Jul 3, 2011

review: henna

see my henna below. sangat tak merah kan? kalau dari jauh nampak ok, bila dah close up inai nampak kurang berseri. actually aku dah touchup banyak kali tapi kurang menjadi. tapi aku tak kisah pun, ada adik dan best buddy nak tolong pakaikan pun dah rasa happy sangat. aku rasa inai kotak hijau ni kurang cantik, so aku tak recommend pada bride-to-be. 
DSC_0060

01072011005
not recommended
sebaliknya, inai suami adalah lebih merah dan cantik! dia cakap dia pakai inai tiub yang kotak merah ni. dan dia telah beli untuk aku pakai masa majlis bertandang. hasilnya, inai tu memang sangat cantik!

DSC_0107

01072011004
recommended
mungkin pada brides yang lain, lain pula hasilnya. so mungkin korang perlu beli dua tiga jenis dan try dulu seminggu dua sebelum majlis. inai tiub (kotak merah) yang aku pakai ni tahan agak lama. so sesiapa yang sukar nak dapatkan inai daun dan opt untuk inai tiub, why not cuba inai kotak merah ni okay. 

5 comment(s):

yonna said...

yonna geram ok kalau inai tak terang T__________T kalau boleh, nak inai merah hitam tu. fuuuu, suka gila haaha. macam dato siti kawen dulu. mai ai, hitam inai dia. terbayang2 sampai sekarang :D

farahh, nak tgk pic akad nikah! :(( u look gorjes!

Alia.A on July 3, 2011 at 9:51 PM said...

wah. thanks. u helped me! hehehe. just in case i mls nk giling daun inai last min nnt, i beli je yg ready made. :)

Q on July 4, 2011 at 4:16 AM said...

kalau try before tkt tak berseri..hhihih tapi ur entri help a lot!!!thankS>>:)

farah aminuddin on July 4, 2011 at 11:16 PM said...

yonna: inai macam dato' siti? nak gi google jap lah. hehe. anyway insyaallah nanti farah buat satu entri cerita pasal akad nikah je.

alia: actually i dah pakai yang inai tumbuk tapi sbb that was my first time, inai tu kurang menjadi. pastu dah kelam kabut sangat so pergi beli inai tiub :D

Q: maybe jugak. tp takut last minute macam i, inai came out kurang lawa :D

~ mizzAmy ~ on July 7, 2011 at 1:44 PM said...

ekhh, kenapa akak pakai yg rani hijau tuh merah sgt2? mungkin juga kena depends on darah kita agaknya ekh. tapi so far, my family pakai mmg merah cantik.

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei