Oct 5, 2009

orang duludulu takde facebook pun boleh hidup

sebelum aku deactivate facebook aku, ada someone add aku kat facebook. aku check la friend request tu. pastu, tengok nama macam familiar yang amat sangat. aku genyeh genyeh mata yang tak gatal, tampar-tampar pipi sampai sakit. biar betul???? masin mulut encik aliff. dia pernah kata, kalau "beliau" ni add aku kat facebook, apa aku nak buat. aku kata aku berani cakap beliau takkan create account fb. takkan nye lah. haish. rupanya, betul sungguh. abah ada fb account i tell you. hahahaha. terkejut manusia aku ok!

lepas seminggu, aku called abah. tanya betul ke dia yang add. atau adik aku yang buatkan. abah kata abah la yang buat. tapi dia sampai pening-pening sebab taktau guna. yang paling comel, abah kata dia dah lupa password fb dan sampai sekarang tak masuk-masuk dah. hahahaha.

aku bagitau yang abah boleh dapatkan balik password tu. aku explained la potpetpotpet kat beliau. dia emmm emmm kan aje. last sekali dia kata, fb tu susah. untuk orang-orang muda bolehlah. katanya otak dia dah tua. abahhhh abahhhh XD

note: aku delete bukan sebab abah eh. sebab benda-benda lain. btw kenapalah facebook ni tak boleh didelete selama-lamanyaaaa?? setakat deactivate saja. hampeh.

30 comment(s):

momentinlife on October 5, 2009 at 4:13 AM said...

ala.. hilang la kwn farmville ku.. ishk!~

DK on October 5, 2009 at 4:14 AM said...

Haha. Kelakar okeh. Abah Farah buat akaun tu semata nak tahu perkembangan anak dia kot. Hehe. Tapi, memang mula2 tahu pasal facebook pun kita akan pening2 tak tahu nak mula kat mana. Huhu.

Btw. Tadi, diya ada dapat friend request nama Farah, teruja diya nak confirm kan dia. Sebab ingatkan Farah dah aktifkan balik, tengok2 dah hilang friend request tu. Huhu. Tapi, betul ke Farah ada add diya? *takut silap orang pulak*


P/s-Diya semacam hampir2 nak terikut jejak Farah, nak delete akaun FB. Tapi, sebab takde reason kukuh dan masih agak syg dia, tak jadi nak delete. Huhu

Jard The Great on October 5, 2009 at 4:15 AM said...

kunu' utk simpanan org CIA.. seme maklumat kita..

:: p R i n c E s S _ N :: on October 5, 2009 at 4:43 AM said...

wah....N x to abah N ade fb ke x...uhuuu...

farah on October 5, 2009 at 6:37 AM said...

seisi famili saya kecuali ummi ada akaun facebook.

hehe.

:D

yOnnA on October 5, 2009 at 7:28 AM said...

farahh.hari tu ada tny diya pasal fb farah.dia senyap je huhu T__T

patut la yonna pelik.yonna check friend list hari tu.tiba2 muka farah dah takde.tgk2,dah tak available dah. haih, kurang 1 my kesayangan la T__T nape deactivate acc?

takpe,janji jgn deactivate blog ok! :)

^^AnGGun^^ on October 5, 2009 at 2:10 PM said...

ahahahaha
lawak plak rase
abah farah macam sama abah mel..
abah mel lagi la..
forum2 n Virtualfriends.net siap ade register id sendiri oo..

ღn0n0iღ on October 5, 2009 at 3:01 PM said...

Oh boleh deactivate je ke? Takleh delete terus ek? Hehehehe..
Kak Noi pernah gak rasa cam nak delete, tapi sayang plak sebab ayah, ibu, adik2 join fb..

Anyway..
Ayah akak memang rajin buka FB.. Ekekeke.. Best betul!

Still, I HATE FB!

Abang Long on October 5, 2009 at 3:03 PM said...

Sepatah haram Abang long tak tau tentang FB. Farah boleh tolong ?

Maaf, Abang long memang jahil dalam bidang IT.

~ mizzAmy ~ on October 5, 2009 at 3:18 PM said...

patutlah dah lama tak nampak farah di FB.

akak suka FB nih sebab semua org ada kat situ. dari kawan sekolah ke kawan UPM, ke kawan ofis lama. and bloggers pun ramai. so, senang nak gossips. hehehehe....

Safirah Abd Rahman on October 5, 2009 at 5:23 PM said...

hahaa..ur abah same as mine!

farah aminuddin on October 5, 2009 at 9:38 PM said...

momentinlife: aku dah lama nak delete, tp bile pk kan farmville. tak jadi. tp ari tu laju je tgn g deactivate. haha :p

DK: haha. agaknyelah kot. aah tu mmg farah. sebenarnye farah decide nk deactivate balik dan add org2 yg farah nk je. tp pastu record2 lama takleh dibuang. terus tak jadi. sorry diya.

jard: yep i know. tak pyhla letak butiran yg betul. fake kan saje

N: entah2 abah n pun ade fb. hihi

farah: wahhhh mantap!

yonna: alalala. farah rs bersalah jugk. tp takpe yonna. kite bergugu gaga kat blog ok?? xoxo

anggun: abah mel lagi mantap la. haha

kak amy: kawan2 saya pun ramai kat sane. tp entah mengapa ari tu otak weng sikit. mule la buat pkr2 mengarut seperti mendelete fb. haha :p

kaknoi: plurk lg best kn kaknoi? ;p

abang long: isk, kalau buta IT takkan abang long boleh berblog kan? hehe

safirah: ur abah also got fb eh? hihi XD

Princess Liyana on October 5, 2009 at 10:11 PM said...

lor...napa lak dear..tk bestla gni..isk..activekan la blk...


hehe comel je ayah farah..huhu..ayah kita samala..hihi ritu dia ckp dia nk buka fb. huh,tkezut jap.. takmo add abh la..nnti kantoii...hahahaha..

farah aminuddin on October 5, 2009 at 10:19 PM said...

haaaa kantoiii ape niii?? :p :p

fa10 on October 5, 2009 at 11:56 PM said...

alahai, x sempat nak add farah kat fb..hikhikhik. Anyway kak faten dah tukar ke blog baru.

Mac Attack on October 6, 2009 at 9:46 AM said...

Mengapa harus begini...


Anyway...gambate Farah-niichan..!

messyremo on October 6, 2009 at 8:46 PM said...

hehe~~

dulu aku deactivate gaks..

last2 aku bukak balik..
aku dah ketagih tahap gaban kat Fb..hehe

farah aminuddin on October 6, 2009 at 9:43 PM said...

kak fa10: hehehe :p dh tukar link eh? nnt sy g jenguk :)

mac attack: incik mcm mn nih :( :(

messy: addicted? pasai apa? game ke? :p

Princess Liyana on October 7, 2009 at 5:42 PM said...

kantoila pape yg patot..hahaha :P

farah aminuddin on October 7, 2009 at 7:03 PM said...

haha :p

nadia-ady on October 10, 2009 at 6:10 AM said...

sama macam diya, teruja je bila tengok ada nama 'Si Farah' yang add tapi bila bukak takde request tu..huhu...farah bukak la akaun baru, takyah activate yang lama.HEHEHE

farah aminuddin on October 10, 2009 at 1:13 PM said...

insyaAllahh.. :D

Merissa K. on October 23, 2009 at 9:57 PM said...

LOL. i went through the same thing too. over raya, my mom told me that she was on FB. *terkedu for about 2min*

and then she asked me what my username was. i quickly ckp 'facebook utk kawan la ma, mama pergi la main FB dengan kawan mama. tak payah la add'.

serious tak kelakar, i know how u felt.

oh, and if ur deleting ur FB acc simply because ur running away frm someone, u cdve just blocked them yknw. :)

farah aminuddin on October 23, 2009 at 10:51 PM said...

lol.

so u didnt add ur mom, did u? ;D

Merissa K. on October 23, 2009 at 10:54 PM said...

ohh pasti la tak add. hahahah. big no no.

good for u, ur dad forgot his password. hehe

farah aminuddin on October 23, 2009 at 11:15 PM said...

haha! if i did that to my mom, i bet she'll be sulking for a month. thank god she knows nothing abt fb *yeay*

theres nothing wrong abt adding my dad on fb but u know i dont feel comfortable with him seeing every status update i make :p

Merissa K. on October 23, 2009 at 11:19 PM said...

the exact reason why i didnt wanna add my mum up. the vulgarities of my friends and i, tak payah tau kottt. hahaha.

kan?

farah aminuddin on October 23, 2009 at 11:25 PM said...

so true :D

oh btw, i couldnt read ur blog :[

Merissa K. on October 23, 2009 at 11:28 PM said...

hehe. lets hope ur mum wont go all tech-savvy out of the blue the way mine did. horror sungguh.

eh cannot? http://fithrinatasha.blogspot.com
blogger suka cacat lately ni. hish.

farah aminuddin on October 23, 2009 at 11:34 PM said...

okeh sudah dapat. thanx!

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei