Apr 22, 2011

choose your right wedding tiara

masa aku pergi butik pengantin kak intan, aku pilih-pilihlah tiara untuk di-cop. wedding tiara semuanya cantik-cantik, tapi tak semua akan nampak cantik pada kita. masa tu aliff yang suggest which tiara suits me the best. kat sini ada info untuk pilih tiara yang sesuai dengan bentuk muka kita (source: here). katanya kalau silap pilih, muka yang panjang nampak semakin panjang, dan yang bulat semakin lebar! 

If your face is Round or Full: To make your face appear longer, choose a tiara with some height or one that has a peak.
If your face is Long: Choose a wedding tiara with little or no height that extends over your head from one side to the other at an even height.
If your face is Oval: Avoid tiaras with a peak at the top, which will make your face appear longer. Instead, choose a headband,tiara comb or hair pins.

source: fashionweddingmall.com

Jadi, aku yang bermuka bulat ni haruslah pilih something seperti diatas supaya muka nampak lebih panjang.

7 comment(s):

~ mizzAmy ~ on April 22, 2011 at 2:51 PM said...

akak tak pernah terpikir nak pakai tiara ke idak. hehehehe... tapi mcm ramai yg dah x pakai kan skang ni?

farah aminuddin on April 22, 2011 at 2:53 PM said...

kalau tudung dan veil dah cantik dengan beads bagai, tak pakai tiara pun cantik je kan :D

unique_daisy on April 22, 2011 at 5:08 PM said...

amek yg simple je. jgn over2. haha.

farah aminuddin on April 22, 2011 at 5:48 PM said...

simple je yg sy amik tu. ;p

Syima Syaz on April 23, 2011 at 12:48 AM said...

muka saya panjang....
saya suka tiara..!

farah aminuddin on April 23, 2011 at 3:12 AM said...

hehe :)

dakchomey on April 23, 2011 at 12:42 PM said...

wah..sgt bz ye skang..

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei