

Farah Aminuddin on February 22, 2009 at 8:44 PM said...

nadia-ady

tulah kan nadia. kalau farah pun suke gk teka2 ni. tp ade yg farah cam kagum tp terkeluar pulak. huhu. dulu dhla tv3 siarkan show tu lewat mlm. tp sanggup tak tido lagi. isk isk. haha

unique_daisy on February 23, 2009 at 1:15 AM said...

sy x tgk pon realiti tv. *lol*

nadia-ady on February 23, 2009 at 2:12 AM said...

hahahha..Sama la farah,tkut2 pun sanggup tido lambat sebab nak tgk rncgn ni. Ada sekali tu tertido masa tgh tunggu, bangun tido je rasa sedih+menyesal sebab terlepas.wahahaha

*pil.tahan.sakit* on February 23, 2009 at 2:23 AM said...

project runaway best..
tp i suka american next top model tu.. hihihi..

Farah Aminuddin on February 23, 2009 at 2:43 AM said...

unique daisy

sy tau ape yg awk tengok *giggle*


nadia-ady

hahaha. same la. kdg2 terlepas sbb tertido. n takde org nk tlg kejutkan. kih3. sekarang ade lg ke program tu ea?


pil thn sakit

kt malaysia skang tunjuk yg cycle brape ea? hehe

Faizal@poyan on February 23, 2009 at 1:41 PM said...

salam farah..

betul tu farah yang baik kita tengok yang melalaikan kita abaikan.. satu lagi perlu ka nak habiskan duit nak vote depa emmm

aki on February 23, 2009 at 3:29 PM said...

relity tv..tentu syida suka tngk next top model..hehe..

the Apprentice pun orait jgk..>,<

btw syida tukar link bru la fara..hope tak lost cntct eh..

Farah Aminuddin on February 23, 2009 at 4:23 PM said...

faizal

aah. xyah vote. kite bkn dpt pape pon kn ;p

syida

patutlah farah masuk blog syida xleh. ingtkn dah dlete blog ;p

nadia-ady on February 23, 2009 at 5:27 PM said...

rasanya ada lagi farah.khamis malam kalau tak silap. Nadia pun dah jarang tgk sekarang. Bila tak biasa tgk, balik rumah asyik lupa je.heheh

p/s: marah kat siapa tu? nampak kat plurk..hehe

Farah Aminuddin on February 23, 2009 at 5:36 PM said...

nadia

ingtkn dh takde show tu. huhu. mcm mn nk tgk. T_T

err.. td marah kejap. sbb ade mslh kt post office.hehe

nadia-ady on February 23, 2009 at 6:31 PM said...

kat nz takde ea? website tv3? tp rasanya kat website tu tayang cerita buatan malaysia yg tayang kat tv 3 je..huhu

Farah Aminuddin on February 23, 2009 at 6:48 PM said...

nadia

xde pun nadia. huhu. frh dh cek kt tv3 online. takdek jugk. hehe. takpelah.tunggu blk mesia nnt.hik3

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei