Oct 19, 2009

has the internet taken over your life?

aku pun ketagih internet juga. tapi kalau tak jumpa internet seminggu, tiada masalah pun. minah dalam vid ni lagi dasyatlah. masa mandi pun dia ber-internet lagi -_-" ada part dalam vid ni yang budak tu dicabar untuk cari kawan tanpa menggunakan internet. dalam internet, senang sangat nak berkawan kan, hanya perlu klik butang "add friend". tapi kat real life, mesti rasa awkward kalau kita nak pergi kat someone yang kita tak kenal langsung dan cakap kat dia "nak kawan dengan kita tak?" atau "eh, jom kawan dengan kita". ianya possible, tapi menjanggalkan.




note: siapa yang tak boleh hidup tanpa internet sila senyum.

12 comment(s):

Noha said...

kita bukanlah cam tak boleh hidup, tapi rasa cam pelik je bila takde internet.kalau diberi pilihan antara tv dan internet,kita akan pilih internt.:D

Jard The Great on October 19, 2009 at 8:10 PM said...

yep.. tanpa tenet. aku rasa cm mati kutu ja.. hahaha..

nways.. aku jenis yg ramah gak.. hoho.. org kata aku jenis yg tatau malu..tp bukan kurang ajar.. bole diajar lagi.. ehehe

^^AnGGun^^ on October 19, 2009 at 8:31 PM said...

:-(
i tak senyum eh...
sedey lagik hader laaa
klu bleh ati ancusssss

farah on October 19, 2009 at 8:36 PM said...

iya lah,
hidup tanpa internet.

mmg membosankah!

:D

Diya on October 19, 2009 at 8:43 PM said...

Dahsyat oh, sampai dalam shower pun ngadap tenet.

Tak tahu lah nak kat addict ke tidak, sebab diya nya tahap keminatan pd satu2 benda tu tak bertahan lama. Ikut mood jugak le. Tambah2 kalau social network, tak tahu cemana nak pupuk minat berpanjangan ke arah dia. Huhu. Mungkin sebab diya selesa dgn memerhati je kot.

yOnnA on October 19, 2009 at 8:55 PM said...

tak senyum.masam! HAHAHAHA.

yonna rasa yonna mmg xleh hidup tanpa internet. mungkin boleh kalau tanpa FB (mungkin! hahaha), tapi tak boleh hidup tanpa blog! T___T tapi kalau seminggu tak online tu ok lagi kot. menggigil hari2 je la :p

cHeRyNa PiReS on October 19, 2009 at 10:48 PM said...

yes...pernah meninggalkan internet selama hampir setahun jugaklah...kononnya nak concentrate dgn career. blog jatuh merudum takde posting. sekali...tension tak boleh hilang. lepas tu start blogging balik...enjoy internet life balik walaupon waktu limited.

voila! sangat enjoy dan tenang...

13may on October 20, 2009 at 1:12 AM said...

saya senyum...tapi senyum untuk farah :)

jini malas nk log in.. = said...

senyum-ing..

heheh..

jini kena gak online walaupun sekejap dalam sehari tu..

heheh..

Fatt Chin Choy on October 20, 2009 at 9:37 AM said...

belum sampai level dewa mcm tu lg

~ mizzAmy ~ on October 20, 2009 at 6:04 PM said...

akak ni if tak busy, internet tuh dah macam oksigen. tak dek, rasa tak bernyawa nanti. bila busy, tak ingat dah internet tuh apa. hehehe...

nadia-ady on October 24, 2009 at 5:28 AM said...

dasyatnye sampai shower pun nak berinternet. Nadia pun addict gak tapi takde la sampai macam tu.

tapi boring gak kalau takde internet kan? kalau takde internet, takde la jumpa farah. heeheheh tapi still boleh survive kalau terpaksa..huhu

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei