Oct 6, 2009

harimau mati meninggalkan nama, manusia mati meninggalkan belang

warning: sila abaikan tajuk entri. aku nak cerita benda lain.

aku kan. selalunya kalau nak beli barang, akan survey sampai seminggu, survey punya survey sampai pening. last-last bila pergi kedai, yang aku tak pernah survey tulah yang selalunya aku checked out. sebabnya aku ni cepat percaya dengan salesperson. dan susah nak say no. aish. tapi lepas balik rumah, mesti marah diri sendiri. sebab beli something yang entah apa-apa. lepas tu, end up aku tak puas hati, dan nak beli yang lain. gila. someone tolong katok kepala aku, boleh? katok-katok manja cukup ah :p

tengah buat assignment linguistics. kena buat report pasal english dialect. aku pilih canadian english. dari tadi duk mendengar canadian punye speech. pening seh.

kalau kena tulis pasal perbezaan dialek kelantan dengan dialek terengganu kan best -.-'


20 comment(s):

Faizal@poyan on October 6, 2009 at 11:29 PM said...

salam farah..

selamat hari raya... emmmm saya klu nak beli sesuatu pkk panjang terkadang sampai tak beli pun heheheh

farah aminuddin on October 6, 2009 at 11:31 PM said...

salam

tulah. ade sesetengah org bile dh pening2 tu sampai tak terbeli. kalau saya pening2 pun pegi gasak gak beli. siot je. haha

Nedy Nadia on October 6, 2009 at 11:42 PM said...

ooo...
I xnk abaikan tajuk tu....
apesal tajuk cmtu ek?ahhahhahha

farah aminuddin on October 6, 2009 at 11:48 PM said...

takde idea seh nk letak tajuk ape. hahaha

cHeRyNa PiReS on October 7, 2009 at 12:07 AM said...

kenapa buat canadian english? taknak try scottish english ke? seriously...interesting sangat.i love their accent.

nywayz, beli barang nieh macam gamble jugak...ada hari ok, ade hari tak ok...

oh yaa...tumpang lalu blog ini ye!

Jard The Great on October 7, 2009 at 2:03 AM said...

nnt leh wat tajuk entri len kali...

"untitled"

hehehehe

farah aminuddin on October 7, 2009 at 2:19 AM said...

cheryna pires: huhu br je tukar, buat welsh english. scottish dah ramai org buat tajuk tu. eheh.

jard: tak menarik lah :p

ღn0n0iღ on October 7, 2009 at 3:51 AM said...

dialek terengganu ngan kelantan.. banyak perbezaannya..ehehehe..
Tapi sampai sekarang dalam banyak2 dialek di Malaysia ni, dialek kelantan le akak paling failed. T_T
Padahal kat Pahang tu punya le ramai kelantanese, still failed gak.

Fatt Chin Choy on October 7, 2009 at 6:03 AM said...

meh sini kepala ko :P

farah on October 7, 2009 at 6:48 AM said...

tokleh katok palo oghe lain,
tok baik.

hehe.

Abang Long on October 7, 2009 at 7:08 AM said...

Bahasa Inggeris pun ada macam - macam ya ? Ikutlah slogan ini - BELI KERANA PERLU BUKAN KERANA MAHU

farah aminuddin on October 7, 2009 at 1:05 PM said...

kaknoi: rasenye dialek kelate paling senang. hihihi

farah: bagus budok ni. haha :)

fattchin: tak jadi ah. hehe

abang long: ahai. ini yg saya lemah ni. kena disiplinkan diri pasni :p

Princess Liyana on October 7, 2009 at 5:44 PM said...

Hihi kdg2 mmg blaku pn..bila blk. tnye diri blk, napa bli brg ni.alaahai..

huhu welsh..mnarikkk :)

buat assignment baik2 farah..heee :D

farah aminuddin on October 7, 2009 at 7:04 PM said...

thanks yana!

cHeRyNa PiReS on October 7, 2009 at 7:16 PM said...

welsh pon best fak...diorg ada bahasa sendiri....maybe you can relate.

jgn buat indian english...kang u leh jadi dak call center:P

thanks utk kunjungan balas!:)

farah aminuddin on October 7, 2009 at 7:22 PM said...

no worries~

n

thanks for the idea! :D

Firus Ruhaizad on October 8, 2009 at 7:37 AM said...

sumtimes..hidup kene zalim.
supaya kita tak tertipu..:)

farah aminuddin on October 8, 2009 at 9:37 AM said...

so perlu belajar utk lebih zalim? :D

nadia-ady on October 10, 2009 at 6:02 AM said...

tengok komen kak noi tu teringat yang part kak noi ingat tag tu. Tersengih-sengih nadia sekarang. hehehe...

nadia pun kaki survey jugak farah, tapi selalunya nadia akan beli jugak benda yang nadia survey after survey berminggu/berbulan-bulan lamanya . Godaan salesgirl terpaksa dipandang dengan takde perasaan :D

farah aminuddin on October 10, 2009 at 1:15 PM said...

takpelah nadia berjaya tahan. hahaha. farah kalau sorg diri, memang payah sikit nk lari. sbb kesian kat salesgirl tu. berbuih mulut duk promote last2 kate taknak. hoho. tp kalau dgn aliff, dia tlg bg alasan baik punye kalau tak nak beli. hehe

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei