Aug 29, 2009

best tak jadi cikgu primary school?

masa school visit tahun lepas, kami pergi both primary schools and secondary schools. walaupun nanti nanti kami akan jadi cikgu sekolah menengah, apa yang aku perhati, most of us lebih happy bila melawat primary schools. sebabnya budak budak ni sangat sangat comel. geraaaammm.

aku masih ingat, aku masuk satu kelas ni. budak-budak kelas tu dalam lingkungan umur lima enam tahun [year zero]. aku snap gambar budak-budak ni. awal-awal tu semua tersipu-sipu. malu ah kononnya. then, ada seorang budak lelaki angkat tangan dan cakap "miss, can you take my picture?". ok, fine. aku tangkap gambar dia. yang tak boleh blah, seorang lagi angkat tangan, "miss, can i take your picture?". aih. dia pulak nak tangkap gambar aku. rupanya dia teringin nak pegang kamera tu (masa tu aku pakai compact camera). lepas aku bagi dia pegang, berderu-deru classmates dia datang kat aku dan aliff. yang awal-awalnya berlagak sombong dengan aku pun turut join sekali.

DSCN2597

ni gambar yang disnap oleh salah sorang budak tu ;p

14 comment(s):

unique_daisy on August 29, 2009 at 9:51 PM said...

seronok + penat

farah on August 29, 2009 at 10:57 PM said...

mesti la budak sekolah rendah lagik comel.

:D

Jard The Great on August 29, 2009 at 11:23 PM said...

ehehe... teringat zaman kanak2 aku.. di mana seme student dlm kelas aku omputeh.

chumel2 la diorg.. ehehe

suria j on August 29, 2009 at 11:59 PM said...

farah, kite pun rase same, suke sangat sekolah rendah!!! enjoy :')
gi sekolah menengah tak best, huhhu.

Nedy Nadia on August 30, 2009 at 3:09 AM said...

comeyy nye budak2 nie...
geram nk cubit pp...
x ngajar kang cikgu nt..
sbb duk geram tgk dak tu comeyy ngat...
hahahha

Princess Liyana on August 30, 2009 at 3:20 AM said...

hihi..jap jap..dear, aliff amik TESL gak ke?huhu..sama2 education?;)

yana tk pernah ada pgalaman mgajar sek rendah.ada pun mgajar tusyen je..hihi tp yana tau, mesti best giler..sbb bdk2 best;)ahaks..

nadia-ady on August 30, 2009 at 3:22 AM said...

aduhai comel betul la muka kanak2 new zealand tu. huhu.Kat luar negara mostly kanak2 nya advance. Pantang nampak benda canggih sikit mesti rasa ingin tahu dan try2 kan.

P/S: "Miss, can i take ur picture">--mana gambar yg budak tu tangkap..hehehehe

Monkey D Luffy on August 30, 2009 at 3:26 AM said...

bijak2 anak org putih ni

Diya Kamaruzaman on August 30, 2009 at 3:36 AM said...

Eieiei kiut nya budak yang jelir lidah kat belakang tuuuu. Hihi.

Sepupu diya selalu cerita pasal students dia. Macam seronok je jadi cikgu primary school. Sebab kenkadang bebudak ni innocent dia terlebih sikit. Huhu

ije on August 30, 2009 at 3:54 PM said...

pengalaman lima bulan praktikal kat sekolah rendah, hmm.. ije suka young pupils. lagi2 darjah 2 atau 3. jujur dan tak byk alasan. erk.

farah aminuddin on August 30, 2009 at 4:48 PM said...

unique daisy
tulah, mesti penat kan. budak2 banyak rgm. hehehe :p

farah
kecomelan itu tak dapat dinafikanlah. hehe

jard
aah. ko penah letak gmbr kelas kt blog kn. semua dak2 omputeh. wiwit. haha

suria j
ten, betuuul sgt. haha :D

nedy nadia
isk isk isk. nnt si cikgu bukan sibuk nak ngajo, tp nak bergambor ngan dak2 comel tu. hahaha

liyana
aah yana. farah ngan aliff sekelas. mengajar pun satu team. haha :p farah tak penah ngaja student primary schools jugak, cume observe je. kalau disuruh mengajar, berat gak ah. mesti susah nk handle berbanding budak besar :p

nadia-ady
budak2 kite pun kalau tgk something, diorg nak pegang jugk. tp kalau org tak bagi, mule lah meraung. hahaha. haa psl dia nk tgkp gmbr farah tu, farah tk bg. tp farah suh dia tgkp gmbr kwn2 dia instead of me. hehe

monkeydluffy
anak2 org melayu pun bijak gak :D

diya
heh. cute kn? budak tu awal2 senyap gile. pemalu la sgt. last2 dia paling excited bergambar. takleh blah. hahaha. farah pun rs mengajar primary school kids lebih fun. tp agk mencabar la jugak.. huhu

ije
hehe. cikgu ije supo budak darjah 6jah! haha

Princess Liyana on August 30, 2009 at 5:43 PM said...

huhu..comel je..cikgu Tesl dgn cikgu Tesl..good combination;)ahaks..

tau tkpe..memang susah handle sikit kot..tp sebab mereka comel, so tkdela sakit sgt hati rasanya..hahaha

messyremo on August 31, 2009 at 2:59 PM said...

peh..

mmg comel beb..

mne budak ppuan?
aku rase msti lagi comel..haha

farah aminuddin on September 1, 2009 at 4:21 PM said...

yana
hihihi. kalau tak comel camne lak yana? hahaha

messyremo
amboiiiiiii. haha. yg girls pun comel gk. XD

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei