Sep 21, 2009

masak masak raya

fuhhhh puas hati aku masak. dari tengah hari semalam sampai pagi tadi. tak pasal-pasal dapat mata beruang panda secara percuma. haish. mari kita menengok gambar.

IMG_2471
menggoreng kacang tanah. krem tangan aku duk menggoreng benda ni

IMG_2480
kuah kacang yang dah siap masak

IMG_2484
ayam masak merah menyala

IMG_2489
rendang dendeng [first time aku masak ni]

IMG_2494
sate ayam sebelum dibakar dalam oven. masak sate ni paling mencabar kesabaran aku


ehhhhh baru aku perasan, apasal banyak sangat aku masak ni???? -_-'


okeh. dah penat. mahu tido. zzzz

25 comment(s):

unique_daisy on September 21, 2009 at 4:00 PM said...

sy ngn kae pn msk byk. makin sket org, makin byk msk. padahal mkn 2 org je. haha.

Cahaya Hazrini on September 21, 2009 at 4:12 PM said...

woahhhhhhhhhhh giler ah kak farah masak.. kompem best ni.. hehehe..

^^AnGGun^^ on September 21, 2009 at 4:15 PM said...

huwaaa!!!
rendang dendeng..
cam dap jekkk...
farahh kamO mmg sangat rajen n pandai masyak hoccay!! i jelesh nih jeleshhh
ehehehe

pepon selamat hari raya!!
maaf zahir batin

farah aminuddin on September 21, 2009 at 6:44 PM said...

daisy
hahaha. tulah. rs mcm nk rebel tp dgn cr memasak. ;p

jini
hehe insyaAllah. akak msk byk2 nk dpt feeling raya. kalau tak, tak rase nk beraya T_T

anggun
suke rendang dendeng eh? hehe.
alaaaaa mel. kamu pun pandai masak okey!selamat hari raya juge :)

farah on September 22, 2009 at 11:09 PM said...

waa,
pandai je farah masak.

farah yang ini tak reti masak.

err.

:D

farah aminuddin on September 22, 2009 at 11:38 PM said...

hihi.
nnt farah dah kawin mesti terer :D

duwenk on September 23, 2009 at 9:50 AM said...

waaaaaa... best tool.. happy eid mubarak!! lame tak singgah sini.. hihi

momentinlife on September 23, 2009 at 2:37 PM said...

kueh kacang...
pensan la klu aku yg msak.. huhu

farah aminuddin on September 23, 2009 at 10:19 PM said...

duwenk: hihi. thanks dtg mnjenguk sini time raya2 ni. haha

wafa: pingsan??? hihihi

ad3ck on September 24, 2009 at 1:41 AM said...

Lama beb tak ke sini, Salam Eidul Fitr, Maaf Dzoher Batin ye ;)

duwenk on September 24, 2009 at 2:27 AM said...

alaa... takkan satey and kuah lagi?? lame2 basi la cik farah.. hihihii

As on September 24, 2009 at 4:07 AM said...

farah farah
mantap neh
sampai dapat mata panda :D
mesti comel laaa

farah aminuddin on September 24, 2009 at 12:51 PM said...

ad3ck: ingtkn kamu dh tak aktif blog. huhu :p

duwenk: malas nk update la duwenk. haha. btw masakan sy lmbt basi. kah3

as: hahahaha. tp semua dh abis dah. berbaloi la dpt panda eyes. haha

nadia-ady on September 25, 2009 at 6:30 AM said...

wah wah banyaknya makananaaaa. Ni semua farah masak ea? gambar kuah kacang tu nampak menyelerakan . Aishh, tetiba plak nak makan ketupat+kuah kacang padahal sebelum2 ni tak lalu. hahah

first time dengar rendang dendeng. Kelantn punya masakan eh?

farah aminuddin on September 25, 2009 at 1:44 PM said...

aah farah masak :D
eh? nadia tak suke kuah kacang ke? hehehehehe.
rendang dendeng tu resipi dari aliff. farah tlg masak je. dia briefing farah sblm tu. hihi

Princess Liyana on September 25, 2009 at 5:10 PM said...

huhu...tolongggla farah..rasa nk ke NZ je tumpang makan dgn tk malunya...!huhuhu...

rendang dendeng n ayam masak merah huhu sungguh tempting!nakkkkkkkkkk! ok ena sila behave..hihi

farah aminuddin on September 25, 2009 at 6:47 PM said...

hihi. sile dtg sile sile :D

isk. nnt yg yana masak tu jgn lupa taruk gmbrnye kt blog atau fb. hehe

^^AnGGun^^ on September 26, 2009 at 12:49 AM said...

farah!
kasi up la pic raya sama incik tunang...ehehehehe permintaan neh
ngeeeee

erkk...
mane ade mel pandai masyak la farah..
masyak semua benda simple jek..uhuhuhuhu

haah syuke sgt dendang dendeng
ehehehehe tp payah nak dapat la:-(

Cybernetics Mind on September 26, 2009 at 3:18 PM said...

emmm...
kalau laa NZ tu mcm kg sebelah jer..
japppp jer CM sampai...yummy2

selamat ari raya....[belated...]

farah aminuddin on September 26, 2009 at 3:47 PM said...

anggun: tahun ni takde gmbr la mel. cam takde mood sgt huhu

cm: haha sile sile :D selamat hari raya jugaa :)

Abang Long on September 26, 2009 at 4:58 PM said...

Salam Lebaran.

SELAMAT HARI RAYA.

Jangan lupa malam ini ... di Blog Abang Long :)

*pil.tahan.sakit* on September 26, 2009 at 11:29 PM said...

seronoknya tgk dia memasak byk2:)
selamat hari raya farah!

nadia-ady on September 27, 2009 at 1:25 AM said...

hehehe ,kuah kacang bila compete dengan rendang, rank kuah kacang dah jatuh nombor dua.Rendang nombor satu. Pilih kasih.hihihi.Bila dah makan ketupat+rendang banyak2, tu yg tak boleh nak sumbat ketupat+kuah kacng lagi dah.So bila rendang dah takde sekarang, nampak kuah kacang kt blog farah ni tetiba teringin nak mkn kuah kacang pulak. Ngengada kan? kehkehkeh :P

Nedy Nadia on September 29, 2009 at 9:01 PM said...

juadah di hari raye ke?hehehhe

~ mizzAmy ~ on September 30, 2009 at 4:38 PM said...

wah!!! hebatnya dia. akak surrender okeyh masak semua tuh. memang akak tak reti. hahahaha...

apa-apa pun, selamat hari raya buat farah yg jauh di perantauan. still meriah juga kan kat sana?

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei