Aug 9, 2009

hot wedding colour ideas

1. lavender
IMG_1140


2. cherry and brown
IMG_1140


3. chocolate and cream
IMG_1140


4. aqua blue
IMG_1140


setakat ni, aku tak pernah nampak lagi majlis kahwin bertemakan cherry and brown. not bad juga la kalau pandai match. disebabkan sekarang aku gila purple, aku suka no.1 hehe. tapi 2, 3 dan 4 pun cantik, depends pada preference/taste masing-masing. banyak lagi hot colours ni, boleh lihat-lihat kat allwomenstalk.com.

note: aku belum nak kawin lagi okay. saja nak berangan ;p
pics: flickr ♥

46 comment(s):

momentinlife on August 9, 2009 at 6:20 PM said...

aiseh! dulu mmg minat purple.. tp skrg mcm dh takde fav colour..

mmg berkira2 nk buat kaler brown or bronze wif cream... mcm no 3..wakaka

ntah ape2 ntah.. =)

farah-chan on August 9, 2009 at 6:33 PM said...

no 3 tu nmpk mcm classy + elegant

cun2 :D

KV on August 9, 2009 at 6:44 PM said...

hot okeh! Takpe, berangan dulu, nanti kumpul sikit2. Lawa!

farah-chan on August 9, 2009 at 6:50 PM said...

kak KV taknak wat sekali lg ke time anniversary? hehe :D

Nedy Nadia on August 9, 2009 at 7:48 PM said...

yg no.4 tu cun gak ar..hehe
ade mmbe sy bru je kawen..
oohhh..sangat jeles...HAHAHAA

farah-chan on August 9, 2009 at 7:52 PM said...

dress biru tu cantik. :D
ala, nnt turn awk pulak. sabo2. heee

Jard The Great on August 9, 2009 at 7:55 PM said...

tak salah berangan.. ehehe.. aku ttp suka biru.. ;p

farah-chan on August 9, 2009 at 7:56 PM said...

dah agak dah. biru-die-hard-fan mesti pilih theme biru. haha

Diya Kamaruzaman on August 9, 2009 at 7:57 PM said...

Best aje lah entri Farah lately nih. Banyak pictures yang cantik dan idea yg menarik! Hik hik. Diya walaupun tak berapa suka letak gambar2 dlm blog sendiri, tapi tersangat lah suka blog yang terdapat berduyun2 gambar nya =D

Okay. Back to the topic. Wahah. Tak pernah lak diya terfikir tema kaler utk wedding. Huhu. Tak kisah pun kaler apa sebenarnya. Tapi, diya SUKA yg number 2 tuh! Dan ketiga jugak! AAAAA!!

Macam wondering sikit, macam mana ye Farah boleh terjumpa web gini. Macam previous entry, dpt satu link ke blog berunsur lelaki. Kali ni dpt lagi satu link berunsur wedding. Huhu.

fikrifayi on August 9, 2009 at 7:59 PM said...

jgn lupe menjemput.. huhu

syila_iskandarian on August 9, 2009 at 10:00 PM said...

farah~..
dh pilih color kawen??..
waaa... bestnyer....
suke2...
heheheehe
*syila plak yg telebeh xcited*..

farah-chan on August 9, 2009 at 10:02 PM said...

syilaaaa!!! :D
isk belum lg. lmbt lg. hehehe

farah-chan on August 9, 2009 at 10:07 PM said...

diya
hehehehe. thank you diya XD
farah kurang bab mengarang entry pjg sbb tu letak gmbr byk2. haha
diya suke no 2?? oh finally ade someone setuju ngan farah. haha :D diya suke warna brown/chocolatey eh?
actually kan diya, entry2 mcm ni farah nak guna untuk future reference. penah dulu farah save gmbr wedding dress utk muslimah. cantik sangat. lepas tu laptop rosak. semua gmbr tu hilang. nak cari kemudian dah tak jumpa. so kalau taruk kt blog, at least leh refer balik, insyaAllah.



fikrifayi
insyaAllah
hehehehe

faridmw on August 9, 2009 at 11:23 PM said...

salam.. lawa tpi hrganya pun mesti lawa gak hehehehe...

farah-chan on August 10, 2009 at 12:08 AM said...

salam.
harga boleh dirunding bro
yg penting hati kene berkenan dulu. haha :D

Faizal@poyan on August 10, 2009 at 12:16 AM said...

salam farah..
emmm ramai juga ya yg suka warna purple ni heheheh say pun dah mula sukakan warna tu

farah-chan on August 10, 2009 at 12:23 AM said...

salam bro
leh la pilih theme purple utk wedding nnt ye :D

Adeqq on August 10, 2009 at 12:40 AM said...

sumpah chantek. oke, nak kawen ah!

DilOt on August 10, 2009 at 12:44 AM said...

farah wat sume kaler la..hehe

dr td dok pkir sapela farah-chan ni..tp klik link apsal ke page farah..salah klik ke..

haha..tetibe rase sengal...

farah-chan on August 10, 2009 at 12:48 AM said...

dilot
hahahaha dilot sangat kelakar okay. rasanya bukan dilot sorg je kot rs cmtu =p
buat seme kaler? erm boleh. tp majlisnye kene 4 hari 4 mlm la kalau gitu. hahahaa


adeqq
cantik kannn? heee sila kawin sila sila :D

Nedy Nadia on August 10, 2009 at 12:59 AM said...

ala..dah tak sabor nie...hahahhahhaha

As on August 10, 2009 at 1:46 AM said...

farah!
hoho as adore betul purple itu!

:D

best ah benda2 creative camni, nanti kawen nak wat sndrik ah design2
yeay!

farah-chan on August 10, 2009 at 1:59 AM said...

suka purple? yeay bleh geng lagi haha :D

as tak pelah kreatif, bleh ah design2 sendiri :D

nadia-ady on August 10, 2009 at 3:43 AM said...

wah, first time rasanya tengok kombinasi pink+brown. Cantik lah! Boleh buat idea ni. kehkehkehkeh..

Ungu n aqua blue memang menarik perhatian.

coklat +cream tu pun cantik jugak kan? Aish semua kaler cantik ni macam mana nih? hahaha, nasib baik la nadia lom nak kawen lagi kalau tak mesti rambang mata nak pilih kaler2 yg nak dipilih ..hahaha.. ;)

farah-chan on August 10, 2009 at 4:19 AM said...

nadia
kan?? farah pun belum penah tgk brown cherry tu. cantikk.
nadia, pilih 2 kaler la. satu utk belah pengantin perempuan, satu lg kaler utk majlis sambut menantu. haha :D

Monkey D Luffy on August 10, 2009 at 4:22 AM said...

aku suka lavender

farah-chan on August 10, 2009 at 4:23 AM said...

yay!

:: p R i n c E s S _ N :: on August 10, 2009 at 2:25 PM said...

wuaa....nk kawen..tp x de duit..cane nk wat hot weddg ni...tulun2..

~ mizzAmy ~ on August 10, 2009 at 2:40 PM said...

hahaha... nih sama lah dengan akak. duk berangan je lebih bukak website2 yg berkaitan colour n wedding. entah tahun bila nak kawin pun tak tau... hahahaa

^^AnGGun^^ on August 10, 2009 at 3:10 PM said...

ehem!!!
mcm da terbau2 jek nasik minyak thn depan.. ke ujung tahun nih...
jeng jeng jeng

rs on August 10, 2009 at 5:01 PM said...

cantiknyerrr warna2 tu..

nak kawin lambat lagi nih.. aishhhh...

farah-chan on August 10, 2009 at 5:31 PM said...

princess n: heee simpan duit byk2. hehe

anggun: bau nasi minyak? nasi minyak mel ke? haha

mizzamy: takpelah kak. berangan tak salah. nnt kalau kene kawin kang takdelah rushing sgt sbb dah penah survey2 psl wedding =p

rs: kann? saya pun same jugak. lmbt lg T_T

Da Ghotic on August 10, 2009 at 6:29 PM said...

lavenderrrrrrrrrrrr!!1 i vote for lavender pleaseeeeeeeee!!hahahhaa qis suke purple la farahhh :)

farah-chan on August 10, 2009 at 6:41 PM said...

i like it too!!
hehe cantik kan?

Princess Liyana on August 10, 2009 at 10:31 PM said...

huhu semua warna cantikkkkkkkk...

hik hik tp Yana suka yang nom 2 tu cantik..memang combination yg unik skali..ahaha..boleh wat tema ni..eh eh..huhu ;P

farah-chan on August 10, 2009 at 10:33 PM said...

mmg yg farah pilih ni semua cantik2. kalau xcantik, xkan display kt blog. hahaha

no 2. tu mmg cantik, yana. rs mcm nk mkn. huhu

messyremo on August 11, 2009 at 12:52 AM said...

aku suke aqua blue~~

msti best giler r~~

farah-chan on August 11, 2009 at 2:49 AM said...

sile recommendkan kt budak nakal ye. haha

farah on August 11, 2009 at 5:15 PM said...

chocolate, mengancam!

salam singgah.

:)

farah-chan on August 11, 2009 at 7:15 PM said...

salam :D :D

no 3 is it? ;)

Abang Long on August 12, 2009 at 9:54 PM said...

Farah. Berangan tak perlu keluarkan duit ... hehehe

farah-chan on August 12, 2009 at 10:06 PM said...

that's so true XD

yOnnA on August 12, 2009 at 10:16 PM said...

farah! i love this entryyyyyyy!! <333333

gile lawa gambar2 tersebut. sumpah amazing. haihh!

but sorry ye yang,yonna x suka purple T___T taktau la tahap x sukanya mcm mana haha.x boleh nak tolong dah.tapi takpe la farah minat purple :p err purple ngan pink masuk kan?

waa kaler brown itu sgt hot and spicy ok! mmg cun. brown and cream. ngee. mmg ngam2 coi ah. nnt kawen nak buat kaler brown. berlagak mcm perkahwinan anak2 dato;s sikit hahhaa

farah nnt kawen nak buat kaler ape eh :p

farah-chan on August 12, 2009 at 10:25 PM said...

hoho thanx yonna
yonna tak suke purple heh? takpe2. hehe. pink ngan purple boleh masuk kot ;p

warna brown mmg classy. nampak mewah gitu. cewahhh. tak sabo nak tunggu ur wedding. nk tengok brown theme. hehehe

^^AnGGun^^ on August 12, 2009 at 10:52 PM said...

mel lambat lagik..
eheheheheh
tunang pon lom lagik meihh
farah dulu la ahakz!!

no 2 & 3 mel suke...
yang no 2 tue nampak garang!!!
n mmg ta ada lagi yang wat kat mesia rasenya..tk menah nmpk gabungan itew

farah-chan on August 12, 2009 at 11:01 PM said...

hahaha. tak kisahla sape dulu kan. yg penting kalo mel kawin, harus jemput okayy. :D

mel pun minat warna brown ke? no 2 tu mmg nampak garang. sebab 2-2 kaler tu strong kan. yg lain2 tu seme campur putih atau cream. ;)

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei