Oct 13, 2009

green apple


tadi jadi kutu embun kejap. keluar malam, balik lewat. tapi bukan pegi clubbing, jangan risau. saja keluar menghirup udara segar ewaahhh. oleh sebab public bus kat auckland dalam seminggu dua ni sudah diberhentikan servisnya untuk seketika, jadi keluar berjalan lah. dari wakefield st. turun ke downtown, kemudian ke foodtown, lalu symonds st. kemudian balik semula ke wakefield st. jauh seh. ala-ala bersenam pun ada. bersenam malam-malam buta. ceh.

tapi disebabkan aku singgah hulucat, terus dah tak boleh dikatakan bersenam lah. muahaha. btw tadi pekena green apple slushy. first time cuba. not bad. tapi sebab cuaca sejuk yang amat, pilih pulak seat yang dekat dengan tingkap, tak enjoy sangat minum tu. sebab rasa macam berada dalam ice world. wuhuu. it's freaaaaaaking cold. tulah degil, orang lain time sejuk-sejuk pekena kopi panas secawan dua, aku pulak gigih mem-bedal slushy T_T

tengok slushy tu teringat rambut Marge Simpson.

16 comment(s):

Nem0 o0h Nem0 on October 13, 2009 at 4:31 AM said...

air pae tu?? tggi betull.. =P

:: p R i n c E s S _ N :: on October 13, 2009 at 5:09 AM said...

urghhhh....ayan gierrr minum time panas...

farah on October 13, 2009 at 5:58 AM said...

nampak sedap.

nak sket.

:P

^^AnGGun^^ on October 13, 2009 at 1:00 PM said...

air tu nampak sungguh yummy!!!

cHeRyNa PiReS on October 13, 2009 at 1:02 PM said...

beside green apple ade tak perisa lain? aduish...i want to go auckland too laaa...kalau macam nieh. tp minum kat mesia...sbb taknak sejuk. boleh ke?

~ mizzAmy ~ on October 13, 2009 at 2:19 PM said...

tengok pun dah meremang bulu roma dah nih. apa tah lagi dengan suhu malam2 kat sana. hehehehe...

farah aminuddin on October 13, 2009 at 2:37 PM said...

nemo: tau xpe. :p

princess n: aah kalau musim panas besh layan nih. hehe

farah: amek2 jgn segan2

anggun: rsnye sedap. sbb tak manis sgt. i likee :D

cheryna: hehe ade byk sgt flavor. tp smlm teringin nk green apple. hehe. meh la dtg auckland, tapau slushy pastu balik. haha

kak amy: tulah.. brrrrrr. hehehe

DK on October 13, 2009 at 8:54 PM said...

Huiii tinggi nya slushy tuh. Tak tumbang lak dia. Huhu. Boleh menggil lah diya kalau telan benda gitu time sejuk2. Tahan sejuk gak Farah ni ye.

=D

farah aminuddin on October 13, 2009 at 9:03 PM said...

haha, kalau diya nk tau frh ni kategori manusia tak thn sejuk. even summer kt sini pun farah pakai coat. tp ingtkan dalam kedai tu panas so order la slushy. sekali angin datang berderu2. memang menggigil siot. pastu suh alif habiskan separuh lg sbb tk thn sgt. huhu

ad3ck on October 14, 2009 at 2:23 AM said...

mana yang bertudung hijau tuh hehehe

Fatt Chin Choy on October 14, 2009 at 5:35 AM said...

tak bahaya ker jalan malam2 kat sana?

ღn0n0iღ on October 14, 2009 at 5:29 PM said...

Sedangkan kat ofis yang tertutup aircond (sebab akak OFF) pun akak dah terasa sangat le sejukkkkkkkk.. brrrrrrrrrrr

farah aminuddin on October 14, 2009 at 10:18 PM said...

ad3ck: si bertudung hijau tu ghaib entah ke mana. haha

fattchin: kt sini ok je

kaknoi: hehe :D

ije on October 17, 2009 at 3:51 AM said...

waa. kat sana da sejuk.. lagik diminumnya air gabak gitu. isk2.

nadia-ady on October 17, 2009 at 12:10 PM said...

tingginya slushy tu, nasib baik tak jatuh.heheh..nadia pun jenis tak tahan sejuk jugak. Dalam bilik ber-aircond pun boleh menggigil kesejukan. hahah..farah, kalau malam2 kat sana bahaya tak? huhuhu.. Sini kalau malam2, naya jek, bahaya..huhuu

farah aminuddin on October 17, 2009 at 12:47 PM said...

ije: =p

nadia: kt sini alhamdulillah ok. tp kalau jln2 sorg2 tu bahaya lah jugak. hehe

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei