Jul 21, 2009

mari me-random

Bekas kekasihku adalah someone someone yang anda tidak perlu tahu dan tidak akan aku bagitahu. Aku sedang mendengar bunyi siren bomba, bunyi paling popular di New Zealand. wow. betul, tak tipu. Mungkin aku patut mula tidur sekarang kerana esok ada kelas. Oh ya, jadual kelas aku hanya hari Selasa dan Rabu, selebihnya cuti yuhuu. Aku suka mengadap laptop kerana banyak aktiviti yang bermanfaat bila aku on laptop [ini tipu]. Sahabat-sahabat baikku tiada di Auckland, mereka sangat jauh di serata dunia T_T Aku tak faham kenapa lelaki merajuk lebih lama berbanding wanita. erh, perempuan. Aku kehilangan Nikon S50 ketika percutian ke Northland. Kamera tu ditelan air laut sebab aku careless gila. Tapi takpe, at least ada jugak harta peninggalanku di NewZealand eceh. Aku paling meluat apabila someone buat-buat concern pada aku tapi sebenarnya tak ikhlas langsung. Boleh blah la kau. Bagi aku, cinta itu adalah satu kurniaan. Nak tau macam mana, kena laluinya sendiri ♥

hoh

Note: Kawan-kawan, perkataan "random" adalah sejenis adjective bukannya verb, jadi tidak boleh digunakan bersama "me-". So, tajuk entri ini ada kesilapan tatabahasa yang disengajakan. harap maklum. HAHAHA

Picture: darlingfarah.blogspot.com

22 comment(s):

Diya Kamaruzaman on July 21, 2009 at 11:11 PM said...

Yash. Kamera Farah jatuh dalam laut? Sayang nyaaaaaaa. Huhu.

Gambar benda merah tu tersenyum bantal peluk Farah ke?

^-^

Farah Aminuddin on July 21, 2009 at 11:24 PM said...

AAH diya. cam tu ade dlm poket. pastu tunduk2 konon nak main air laut. sedar2 cam tu da xde. waaaa

benda merah tu bkn bantal peluk. tp cam decoration gantung2 (xtau nama dia) haha

Monkey D Luffy on July 22, 2009 at 2:52 AM said...

ko bagi aku kamera tu kan baik... sayang jer ko buang

haha

messyremo on July 22, 2009 at 4:34 AM said...

hehe...

sgt mendalam ayt2 dalam entri nih..

tapi dalam lagi kamera tu jatuh~~haha

nadia-ady on July 22, 2009 at 6:28 AM said...

OMG kamera farah jatuh dalam air? uwaaaa....sayangnya...huhuhu...Kalau nadia, mesti menangis satu malam suntuk..uhuhu..

nadia pun tak suka kalau orang yg pura2 concern padahal tak, rasanya sekarang takde dah. Dulu ada sekali, dia tunjuk concern macam mana pun, nadia wat bodo jek..haha..Sebab tahukan niat disebaliknya..huhu

Jard The Great on July 22, 2009 at 12:06 PM said...

mcm bantal ar.. ehehe..

nnt kalo bercuti atas air.. beli kamera yg jenis pakai buang.. =p =p

amirah on July 22, 2009 at 12:34 PM said...

Ehh... Farahnye kamera jatuh kat laut?? kat mana?

yOnnA on July 22, 2009 at 12:35 PM said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa!! camera farah jatuh??? omggg!! kalau yonna sumpah sawan gila kot!! T___T takpe2. nnt beli lain eh (sambil membayangkan duit turun dr langit) hehe takpe la farah. ade kenangan kan? :)

eh ada org tny pasal ur ex bf ke? hee tny la pasal ur fiance ke. baru thrill hahaha..

farah, pagi2 ni masuk blog farah, err tibe2 je rasa mcm ada kat satu tempat yang sgt sunyi. perasaan apakah itu? haihh

farah,still cant add ur link to my blog list T__T

momentinlife on July 22, 2009 at 12:44 PM said...

aiseh!
jatuh kedebuk la dlm laut.. hurmm xpe, bole bli lain..hehe

lelaki merajuk? ku pujuk sekali je.. klu xlyn, terus ku senyap je.. }:D

Farah Aminuddin on July 22, 2009 at 1:24 PM said...

monkey d luffy,
buang ko kate?? haih tolong sket

messyremo,
hahahaha tau takpe

nadia ady,
for the first time farah tak nangis barang hilang cmtu. mybe sbb da ade slr kot. hahaha. tapi kecewa jugkla, sbb br plan nk jual kamera tu. tapi takde rezeki, sob sob. org mcm tu.. hmm kat sini berlambak T_T

jard,
mcm bantal ea. hihi. pakai buang? ade jual ke jard? hahaha

amirah,
kat spirit bay. T_T semua gmbr kt situ takde lah maknanya. isk cam seram. haha

yonna,
takkan beli baru dah. kecuali org sponsor haha. org tnye psl fiance berlambak, tp tak kisah pun. tnye psl ex?uhuk no way la kan ;p
rs mcm sunyi? haih pelik je bunyinye. nape eh yonna? sbb bukak pagi2 ke hihi. psl link tu, nadia pun takleh add gak. nnt farah google psl rss feed tu cmne nk letak kt blog. huhu

momentinlife,
kalau tak layan, dia dtg pujuk blk ka? hehe

~ mizzAmy ~ on July 22, 2009 at 2:10 PM said...

kamera yg mana? slr tuh ke? kalau akak, meroyan lebih dari setahun..

Farah Aminuddin on July 22, 2009 at 7:15 PM said...

huhu bukan slr la kak. kalau yg tu hilang, saya berkabung setahun. T_T

ni kamera compaq yg sebelum ni. haih.

Princess Liyana on July 22, 2009 at 7:40 PM said...

alaahai...sbr ek..tp kan dh ada kamera br kan dear?huhu patah tumbuh hilang bganti..cewah..yana plak pandai2..

hihi banyak kebakaran ke situ?hehe

joegrimjow on July 22, 2009 at 7:46 PM said...

belajar tatabahasa ari ni
hehe

Farah Aminuddin on July 22, 2009 at 8:26 PM said...

yana,
im not sure. tp nz ni sgt particular psl kebakaran. bunyi fire alarm yg bese2 je pun bomba sampai. huhu

joe,
huhu ;p

♥princess bongbong♥ on July 23, 2009 at 6:17 PM said...

mmg sgt random..melalut2 jek..

sayangnye, kamera tu mahal kn farah..

huhu

Farah Aminuddin on July 24, 2009 at 12:56 AM said...

kihkihkih

ms beli tu rmseribu lebih. dussss

Nedy Nadia on July 24, 2009 at 4:24 PM said...

comel nguh luv tu..:)

DilOt on July 24, 2009 at 6:05 PM said...

farahnye link pun slalu tak berupdate kt tmpt dilot.tau2 bile buka page farah...dah byk gler entri baru...

OMG..sayangnye farah...boleh hilang ditelan zaman..eh silap di telan arus ombak...

Farah Aminuddin on July 24, 2009 at 8:46 PM said...

dilot,
layout sebelum ni takde rss feed. thats y kot tak dpt update. hehe tak pe je :D patah tumbuh hilang berganti. cume terkilan jugkla sikit ehee

nedy,
huhuhu ;p

akihalu on July 26, 2009 at 4:35 AM said...

haa..nie kes campur2 citer dlm 1 post..hehehehe..

1.kehilangan camera..-x syg ker..syida mau berkabung tue..

2.llk majuk...nie mesti si dia majuk kan..kekekeke~~~

3.kawan pura2 concern pasal kite..-syida alami..tp blakang kutuk buat cite...geram tul makhluk cm2..hukhuk

~~~~~~~

Farah Aminuddin on July 26, 2009 at 4:40 AM said...

syida, actually ni adelah tag. tp farah rojakkan dia. hahaha. sbb tu topik lain2.

ehm..hilang kamera tu takpelah. takgune nk kenangkan benda yg dh hilang dah pun. dh nasib T_T

psl kawan tu, gila annoying kan? tak sukaaaa

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei