Aug 12, 2009

baila baila!

♥ ♥ ♥ ♥

IMG_1145

1. ada beberapa orang tanya aku kenapa tak pakai cincin tunang. jawapan aku, aku tak pakai bukan sebab aku nak tunjuk aku ni masih single, tapi sebab aku ni sedikit careless (sikit je ;p) nanti cincin rosak/hilang, meroyan empat puluh hari empat puluh malam tsk tsk.

2. aliff cerita kat aku, dua tiga hari lepas dia jumpa selebriti new zealand. siapa entah nama mamat tu. yang tak boleh blah, mamat tu yang tanya kat aliff "do u want my autograph?". sepatutnya aliff yang cakap "can i have your autograph, mr celebrity?" kesian. lol.

3. lagu jaiho tu sangat addictive. asal dengar jaiho je nak menari. asal dengar jaiho je nak menari. asal nak menari je dengar jaiho. aku rasa maybe sebab ada element lagu hindustan tu agaknya. dahlah lama betul tak layan hindi movies. channel tv nz ni ada tayang hindi movies, tapi tak best. terkilan aku.

4. photobook aliff dah siap. aku designkan untuk dia. serius, memang best lah photobook tu. nak jugak nak jugak nak jugak. cuma gambar aku berbakul-bakul, kalau nak buat photobook kena kurangkan bilangan gambar. hayoh, buntu. perlu photobook ke tak perlu ke tak perlu ke perlu ke perlu. perlu ;p

note: esok aku nak [window] shopping. lama gila tak [window] shopping. mesti tempat-tempat [window] shopping tu dah rindukan aku.

32 comment(s):

fikrifayi said...

laWanye bokeh!

farah-chan on August 12, 2009 at 9:16 PM said...

thnx XD
fikri, pergi workshop tak nnt?

As on August 12, 2009 at 9:18 PM said...

pergh farah smart giler...unik ah gambar ni!
guna prime lense...??

Jard The Great on August 12, 2009 at 9:22 PM said...

serius ke [window] shopping semata-mata?? ehehe..

^^AnGGun^^ on August 12, 2009 at 9:25 PM said...

lawonye!!!!

farah-chan on August 12, 2009 at 9:26 PM said...

as
aah gune prime lense :D honestly, gmbr ni tjadi scr kebetulan je. farah bukan pandai pun nak snap gmbr unik2 ni. hahaha :p byk lg kene belajar dari as ni. heee ;)



jard
betul-lah. hahahaha

farah-chan on August 12, 2009 at 9:27 PM said...

anggun
trimas! xoxo

fikrifayi said...

yg esok ke.. xtau lg..
btw, print photobook ktne?

bape die charge

Abang Long on August 12, 2009 at 9:53 PM said...

Sampai hari ini entah berapa banyak jam tangan tangan yang dibeli tapi hilang. Cuai sikit ... hehehe ... kita serupa

farah-chan on August 12, 2009 at 10:04 PM said...

fikrifayi
kakfarah book online je. kualiti gmbr dia mmg cantik. check this out http://www4.snapfish.co.nz/login/v=0

abanglong
hehehe. sama lah kita. saya dah lama tak pakai jam. nnt lupe letak lagi.

yOnnA on August 12, 2009 at 10:11 PM said...

farah chan pulak dah.bila tuka nama ni hahhaa

farah! everytime yonna dengar je lagu tu, terus ah ingat farah! and terbayangkan farah menari. ok itu tipu.

eh apesal desperate sangat artis tu! euwww! please ok! kebulur autograph kot hahaha

farah-chan on August 12, 2009 at 10:15 PM said...

kahkahkah asal bosan je tuka nama. haha

ni mesti psl status kt fb. eh jgn bygkan jgn! hahahaha

tulah kan yonna. beliau cam desperate. kesian dia. hihihi

^^AnGGun^^ on August 12, 2009 at 10:23 PM said...

suke tgk setiap apa yang fara snap!!
sgt chantekk hasilnya..
muachz!!
lurve it *kiss*

farah-chan on August 12, 2009 at 10:28 PM said...

arigato!
xoxo
mel,psl org jahat tu wat dek je kt dia. nnt2 allah balas balik. jangan sedih2 ok.

^^AnGGun^^ on August 12, 2009 at 10:49 PM said...

oke dear muachz!!
eheheh luahan tak betauliah tue..
ekekekekek
situ jek leh lepaskan segala rase haty ni..

tapi chantek la pic tue farah..
sangat unikk..
wah pas2ni leh jadik photographer part time la untuk majlis kawen eh..

Princess Liyana on August 12, 2009 at 10:51 PM said...

hik hik..yana pn kdg2 tk pakai..lagi2 kalau tgh sibuk nak buat kerja yg boleh mbuatkan cincin itu hilang..ahaks!meroyan nnti br tau..


huhu cian selebriti tu..cm desperate je nak soh aliff amik autograph dia..ahaks!

lagu jaiho tu memang sgt best..rasa nak menari..huhu..tgk dah videoclip dia?hihi

slmt berwindow shopping dear;)

farah-chan on August 12, 2009 at 10:55 PM said...

anggun
uuu tak sampai thp tu lg, mel.maybe one day, insyaAllah. hehe. xpe2. luah je. baru rs lega. ramai org support mel. jgn risau :D


liyana
ahaha. kan?? cincin kesayangan kan, yana? mesti mau jaga elok2. hehe.
farah dah tgk vc jai-ho. suke tgk nicole tu. :D :D best2
thanx!

messyremo on August 13, 2009 at 12:37 AM said...

haha~~

no 2 tak boleh blah..

aku rase kat malaysia pun msti de selebriti yg jenis cmni..hehe

farah-chan on August 13, 2009 at 12:39 AM said...

haha selebriti suam-suam kuku agaknye

chika on August 13, 2009 at 12:53 AM said...

tv NZ ada tayang hindustan? sporting gila. I tak suka tv program kat aussie. borrrring.

farah-chan on August 13, 2009 at 1:03 AM said...

kat sini pun 2 x 5 jugak chika. weekend je kalau best sikit tsk tsk

faridmw on August 13, 2009 at 3:20 AM said...

salam... shopping shopping jgn tak shopping.. hehehe

nadia-ady on August 13, 2009 at 3:51 AM said...

mula2 ingatkan gambr ni farah grab dari mana website but then bila baca komen2 atas ni br tau farah snap sendiri. Cantik!! :D

farah sangat minat dengan jai-ho kan? Sebab tu bila dengar je lagu ja-ho, terus teringat kat farah automatik.haha

biar betul celebrity nz tu macam tu.Desperate okeh.haha..Neway, celebrity tu glemer tak farah kat sana?

farah on August 13, 2009 at 6:10 AM said...

nombor 2 sangat kelakar.

:D

^^AnGGun^^ on August 13, 2009 at 11:38 AM said...

tengs dear!!
lebiu..

wahhh mau window suping eh..
kasik cuci2 mate eh...
pastu sambo la 1-2..takkan tgk je yang!
ahakz!

farah-chan on August 13, 2009 at 1:00 PM said...

faridmw
salam. baek! hehehehe :D

farah
hahaha. mcm kesian. :p

nadia-ady
hehehehe thanks nadia *grin*
huhu kelakarlah, dgr jaiho ingt farah. hihihi.
selebriti tu.. hmm.taktaulah glamour ke tak. mcm glamer jugak. huhu

anggun
sm2 mel :D
ohoo duit sudeh takde. banyak pegi makan angin. haha!

filanastasia on August 13, 2009 at 1:49 PM said...

hi farah.. cam lama tak blog hopping kan.. how are u dear?? dah tunang yer.. congrate ek. akak baru perasan bila baca entry napa awak tak pakai cincin tunnag.. take care..

~ mizzAmy ~ on August 13, 2009 at 1:57 PM said...

photobook?? buat sendiri ke? ke photobook siri virtual cam faceboook tuh??

tolong window shopping untuk akak yer. hehehe...

farah-chan on August 13, 2009 at 2:15 PM said...

kak fila
hai kak fila, im okay here :D
sy dah lama dah tunang. hehe. btw thanks :) take care too


kak amy
photobook betul la kak amy. hehe. psl tu sy belum pegi kedai yg murah sikit tu. sbb jauh. nnt hujung bulan ni saya pegi sana. i'll inform u later k.

Diya Kamaruzaman on August 14, 2009 at 12:45 AM said...

1. Hehe. Cincin pakai sekali sekala takpe. Boleh jaga keaslian dia huhu.

2. Serius sangat funny point nombor 2 ni okeh! Haha. Mesti Aliff tercengang2 masa tuh.

3. Uhuk. Diya suka Jaiho versi pussycat dolls. Memang sungguh addictive ^-^

4.Err. Photobook nih macam album ke Farah? Tunang sape rajin sangat nih? Tunang Aliff, cikgu. Haha


P/s-Ur pict is something okeh =D

farah-chan on August 14, 2009 at 12:52 AM said...

1. wahh pakar cincin eh? hehe. farah tak pakai langsung diya sbb duk dlm umah ngan g kelas je pun. hihi

2. kannn? haha

3. aah yg frh suke mmg versi pcd. takpenah dgr pulak versi bukan pcd hehe :D

4. mcm album gmbr, photobook ni dia print gmbr mcm print buku. hehe

thanks :D

DilOt on August 14, 2009 at 1:31 AM said...

kalau dilot..dilot pakai cincin tng..sbb dilot lagi cuai...hehe..nant lupa letak mane...

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei