Jul 4, 2011

review: wedding cake

selepas aku publish entri mengenai wedding cake, aku dapat beberapa komen kurang positif pasal fondant cake. then kebetulan seminggu sebelum my wedding adalah wedding sepupu, dan wedding cake dia adalah fondant cake. so lidah aku mengatakan bahawa kek fondant adalah kurang enak sedikit. so i decided to order the normal icing cake.

dua hari sebelum wedding, aku tempah kek di nurnis cake house di pasir puteh. alhamdulillah dia masih terima order. kedai dia macam tersorok sikit. paling penting, owner dan pekerja kat situ sangat friendly, dan harganya sangaaatlah affordable!

DSC_0510

kek yang aku tempah ni kek vanila. keknya biasa, tapi rasanya sangat sedap! designnya (heart-shaped, two tiers) pun bagi aku dah sangat-sangat lovely, berpatutanlah dengan harga yang dia minta, dan padanlah dengan wedding aku yang serba sederhana. 

248762_10150206643639133_650199132_6759122_7954001_n

so far aku memang recommend kalau bride-to-be dari pasir puteh nak tempah kek kat sini. tak perlu susah-susah nak tempah kat kota bharu. if you need the owner's contact number, please inform me. 

9 comment(s):

Miss Sunshine on July 4, 2011 at 11:21 PM said...

nampak sweet je kek tu.. pasir puteh dekat dengan kuala besut kan... hmm, boleh emailkan no contact owner tu? kedai dia kat area mane ye? tq.

mystar_mylove86@yahoo.com

choclairissa @ intan on July 5, 2011 at 1:07 PM said...

betul2..kek fondant x brape sedap sbb diorg buat dh byk hari..tp cantikla sbb x cair :)

UyaRayza on July 5, 2011 at 2:24 PM said...

uya pn kurg suka dgn kek fondant hehe..kek fondant cntik tp kurg sedap hehehe..tetap suke kek icing biasa hehehe

Fariza on July 5, 2011 at 7:09 PM said...

cntiknya.
fondant pun ok sbnrnya.
depends pd orang kan. ;))

Anonymous said...

why not:)

ms.comey on July 6, 2011 at 8:34 PM said...

aah.sy pon nk jugak,since i pon kt area tu..nk tempah for my wedding.nAMPak cntik je... email sy yea =) kelosa1625@gmail.com. glad if u can help me =)

farah aminuddin on July 7, 2011 at 1:31 AM said...

miss sunshine: aah. dekat je. i dah email u :) sorry lambat reply :(

choclairissa: memang cantik. boleh buat mcm2 design kan. hehe

uya: kena pilih samada nak cantik atau sedap :D

fariza: itulah, memang depends pada selera masing2. rasanya tak delah teruk sangat :D

ms comey: dear, i tak dapat email u. u ada email lain?

Anonymous said...

boleh emailkan no contact owner. Urgent. ibnuamzah@yahoo.com. Thanks

farah, s. on September 14, 2012 at 9:45 PM said...

sorry dear, my phone hilang and semua contact number hilang. sorry :(

 

darlingfarah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei