Sep 11, 2009

i *heart* datuk siti nurhaliza

cintaku bukan di atas kertas, cintaku getaran yang sama, tak perlu dipaksa, tak perlu dicari, kerna ku yakin ada jawabnya [bukan cinta biasa, siti farah nurhaliza]

aku baru lepas layan konsert satu datuk siti nurhaliza. alahaaaai sedap sungguh suara beliau. ni buat aku nak obsess balik dengan beliau ni. sebelum ni aku stop kejap minat beliau. reasonnya aku tak tahu. tapi sekarang aku sukaaa!

lagu-lagu hits datuk siti yang lama-lama tu memang best sangat ah. memang melekat dalam memori aku sampai sekarang. mana boleh lupa purnama merindu, biarlah rahsia, kau kekasihku, balqis, bukan cinta biasa dan banyak lagi lah.



kalau tak minat, sudah. tak perlu nak kutuk-kutuk okeh XD [pic takde kaitan dengan konsert satu, credit to flickr]

21 comment(s):

fikrifayi on September 11, 2009 at 2:35 AM said...

haha.. td pon baru tgk.. hahaha

messyremo on September 11, 2009 at 2:55 AM said...

konsert satu aku tak pernah tgk lagi tapi ramai cakap best..

aku ni payah sket nk minat..
tapi dulu2 lyn jugak lagu2 rancak die..hehe

farah aminuddin on September 11, 2009 at 3:04 AM said...

fikri
really?? huhu kebetulan tu. hehe

messyremo
memang besttt sgt. maybe sbb dh lama aku tak lyn kot. aku prefer lagu2 balada dia. hehe

Princess Liyana on September 11, 2009 at 3:18 AM said...

alahh..huhu nnti nak tgkla..kiki..

sebab tula yana wat teka lirik tu..kiki dulu punyalah layan lagu dia...especially ms dia mula2 kluar dl..huhu lancar tu every line :P

hihi best best...:)

farah aminuddin on September 11, 2009 at 3:20 AM said...

yanaa peminat siti harus tengok. hihi. mmg best sgt. frh td siap karoks ms medley lagu lama2 dia tu. yg baru ni taktau lirik sgt. hehe

farah on September 11, 2009 at 10:05 AM said...

ct mmg best.

mmg takleh dinafikan.

:)

Jard The Great on September 11, 2009 at 12:13 PM said...

gaya pemakaian tudung die tu tgh hot skang neh kat mesia.. ehehe

DK on September 11, 2009 at 12:36 PM said...

Farah tengok konsert tu kat youtube ke?

Diya pun dikira peminat Siti jugak Farah, sebab memang dedulu selalu ngat addicted dengan lagu2 dia. Dan kalau farah nak tahu, diya pernah buat satu blog dedicated untuk Siti yang cerita pasal Siti je. Hihi. Punya la minat dulu kannnn. Tapi sekarang dah slow down sikit lah. Huhu.

P/s-Hehe. Siti farah nurhaliza ye. Matching gak tuuuu =D

kirana on September 11, 2009 at 1:00 PM said...

akak minat ngn ct dari dulu smpai skrg hhhehehe sbb dia cute sgt!!

~ mizzAmy ~ on September 11, 2009 at 1:34 PM said...

akak dulu-dulu time dia muda remaja je suka. lepas-lepas tuh tak berapa. tapi lagu-lagu dia still layan lagik la.

Princess Liyana on September 11, 2009 at 7:01 PM said...

wah...bestnya karok..huhu..kalau g karok kan, sibuk nak nyanyi lg ct..hahaha..sabo jela kawan2 nk lyn yana ni ;P

Ayoyo..ok ok..nnti yana tgk..huhu;)

farah aminuddin on September 11, 2009 at 10:34 PM said...

jard
yea i know. but im not gonna comment on that. haha Xp

farah
trueee :D

DK
aah utube. taktau pun diya minat siti. hehe. farah taktau nape lepas tgk konsert tu rs minat blk kt beliau. aura tu power betul.hehe
siti farah nurhaliza. kihkihkih

kirana
akak minat ct? yeay! hehe. suke tgk siti. comel sgt :D

kak amy
lagu dia awl2 memang lebih meletups kan

liyana
hehe. karoks lagu siti. mmg feeling abeh :D

Cahaya Hazrini on September 12, 2009 at 5:50 AM said...

kak farah, kak farah!!
mana dapat konsert satu?? nk tgk gak.. uhuhu...

farah aminuddin on September 12, 2009 at 3:25 PM said...

cari kt u-tube jini. cari yg 3dara punye. gmbr clear

nadia-ady on September 12, 2009 at 11:17 PM said...

farah nak tau, lepas je bc entry farah ni kat google reader, sepantas kilat berdesupppp nadia bukak youtube cari video konsert ni. Ceh, kononnya nak berkabung internet jap last2 tak jadi :P


setakat ni baru tengok half. Mmang stunning abis la.dah lama tunggu bila la mereka nak upload vid ni.Salah satu sebb nadia nak eager nak tgk vid ni ialah bila KESEMUA media kat Malaysia ni puji habis konsert tu sebaik-sahaja habis konsert tu. Siap cakap ni la konsert terbaik siti sepanjang kariernya.Rasa nyesal lak nadia tak gi .heeheeh

farah aminuddin on September 12, 2009 at 11:55 PM said...

nadiaa
hehe. mmg peminat siti ah nadia. siap tunggu lama tuu. mcm frh kate, sebelum ni frh stop kejap minat dia. so bile org bising2 psl konsert satu farah wat dono je. frh jumpe vid konsert tu pun ms search drama rahsia hati. huhu.

farah skang dh gila siti. huhu. abis frh tgk vid2 dia kt u-tube. gila ah. hahahaha.

konsert satu mmg terbaeeek. suara siti pun dh pelbagai sekarang. best2.

nadia-ady on September 13, 2009 at 1:57 AM said...

betul2. suara dia dah pelbagai sekarang. Terutamanya part 'low tone' dia. 'High tone' pun sedap halwa telinga. Someone told me yang bila dia berada di konsert tu, meremang bulu roma bila dgr suara siti. Quite of stunning kot. Lebih2 lagi bila part high tone tu.huhu. Kita2 yang tengok kat video rakaman(yang kualiti bunyi tak superb) ni pun dah stunning apatah lagi yg betul2 berada di konsert tu kan yg mana kualiti bunyi yang high standard.huhu.Ralat skit sebab tak g konsert dia ari tu. Takde geng , takkan nk g sensorang .huhu @_@

hahah, panjang plak komen nadia kali ni..hahaha..ok, nak p tulis entry kat blog jap :P

farah aminuddin on September 13, 2009 at 2:03 AM said...

aaaaa ni buat frh nk g jugk ni. hahaha. tp serius mmg best gile. haish [tak abih2 memuji ;p]

Cahaya Hazrini on September 13, 2009 at 5:01 AM said...

owhh.. okeh2.. rojer..
thehe..

nina on September 13, 2009 at 11:35 PM said...

mmg skrg bju fesyen lengan mcm tuh ke? my mom just posted my baju raya. lengan dia agak mcm tuh r. rasa mcm pelik sket.

farah aminuddin on September 13, 2009 at 11:40 PM said...

jini
selamat menonton!


nina
i think so. sbb my cousins punye pun ala2 lengan cmtu. pakai la nnt ye! xsabar nk tgk. hihi

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei