Aug 28, 2009

param. apakah?

banyak entri-entri bloggers yang aku baca mentioned pasal param. mula-mula aku memang lupa langsung apa maksud param tu. lepas tu baru teringat itu adalah pasar ramadhan. ni buat aku rindu malaysia ni T____T

masa aku kat kl, pasar ramadhan paling dekat dengan hostel adalah pasar ramadhan kat kerinchi. kat ipba, students tak dibenarkan memasak [curi-curi masak lain cerita], sebab itu aku selalu pergi pasar ramadhan. banyak kenangan tak boleh dilupa, dengan tali sandal terputus masa berjalan ke sana, berbuka puasa kat bus stop dan lain-lain -_-' takpe takpe tahun depan boleh pergi param. yeay! [pic: flickr]


note: masa aku tengah karang entri ni, tetiba je keluar cerita hantu kat tv. lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ;p

***a special note to diya kamaruzaman; happy birthday sweetie. semoga panjang umur dan murah rezeki sokmo. aha balik malaysia kang farah bagi coklat whittakers. jangan nakal-nakal, have a blast ;)

14 comment(s):

S h i n o on August 29, 2009 at 1:24 AM said...

param?? heheh pasar ramadhan hehe br tau ooOOo :)

Diya Kamaruzaman on August 29, 2009 at 1:26 AM said...

Kat sana dah 29hb eh. Hehe. Kat sini baru mlm 28hb. Thanks a lot anyway.

P/s-Huhu. Param tu pasar ramadhan keeee, diya pun baru tahu nih =p

nadia-ady on August 29, 2009 at 3:53 AM said...

eheee..param? nadia baru tahu la farah 'param' tu apa ..hahaha..tp best la pasar ramadhan,macam2 ada jual. Yang tak pernah tahu pun selama ni pun tetiba je ada.hoho

happy birthday to diya jugak...kat sana dah 29 hb ea? kat sini baru malam 28 hb..heheh

farah on August 29, 2009 at 4:00 AM said...

pasar ramadhan rupanya.

haha.

:D

Jard The Great on August 29, 2009 at 6:31 AM said...

param?? ehehe...

sana mmg takde pasar ramadhan ek?? komuniti islam tak ramai ke?

farah aminuddin on August 29, 2009 at 6:34 AM said...

shino
huhu ye ye :p

diya
sama2 :)

nadia
eh?? baru tau jugak ke? farah bajet semorang da tau :p

farah
aah :D

farah aminuddin on August 29, 2009 at 6:46 AM said...

jard

mcm takde. aah takdelah. haha

nadia-ady on August 29, 2009 at 6:49 AM said...

farah nak pergi mana farah? bercuti a.k.a melancong eh? hehee

Monkey D Luffy on August 29, 2009 at 8:43 AM said...

aku ingat Mr. Param kat opis aku

Princess Liyana on August 29, 2009 at 10:12 AM said...

hik hik..yana pnggil bazar ramadhan..hik hik mula2 agak blur bila org sebut param..lama2 oooooo br tahu ;P

farah aminuddin on August 29, 2009 at 12:48 PM said...

nadia
i'll tell u later :D :D

monkeydluffy
hahhahahahahahahahahaha

liyana
same lah kite. hehehe :D sapela satukan words tu. haha

ღ~n0n0i~ღ on August 29, 2009 at 3:05 PM said...

Actually, kaknoi baru tau Param tu pasar ramadhan since baca blog sorang kawan ni T_T..hahaha..
sebab dia tulis Pasar Ramadhan (Param).. Aiyoh..ingatkan nama orang tadi.

~ mizzAmy ~ on August 29, 2009 at 3:15 PM said...

akak jarang sebut PARAM ni. cam tak comel plak bunyik nyer.

farah aminuddin on August 29, 2009 at 4:24 PM said...

kaknoi
saya mula2 ingt nama org gak. ahaha

mizzamy
kak amy kelakar ah. hahahaha mmg tak comel pun nama param tu. cume senang nk sebut :p

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei